Oklahoma City Thunder başarıları ve rekorları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Oklahoma City Thunder merkezi Oklahoma eyâletine bağlı Oklahoma City'de yer alan profesyonel Amerikan basketbol takımıdır. NBA'de mücadele eden ekip Batı Konferansı, Kuzeybatı Grubu'nda yer almaktadır. Takım Oklahoma şehrine taşınmadan önce 1967-2008 yılları arasında adı Seattle SuperSonics'de idi ve merkezi Washington eyaletindeki Seattle şehriydi. Takım ev sahibi olduğu karşılaşmaları Chesapeake Energy Arena'da oynamaktadır. Thunder Profesyonel Basketbol Kulübü, LLC şirketine aittir. Takımın koçu Scott Brooks, genel menajeri ise Sam Presti'dir. Aşağıda takımın rekorları ve başarıları yer almaktadır. Gösterilen tüm kayıtlar ve başarılar Oklahoma tarafından gerçekleştirilmiştir.

Playofflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Rekor Sıra İlk tur Konferans Yarı Finali Konferans Final NBA Finali Not
2009–2010 50–32 8. Los Angeles Lakers
(Kaybetti 4-2)
2010–2011 55–27 4. Denver Nuggets
(Kazandı 4-1)
Memphis Grizzlies
(Kazandı 4-3)
Dallas Mavericks
(Kaybetti 4-1)
2011–2012 47–19 2. Dallas Mavericks
(Kazandı 4-0)
Los Angeles Lakers
(Kazandı 4-1)
San Antonio Spurs
(Kazandı 4-2)
Miami Heat
(Kaybetti 4-1)
2012–2013 60–22 1. Houston Rockets
(Kazandı 4-2)
Memphis Grizzlies
(Kaybetti 4-1)
† Bölüm Şampiyonluğunu belirtir.

Bir maçta attığı en az ve en çok sayı[değiştir | kaynağı değiştir]

Seriler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kazanma serisi:
    • En uzun kazanma serisi: 12, 24 Kasım, 2012'den 19 Aralık, 2012.
      • Kendi evinde en uzun kazanma serisi: 14, 6 Ocak, 2012'den 7 Mart, 2012.
      • Deplasmanda en uzun kazanma serisi: 8, 6 Aralık, 2013'den 4 Ocak, 2014.
  • Kaybetme serisi:
    • En uzun kaybetme serisi: 14, 5 Kasım, 2008'den 28 Kasım, 2008.[1]
      • Kendi evinde en uzun kaybetme serisi: 11: 5 Kasım, 2008'den 16 Aralık, 2008.
      • Deplasmanda en uzun kaybetme serisi: 9: 3 Aralık, 2008'den 7 Ocak, 2009.

Takım tarihi boyunca istatistik liderleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Normal sezon tek maç rekorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı: 54, Kevin Durant vs. Golden State Warriors, 17 Ocak, 2014

Ribaunt: 20, Serge Ibaka vs. Phoenix Suns, 7 Mart, 2012

Asist: 16, Russell Westbrook vs. Minnesota Timberwolves, 4 Nisan, 2010

Top çalma: 7, Russell Westbrook vs. Golden State Warriors, 27 Şubat, 2012

Blok: 11, Serge Ibaka vs. Denver Nuggets, 19 Şubat, 2012

Play-off tek maç rekorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı: 43, Russell Westbrook vs. Miami Heat, 19 Haziran, 2012

Ribaund: 19, Kevin Durant vs. Los Angeles Lakers, 22 Nisan, 2010

Asist: 16, Russell Westbrook vs. Memphis Grizzlies, 3 Mayıs, 2014

Top çalma: 6, Thabo Sefolosha vs. San Antonio Spurs, 31 Mayıs, 2012 & Russell Westbrook vs. San Antonio Spurs, 31 Mayıs, 2014

Blok: 9, Serge Ibaka vs. Denver Nuggets, 27 Nisan, 2011

Bir sezon rekorları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kariyer liderleri (play-off)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı liderleri

Kariyer liderleri (normal sezon)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayı liderleri [2]

Oynama süresi

Maç

Ribaund

Asist

Top çalma

Blok

(Son güncelleme: 17 Nisan, 2014)

Kişisel ödül kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]