Paula Riemann

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Paula Riemann
Paula Riemann (2018)
Doğum3 Ağustos 1993 (30 yaşında)
Berlin, Almanya
Diğer ad(lar)ıPaula Romy
MeslekFilm yapımcısı, senarist, yönetmen, koreograf ve oyuncu
AjansIZAIO Manajerlik
Boy175cm
Paula Riemann, 2007 yılında

Paula Riemann ya da Paula Romy (d. 8 Ağustos 1993), Alman koreograf, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu. Alman oyuncu çift Katja Riemann ve Peter Sattmann'ın kızıdır. Yaşamı Berlin ve Londra arasında geçmektedir.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Ağustos 1993'te Berlin, Almanya'da doğan Paula 2010 yılında Londra, İngiltere'ye taşındı ve burada tanınmış dans koleji Urdang Akademisi'nde dansçı olarak eğitim aldıktan sonra girdiği Queen Mary Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Ayrıca Londra Met Film Okulu'nda film yapımcılığı üzerine eğitim aldı. Filmler, müzik videoları ve reklam prodüksiyonları üzerinde senaryolar yazıp, yapımcı ve yönetmen olarak çalışmaktadır.

Paula ayrıca oyuncu olarak Marco Kreuzpaintner'in yönettiği Maja adlı modeli canlandırdığı 2014 yapımı Coming In adlı komedi türümde yapım ve Melanie rolünde yer aldığı Almanya yapımı çocuk filmleri üçlemesi 2006-2007 yılları arasında Die Wilden Hühner adlı yapım ile "En İyi Genç Komedi Oyuncusu" dalında Undine Ödülü'ne layık görülmüştür.

Anne ve babası Alman tanınmış oyuncu çift Katja Riemann ve Peter Sattmann'dır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Paula Riemann görüntü yönetmeni Marcus Lauterbach ile birlikte "Puppet On A String" adlı yapımın setinde

İlk çektiği kısa filmi 2015 yağımı "Ella" Manhattan Uluslararası Film Festivali'nde jüri tarafından mansiyon kazandı.

İkinci kısa filmi 2016 yapımı BiNARY Dünya prömiyerini Londra Bağımsız Film Festivali'nde yapmış ve ardından uluslararası festivallerde gösterimi devam etmiştir.

Daha sonra Paula, Jasmin Tabatabai'nin seslendirdiği "Puppet On A String" adlı hit parçanın klibini çekti. Klipteki danslı sahnelerin koreografisini üstlendi.

Paula son olarak 2018 yapımı "Our Kind Of Love" adlı kısa filmi çekti.

Margarethe von Trotta'nın yönettiği Forget About Nick adlı yeni filminde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. İlk uzun metrajlı filmi için hazırlanmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]