Nattramn

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nattramn
DoğumMikael Nilsson (doğrulanmamış)
7 Eylül 1975[1] (doğrulanmamış)
Markaryd, Småland, İsveç
Başladığı yerSmåland, İsveç
TarzlarBlack metal, dark ambient, drone
Mesleklerşarkıcı, yazar
ÇalgılarVokal, klavye
Etkin yıllar1994–günümüz
Müzik şirketiProphecy Productions[2]
İlişkili hareketlerSilencer

Doğum adının Mikael Nilsson olduğu tahmin edilen Nattramn, İsveçli bir müzisyen ve yazardır. En çok Silencer grubundaki vokal performansıyla tanınır. Silencer'ın tek albümü Death - Pierce Me'de Nattramn, kayıt sırasında kendine zarar vererek şiddetlendiği iddia edilen, tiz çığlıklar ve diğer aşırı vokal tekniklerinden oluşan tuhaf bir tarz kullandı.

Hayatını anonim olarak yaşamayı seçmesi nedeniyle Nattramn'ın kimliği hakkında çok az şey biliniyor.[3] Yaşı tartışmalıdır (doğum tarihi 7 Eylül 1975 veya 7 Eylül 1977 olarak verilmiştir) ve doğum adı doğrulanmamıştır - onun hakkında bilinen tek şey, onun döneminde çekilmiş tanıtım fotoğraflarıdır. Yüzünün tamamen kanlı bandajlarla kaplı olduğu bir Silencer üyesi ve daha sonra yüzünün de gizlendiği kendi kendine yayınlanan bazı fotoğraflar. Markaryd, Småland, İsveç'te doğduğu sanılıyor.

Yaşam ve kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Silencer'ın bir grup olarak varlığından önceye dayanan Nattramn hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor.

Silencer, 1995 yılında Leere takma adıyla gitarist/basçı Andreas Casado'nun solo projesi olarak kuruldu. 1998'den önce bir noktada, Nattramn grubun vokalisti ve söz yazarı olarak kaydedildi. Bu kadroyla, oturum davulcusu Jonas Mattsson ile tek bir demo parçası kaydettiler ve yayınladılar. Bunu takiben Silencer, Death - Pierce Me adlı tam uzunluktaki albümü kaydetti ve yayınladı.

Nattramn'ın albümdeki vokal kısımlarını kaydederken kendine zarar verdiği iddia edildi; bileklerini ve ellerini kesmek. Bu, ölmekte olan bir hayvanın seslerine benzetilen benzersiz yüksek perdeli ağlayan vokal tarzına katkıda bulundu.[4]

Bu albümün piyasaya sürülmesinden sonra, Nattramn'ın Växjö'de bulunan bir psikiyatri hastanesi olan Sankt Sigfrids sjukhus'a girdiği söyleniyor, ancak kabulünü çevreleyen koşullar ve bölümlere ayrılıp ayrılmadığı veya gönüllü olarak gidip gitmediği varsayımlara tabi.[3] Nattramn'ın kaldıktan sonra Växjö'de yaşamaya devam etmeyi seçtiği söyleniyor.

Birkaç yıl hareketsiz kaldıktan sonra karanlık ortam solo projesi Diagnose: Lebensgefahr'ı yarattı ve 2007'de Transformalin adlı bir albüm çıkardı.[5][6] 2012'de proje kapsamında "Ödelagt" adlı yeni bir müzik parçası çıkardı. Adı Trencadis. Bu 21 dakikalık parça, Nattramn'ın müzik kariyerinin başlangıcı olarak tanımlanıyor ve ilk olarak, Silencer'a katılmasından birkaç yıl önce yazılmış ve kaydedilmişti. Parçanın 1994 yılında Sinneskross proje adı altında yazıldığı ve aynı zamanda Burzum'u anımsattığı açıklanan dark ambient tarzında olduğu söylendi.[7]

Eylül 2011'de yayınlanan "Grishjärta" veya "Domuzun Kalbi" adlı bir kitap yazdı. İsveççe ve İngilizce olarak yayınlandı ve Nattramn'ın yeni fotoğraflarının yanı sıra sanat eserleri ve şiirlerini içeriyor.[8]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Trencadis

  • 1996 – Ödelagt

Silencer

Diagnose: Lebensgefahr

  • 2007 – Transformalin

Bibliyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nattramn

  • 2011 – Grishjärta

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nattramn – Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives". 26 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Silencer" (İngilizce). 26 Ocak 2017. 16 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2017. 
  3. ^ a b Natti Natti Nattramn 1 Kasım 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved January 26, 2017
  4. ^ "Silencer (SWE) – Death – Pierce Me (Album review 3) | Sputnikmusic". www.sputnikmusic.com. 29 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2017. 
  5. ^ Diagnose:Lebensgefahr 14 Ocak 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved January 26, 2017
  6. ^ Nattramn 14 Ocak 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved January 26, 2017
  7. ^ "Trencadis – Ödelagt". www.discogs.com. 8 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2017. 
  8. ^ Nattramn – Grisharta (2011) 24 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved January 26, 2017