Penis boyu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Penis boyu ya da penis uzunluğu, penis tam sertleşmedeyken penis sırtından yapılan ölçümde penis başının ucu ile penisin üstte testis derisi ile birleştiği yer arasındaki mesafedir.

Cinsel ilişki sırasında işlevsel olan uzunluktur.

Erişkinlerde normal penis boyu[değiştir | kaynağı değiştir]

Penis doğumda belli bir uzunluğa sahiptir. Ergenlikle birlikte uzunlukta belli oranda bir artış görülmeye başlar. Ergenliğin sona ermesiyle nihai uzunluğuna kavuşmuş olur.

Sertleşme halinde değilken penisin 7 cm ve üzerinde olması Avrupa Cinsel İşlev Birliği tarafından normal kabul edilmiştir.

Kısa ve uzun penis[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu tıbbi anlamda çocuk endokrinolojisinin, ürolojinin, çocuk cerrahisinin ve plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahinin ilgi alanına girmektedir.

Vakaların çoğunu kısa penis uzunluğuna sahip hastalar oluşturmaktadır. Hastaların penis boyunun cinsel ilişki için yeterli uzunluğa kavuşturulması başlıca amaçtır.

Penis kısalığının altta yatan nedenlerinin araştırılması yaklaşımın temel ilkelerindendir.

Penis boyu ve cinsel ilişki[değiştir | kaynağı değiştir]

Normal bir cinsel ilişkinin gerçekleşmesi için önkoşullardan bir tanesi de penis boyunun yeterli uzunlukta olmasıdır. Kısa bir penisin cinsel ilişkiye izin vermediği düşünülmektedir. Uzun bir penis ise cinsel ilişkinin konforunu bozabilmektedir.

Cinsel ilişkiye izin veren yetişkin erkek penis boyu (ereksiyon halindeyken) 9,5 cm'in üzerindedir.