Paul Hamm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
{{{isim}}}
Kişisel bilgiler
Ülke ABD
Kariyer bilgileri
DisiplinArtistik jimnastik
KulüpOhio State University

Paul Elbert Hamm (d. 24 Eylül 1982, Washburn, Wisconsin) emekli bir Amerikalı artistik jimnastikçi. 2004 Olimpiyat oyunlarında şampiyon, üç kez Olimpiyat madalyası sahibi ve 2003 Dünya Şampiyonası şampiyonu. Hamm, tarihteki en başarılı Amerikalı erkek jimnastikçilerden biridir. Hem Olimpiyatlarda hem de Dünya Şampiyonalarında şampiyonluk kazanan (Simone Biles ile birlikte) iki Amerikalı jimnastikçiden biri ve bunu yapan tek Amerikalı erkek jimnastikçidir.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Hamm, Sandy ve Cecily Hamm'ın oğludur. İkiz kardeşi Morgan Hamm da bir jimnastikçi ve Olimpiyat madalyası sahibidir. Ablası Elizabeth (Betsy), ABD Jimnastik Kıdemli Milli Takımı'nın eski bir üyesidir.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Hamm, 2002–2004 yılları arasında şampiyonluklar kazanmış üç kez arka arkaya ABD Ulusal şampiyondur. 2003 yılında, bir Dünya Şampiyonasında çok yönlü şampiyonluğu kazanan ilk Amerikalı oldu. Sidney'deki 2000 Yaz Olimpiyatları'nda Hamm, ikiz kardeşi Morgan Hamm ile birlikte yarıştı ve takım yarışmasında 5., bireysel çok yönlü yarışmada 14. oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]