Panzers Phase One

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tiger'lar

Codname:Panzers Phase One, II. Dünya Savaşı'nın konu edildiği bilgisayar oyunu.

Oyunda üç ordu vardır: Germans, Allied ve Russians. Bu üç ordu birlikte ya da birbirlerine karşı savaşır. Skirmish modunda early ve late olmak üzere her ordunun farklı silah ve savaş aracı seçenekleri mevcuttur. En güçlü silahlar genellikle Almanlardadır. Panzer IV F2, Tiger, Sturmtiger, Kingtiger gibi tank seçenekleri ile güçlü bir zırhlı birlik oluşturulabilir. Buna karşılık Amerikanlarda ve Ruslarda tank avcısı tanklar olmasına karşılık aynı savaş aracı seçeneği Almanlarda da mevcuttur.

Askerler piyade, sıhhıye, keskin nişancı, havancı, alevatan, tanksavarcı, tank mürettebatı, makineli tabanca ve makineli tüfek kullanan birliklerden oluşur. Piyadeler, makineli tabanca kullanan birlikler beş; tank mürettebatları dört; keskin nişancılar, sıhhıyeler, havancılar, alevatanlar ve tanksavarcılar iki kişilik küçük takımlardan oluşur.

Piyadeler yaya birliklerin belkemiğini oluşturur. Gerekli durumlarda ek molotofkokteyli, el bombası, tanksavar mayını, bot gibi ekipmanlar yüklenebilir. Sıhhıyeciler yaralı askerlere can verirler. Miğferlerinde kızıl haç vardır. Keskin nişancılar, havancılar gibi en geniş etki çapına sahip birliklerdendir. Piyadelere karşı oldukça etkilidirler. Havancılar birlikte duran yaya birliklere karşı etkilidir. Alevatanlar en düşük etkili erime sahip olmalarına karşın etki çapına giren piyadeleri anında öldürürler. Zırhlı birlikleri ısıtarak tanklardan düşmanın kaçmasını sağlarlar. Tanksavarcılar zırhlı birliklere karşı etkilidirler. Tank mürettebatları boş düşman tanklarına binebilirler. Makineli tabanca birlikleri kısa etkili erimlerine gören piyadelere karşı oldukça etkilidir. Hava indirme birlikleri makineli tabanca kullanan birliklerden oluşur. Makineli tüfekçiler piyadelere karşı en etkili olan birliklerdir.

Askerlerin bir özelliği ise yere uzanarak düşman birlikleri tarafından ayakta olmalarına göre daha zor gözükmeleridir. Bu şekilde düşman hatlarına oldukça yaklaşılabilir.

Solo oyun Almanlardan başlar. Sonra Ruslardan veya Amerikanlardan devam edilebilir. Senaryoları güçlüdür ve grafikleri GZS türüne göre yüksektir.

Oyun Blitzkrieg'e alternatif gösterilebilir.