Noble Automotive

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noble Automotive Ltd.
TipÖzel şirket
EndüstriOtomotiv
Kuruluş1999
KurucuLee Noble
Genel merkeziLeicester, Birleşik Krallık
Önemli kişilerPeter Boutwood
(Genel Müdür)
SahibiBowei Liu
Çalışan sayısı8
Web sitesinoblecars.com

Noble Automotive Ltd., Birleşik Krallık merkezli bir spor otomobil üreticisidir. Şirket, 1999 yılında Lee Noble tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi Leicester kentinde yer almaktadır.

Noble, ağırlıklı olarak ortadan motorlu, arkadan çekiş düzenine sahip özel üretim yüksek hızlı spor otomobiller üretmektedir. Şirketin geçmiş araçları arasında M12 GTO, M12 GTO-3, M12 GTO-3R ve M400 bulunmaktadır. M12 GTO-3R ve M400 şasiyi ve gövdeyi paylaşır, ancak motorlarda ve süspansiyonlarda küçük farklılıklar bulunmaktadır. M15'in yeni bir uzay çerçevesi şasisi bulunmaktadır.[1] Günümüzde ise M600 modeli üretilmektedir. Noble'ın gövdesi ve şasisi, Superformance arabalarının yanı sıra Güney Afrika'da Port Elizabeth'te Hi-Tech Automotive tarafından üretilmektedir. Gövde kabuğu tamamlandığında, motorların, şanzımanların vb. takıldığı Noble fabrikasına gönderilirler.

Modeller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Neff, John (5 Nisan 2006). "Noble M15 official pics and details". Autoblog. 10 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]