Pensilvanya Bulvarı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pensilvanya Bulvarı
Şerit sayısı{{{şerit_sayısı}}}
Bitiş noktası{{{bitiş_noktası}}}
KonumWashington, DC ve Prince
George's County
, ABD
Metro bağlantısı{{{metro_bağlantısı}}}
Önemli yapılar{{{önemli_yapılar}}}

Pensilvanya Bulvarı (İngilizcePennsylvania Avenue), Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington, DC ve Maryland eyaletine bağlı Prince George's County'de bulunan bir bulvardır. Bulvar, Beyaz Saray ile Amerikan Kongre Binası'nı birbirine bağlamaktadır.

Bulvarın Beyaz Saray ve Kongre arasındaki bölüme Amerika'nın Ana Caddesi denilir.[1] Protesto yürüyüşlerinin yanı sıra resmi geçit törenleri ve alayların düzenlendiği yer olarak bilinir. Ayrıca Pensilvanya Caddesi önemli bir banliyö yoludur ve Ulusal Karayolu Sistemi'nin bir parçasıdır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pennsylvania Avenue, National Historic Site 30 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. National Park Service.
  2. ^ United States. Congress. Senate. Committee on Appropriations. Subcommittee on Transportation and Related Agencies (1995). Department of Transportation and Related Agencies Appropriations for Fiscal Year 1995. U.S. Government Printing Office. s. 142. ISBN 978-0-16-046724-0. 19 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]