Otto von Kerpen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Otto von Kerpen
17. yüzyıl tasviri, Christoph Hartknoch
2. Töton Şövalyeleri'nin büyük üstadı
Görev süresi
1200-1208
Yerine geldiği Heinrich Walpot von Bassenheim
Yerine gelen Heinrich von Tunna
Kişisel bilgiler
Doğum Kerpen Kalesi, Eifel
Ölüm 7 Şubat 1209
Akka, Kudüs Krallığı
Defin yeri Akka, Kudüs Krallığı

Otto von Kerpen (ö. 1208), Töton Şövalyeleri'nin 2. Büyük Üstadıydı.

Kerpen, Eifel'deki Kerpen Kalesi'nde yaşayan soylu bir Ren Ministerialis ailesi olan Kerpen Lordları'ndan geliyordu. Töton Şövalyeleri'ni kuran 40 şövalyeden biri olarak anılır, bu nedenle daha eski kaynaklar onun Bremen'den geldiğini iddia eder.[1] 1197'de VI. Henry'nin Haçlı Seferi'ne katılmıştır.

Büyük Üstat Heinrich Walpot von Bassenheim'ın 1208'den önce bir zamanda ölümünden sonra[2] Otto, Büyük Üstat seçildi. Otto'nun saltanatı sırasında tarikat aşırı zayıf ve kırılgandı. Halihazırda Tarikat'ın gücü kısıtlıydı ve diğer büyük Tarikatlar'a bağımlı durumdalardı. Töton'lar yeni kuruldukları zamanlarda diğer Tarikatlar tarafından yutulma tehlikesiyle karşı karşıyaydı, ki zaten Otto'nun bir yıllık saltanatı bunu engellemeye çalışmakla geçmişti. Tötonlar ile Tapınak Şövalyeleri sürekli çatışma halindeydiler. Akka sokaklarında karşılaştıklarında hep kavga ediyor ve Krallık mahkemesinde birbirlerini dava ediyorlardı. Bu çatışmaların sebebi, haç rengi kırmızı olan elbiseler giyen Tapınakçılar, haç rengi siyah olan elbiseler giyen Tötonların elbiselerinin onlarınkilere çok benzer olmasıydı.

Çağdaş araştırmacılar Otto'nun çalışmaları hakkında hiçbir şey bilinmediğini varsayarken,[3] 19. yüzyılın ilk yarısında, görev süresi boyunca tarikata daha fazla özgürlük ve diğer tarikatlar (Tapınakçılar, Hospitaller vb.),[2] gibi ayrıcalıklar verilmesi için çaba sarf ettiğinin bilindiğine inanılıyordu.[1]

Otto 7 Şubat 1209'da öldü[2] ve naaşı Akka'ya gömüldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
  1. ^ a b Voigt 1827, s. 55.
  2. ^ a b c Forstreuter 1969, s. 377.
  3. ^ Forstreuter 1969.
  4. ^ Caspar Hennenberger (1594), "Erclerung der Preüssischen grössern Landtaffel oder Mappen"
Genel
  • Forstreuter, Kurt (1969). Neue Deutsche Biographie (Almanca). Berlin: Duncker & Humblot. 
  • Voigt, Johannes (1827). Geschichte Preussens, von den ältesten Zeiten bis zum Untergange der Herrschaft des deutschen Ordens (Almanca). Bornträger.