Nesli tehlike altında olan türlerin listesi (A-Ac)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Korunma durumu

Soyun tükenme riski

Soy tükenmesi

Tükenmiş
Doğal ortamında tükenmiş

Tehdit altında

Kritik tehlikede
Tehlikede
Hassas

Düşük risk

Neredeyse tehdit altında
Asgari endişe

Ayrıca

Yetersiz veri
Dünya Korunma Birliği
IUCN Kırmızı Liste

Bu madde, nesli tükenme tehlikesinde olan türler listesidir ve IUCN Kırmızı Listeye göre düzenlenmiştir.

A-Ac
Bilimsel İsim Genel İsim
Aaadonta angaurana
Aaadonta constricta
Aaadonta fuscozonata
Aaadonta irregularis
Aaadonta kinlochi
Aaadonta pelewana
Aaptosyax grypus
Abarema abbottii
Abarema bigemina
Abarema callejasii
Abarema centiflora
Abarema cochliacarpos
Abarema filamentosa
Abarema ganymedea
Abarema josephi
Abarema killipii
Abarema lehmanni
Abarema longipedunculata
Abarema obovata
Abarema oxyphyllidia
Abarema racemiflora
Abarema turbinata
Abarema villifera
Abdulmajidia chaniana
Abdulmajidia maxwelliana
Abies beshanzuensis
Abies bracteata Bristlecone Göknarı
Abies cephalonica Yunan Göknarı
Abies chengii
Abies fanjingshanensis
Abies fraseri Fraser Göknarı
Abies guatamalensis Guatemala Göknarı
Abies hickelii
Abies hidalgensis
Abies koreana Kore Göknarı
Abies nebrodensis Siciliya Göknarı
Abies numidica Arnavut Göknarı
Abies pinsapo İspanyol Göknarı
Abies squamata Flaky Fir
Abies yuanbaoshanensis
Abies ziyuanensis
Abrawayaomys ruschii Rushi Sıçanı
Abrocoma boliviensis Bolivya Çinçilya Faresi
Abronia montecristoi
Aburria aburri Wattled Guan
Abutilon eremitopetalum Hidden-petaled Abutilon
Abutilon menziesii
Abutilon sachetianum
Abutilon sandwicense Greenflower Indian Mallow
Acacia albicorticata
Acacia anegadensis
Acacia ankokib
Acacia aulacocarpa
Acacia belairioides
Acacia bucheri
Acacia campbellii
Acacia caraniana
Acacia cernua
Acacia condyloclada
Acacia crassicarpa
Acacia daemon
Acacia densispina
Acacia dolichostachya
Acacia etillis
Acacia ferruginea
Acacia flagellaris
Acacia gaumeri
Acacia koaia
Acacia manubensis
Acacia mathuataensis
Acacia moggii
Acacia montis-usti Brandberg Akasyası
Acacia ochracea
Acacia origena
Acacia pennivenia
Acacia prasinata
Acacia pseudonigrescens
Acacia purpurea
Acacia robynsiana Whipstick Acacia
Acacia roigii
Acacia sarcophylla
Acacia schlechteri
Acacia venosa
Acacia villosa
Acacia zapatensis
Acalypha andina
Acalypha dictyoneura
Acalypha ecuadorica
Acalypha eggersii
Acalypha hontauyuensis
Acalypha lepinei
Acalypha raivavensis
Acalypha rubrinervis
Acalypha schimpffii
Acalypha suirenbiensis
Acalypha tunguraguae
Acanthaeshna victoria
Acanthephippium sinense
Acanthinula spinifera
Acanthixalus sonjae
Acanthobrama hulensis
Acanthochelys macrocephala İri-başlı Pantanal Bataklık Kaplumbağası
Acanthochelys pallidipectoris Yanğıçizgili Chaco Kaplumbağası
Acanthochelys radiolata Brezilya Çizgili Bataklık Kaplumbağası
Acanthochelys spixii Diken-boğazlı Kara Bataklık Kaplumbağası
Acanthocobitis urophthalmus Manded Mountain Loach
Acanthocyclops hypogeus
Acantholingua ohridana
Acanthomentropis pecatonica
Acanthomyops latipes
Acanthomyops murphii
Acanthopale decempedalis
Acanthopanax malayanus
Acanthophoenix rubra Palmiste Piquant
Acanthorutilis maeandricus
Acanthosyris annonagustata
Acca lanuginosa
Accipiter brachyurus Yeni Britanya Atmacası
Accipiter butleri Nicobar Atmacası
Accipiter collaris Karagerdanlı Atmaca
Accipiter gundlachi Gundlach Atmacası
Accipiter haplochrous Ak-karınlı Çakırkuşu
Accipiter henstii Henst Çakırkuşu
Accipiter imitator Taklitçi Atmaca
Accipiter luteoschistaceus Slaty-backed Goshawk
Accipiter madagascariensis Madagaskar Atmacası
Accipiter nanus Küçük Atmaca
Accipiter princeps Yeni Britanya Atmacası
Acentrogobius therezieni Malagasy Mountain Mullet
Acer duplicatoserratum
Acer erythranthum
Acer hainanense
Acer leipoense
Acer miaotaiense
Acer undulatum
Acerodon celebensis Sulawesi Uçanköpeği
Acerodon humilis Talaud Uçanköpeği
Acerodon jubatus Altın-tepeli Meyve Yarasası
Acerodon leucotis Palawan Meyve yarasası
Acerodon lucifer Dev Panay Meyve Yarasası
Aceros comatus Ak-taçlı Boynuzgaga
Aceros corrugatus Sunda Wrinkled Hornbill
Aceros everetti Sumba Boynuzgagası
Aceros leucocephalus Mindanao Wrinkled Hornbill
Aceros narcondami Nacondam Hornbill
Aceros nipalensis Kızıl-Yanaklı Boynuzgaga
Aceros subruficollis Visayan Wrinkled Hornbill
Acestura berlepschi Esmeralda's Woodstar
Acestura bomba Little Woodstar
Achalinus werneri Amami Takachiho Snake
Achatina vignoniana
Achatinella abbreviata
Achatinella apexfulva
Achatinella bellula
Achatinella buddii
Achatinella bulimoides
Achatinella byronii
Achatinella caesia
Achatinella casta
Achatinella cestus
Achatinella concavospira
Achatinella curta
Achatinella decipiens
Achatinella decora
Achatinella dimorpha
Achatinella elegans
Achatinella fulgens
Achatinella fuscobasis
Achatinella judii
Achatinella juncea
Achatinella lehuiensis
Achatinella leucorrhaphe
Achatinella lila
Achatinella livida
Achatinella lorata
Achatinella mustelina
Achatinella papyracea
Achatinella phaeozona
Achatinella pulcherrima
Achatinella pupukanioe
Achatinella sowerbryana
Achatinella spaldingi
Achatinella stewartii
Achatinella swiftii
Achatinella taeniolata
Achatinella thaanumi
Achatinella turgida
Achatinella valida
Achatinella viridans
Achatinella vulpina
Acheilognathus elongatus
Acheilognathus longipinnis Itasenpara Bitterling
Achyranthes atollensis Hawaii Chaffflower
Achyranthes mutica Blunt chaffflower
Achyranthes splendens Maui Chaffflower
Achyranthes talbotti
Achyrocline glandulosa
Achyrocline hallii
Achyrocline mollis
Aciagrion rarum
Acicula hausdorfi
Acicula norrisi
Acicula palaestinensis
Acidocroton gentryi
Acidocroton verrucosus
Acilius duvergeri
Acinonyx jubatus Çita
Acioa cinerea
Acioa dichotoma
Acioa eketensis
Aciotis aristellata
Aciotis asplundii
Acipenser baerii Sibirya Mersin Balığı
Acipenser brevirostrum Kısaburun Mersin Balığı
Acipenser dabryanus Yangtze Mersin Balığı
Acipenser gueldenstaedtii Rus Mersin Balığı
Acipenser medirostris Yeşil Mersin Balığı
Acipenser mikadoi Sakhalin Mersin Balığı
Acipenser naccarii Adriyatik Mersin Balığı
Acipenser nudiventris Şip Balığı
Acipenser oxyrinchus Atlantik Mersin Balığı
Acipenser persicus Pers(İran) Mersin Balığı
Acipenser ruthenus Çuka Balığı
Acipenser schrenkii Amur Mersin Balığı
Acipenser sinensis Çin Mersin Balığı
Acipenser stellatus Yıldız Mersin Balığı
Acipenser sturio Baltık Mersin Balığı
Acmella leucantna
Acmopyle pancheri
Acmopyle sahniana
Acomys cilicicus Dikenli Fare
Acomys minous Girit Dikenli Faresi
Acomys nesiotes Kıbrıs Dikenli Faresi
Acontophiops lineatus Woodbush Legless Skink
Acrantophis dumerili Dumeril Boa Yılanı
Acrantophis madagascariensis Madagaskar Boa Yılanı
Acritodon nephophilus
Acrobatornis fonsecai Pink-legged Graveteiro
Acrocephalus brevipennis Cape Verde Kamışçını
Acrocephalus caffer Tahiti Kamışçını
Acrocephalus familiaris Değirmenci Kuşu
Acrocephalus griseldis Basra Kamışçını
Acrocephalus kerearako Cook Adaları Kamışçını
Acrocephalus luscinius Nightingale Reed Warbler
Acrocephalus orinus Large-billed Reed Warbler
Acrocephalus paludicola Su Kamışçını
Acrocephalus rehsei Finsch's Reed Warbler
Acrocephalus rimatarae Rimatara Reed Warbler
Acrocephalus rodericanus Rodrigues Warbler
Acrocephalus sechellensis Şeyşeller Kamışçını
Acrocephalus sorghophilus Streaked Reed Warbler
Acrocephalus taiti Henderson Reed Warbler
Acrocephalus tangorum Mançurya Kamışçını
Acrocephalus vaughani Pitcairn Reed Warbler
Acrodipsas illidgei Illidge's Ant-blue
Acrolophitus pulchellis Idaho Point-headed Grasshopper
Acroloxus coloradensis Rocky Mountain Capshell
Acronychia porteri
Acropogon aoupiniensis
Acropogon bullatus
Acropogon domatifer
Acropogon fatsioides
Acropogon megaphyllus
Acropogon veillonii
Acsmithia vitiense
Actenoides bougainvillei Bıyıklı Yalıçapkını
Actenoides concretus Kızıl-boyunlu Yalıçapkını
Actenoides hombroni Mavi-tepeli Yalıçapını
Actenoides monachus Yeşil-sırtlı Yalıçapkını
Actinella actinophora
Actinella anaglyptica