Naismith Memorial Basketball Hall of Fame üyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, ABD'nin Springfield, Massachusetts şehrinde bulunan ve basketbolda üstün başarı gösteren oyunculara, koçlara, hakemlere ve sporun diğer önemli kişilerini içeren, spor için oldukça önemli bir müzedir. Oldukça titiz bir şekilde seçilen kişilerin girebildiği "Basketball Hall of Fame"'e son olarak Eylül 2008'de yeni üyeler alınmıştır.

2008'de eklenen yeni isimlerden sonra, "Hall of Fame" ile 285  kişi bireysel olarak (134'ü oyuncu, 79'u koç, 3'ü hem oyuncu hem koç, 56 yönetici ve iştirakçi ve 13 hakem olmak üzere) ve 6 takım onurlandırılmıştır.

Katılımcı Kategori Yıl
Kareem Abdul-Jabbar Oyuncu 1995
Dr. Forrest C. Allen Koç 1959
W. Harold Anderson Koç 1985
Nathaniel Archibald Oyuncu 1991
Paul J. Arizin Oyuncu 1978
Arnold J. Auerbach Koç 1969
Geno Auriemma Koç 2006
Charles W. Barkley Oyuncu 2006
Thomas B. Barlow Oyuncu 1981
Leon Barmore Koç 2003
Justin M. Barry Koç 1979
Richard F. D. Barry III Oyuncu 1987
Elgin G. Baylor Oyuncu 1977
John Beckman Oyuncu 1973
Clair F. Bee İştirakçi 1968
Walter J. Bellamy Oyuncu 1993
Sergei A. Belov Oyuncu 1992
Senda Berenson Abbott İştirakçi 1985
Daniel Biasone İştirakçi 2000
David Bing Oyuncu 1990
Larry J. Bird Oyuncu 1998
Carol A. Blazejowski Oyuncu 1994
Ernest A. Blood Koç 1960
James A. Boeheim Koç 2005
Bernhard Borgmann Oyuncu 1961
William W. Bradley Oyuncu 1983
Joseph R. Brennan Oyuncu 1975
Hubert J. Brown İştirakçi 2005
Lawrence H. Brown Koç 2002
Walter A. Brown İştirakçi 1965
Buffalo Germans Takım 1961
John W. Bunn İştirakçi 1964
James B. Calhoun Koç 2005
Howard G. Cann Koç 1968
Dr. H. Clifford Carlson Koç 1959
Louis P. Carnesecca Koç 1992
Bernard L. Carnevale Koç 1970
Peter J. Carril Koç 1997
Everett N. Case Koç 1982
Original Celtics Takım 1959
Alfred N. Cervi Oyuncu 1985
Wilton N. Chamberlain Oyuncu 1979
Van Chancellor Koç 2007
John Chaney Koç 2001
Jerry Colangelo İştirakçi 2004
Jody Conradt Koç 1998
Charles T. Cooper Oyuncu 1977
Krešimir Ćosić Oyuncu 1996
Robert J. Cousy Oyuncu 1971
David W. Cowens Oyuncu 1991
Joan Crawford Oyuncu 1997
Denzil E. Crum Koç 1994
William J. Cunningham Oyuncu 1986
Denise M. Curry Oyuncu 1997
Dražen Dalipagić Oyuncu 2004
Charles J. Daly Koç 1994
Adrian D. Dantley Oyuncu 2008
William M. Davidson İştirakçi 2008
Robert E. Davies Oyuncu 1970
Everett S. Dean Koç 1966
Forrest S. DeBernardi Oyuncu 1961
David A. DeBusschere Oyuncu 1983
Henry G. Dehnert Oyuncu 1969
Antonio Díaz-Miguel Koç 1997
Edgar A. Diddle Koç 1972
Anne T. Donovan Oyuncu 1995
Robert L. Douglas İştirakçi 1972
Bruce Drake Koç 1973
Clyde A. Drexler Oyuncu 2004
Alva O. Duer İştirakçi 1982
Joe Dumars III Oyuncu 2006
Wayne R. Embry İştirakçi 1999
Paul Endacott Oyuncu 1972
Alexander English Oyuncu 1997
James E. Enright Hakem 1979
Julius W. Erving II Oyuncu 1993
Patrick A. Ewing Oyuncu 2008
Clifford B. Fagan İştirakçi 1984
Pedro Ferrándiz González Koç 2007
The First Team Takım 1959
Harry A. Fisher İştirakçi 1974
Lawrence Fleisher İştirakçi 1991
Harold E. Foster Oyuncu 1964
Walter Frazier Oyuncu 1987
Max Friedman Oyuncu 1972
Joseph F. Fulks Oyuncu 1978
Clarence E. Gaines Koç 1982
Lauren Gale Oyuncu 1977
Harry J. Gallatin Oyuncu 1991
Alessandro Gamba Koç 2006
James H. Gardner Koç 1984
William P. Gates Oyuncu 1989
David R. Gavitt İştirakçi 2006
George Gervin Oyuncu 1996
Amory T. Gill Koç 1968
Thomas J. Gola Oyuncu 1976
Aleksandr J. Gomelsky Koç 1995
Gail C. Goodrich, Jr. Oyuncu 1996
Edward Gottlieb İştirakçi 1972
Harold E. Greer Oyuncu 1982
Robert F. Gruenig Oyuncu 1963
Dr. Luther H. Gulick İştirakçi 1959
Sue Gunter Koç 2005
Clifford O. Hagan Oyuncu 1978
Alexander M. Hannum Koç 1998
Victor A. Hanson Oyuncu 1960
Harlem Globetrotters Takım 2002
Lusia Harris-Stewart Oyuncu 1992
Lester Harrison İştirakçi 1980
Marv K. Harshman Koç 1985
Donald L. Haskins Koç 1997
John J. Havlicek Oyuncu 1984
Cornelius L. Hawkins Oyuncu 1992
Elvin E. Hayes Oyuncu 1990
Marques O. Haynes Oyuncu 1998
Francis D. Hearn İştirakçi 2003
Thomas W. Heinsohn Oyuncu 1986
George T. Hepbron Hakem 1960
Dr. Ferenc Hepp İştirakçi 1981
Edgar S. Hickey Koç 1979
Edward J. Hickox İştirakçi 1959
Paul D. Hinkle İştirakçi 1965
Howard A. Hobson Koç 1965
Nat Holman Oyuncu 1964
William Holzman Koç 1986
Robert J. Houbregs Oyuncu 1987
Bailey E. Howell Oyuncu 1997
George H. Hoyt Hakem 1961
Charles D. Hyatt Oyuncu 1959
Henry P. Iba Koç 1969
Edward S. Irish İştirakçi 1964
Daniel P. Issel Oyuncu 1993
Philip D. Jackson Koç 2007
Harry E. Jeannette Oyuncu 1994
Earvin E. Johnson, Jr. Oyuncu 2002
William C. Johnson Oyuncu 1977
D. Neil Johnston Oyuncu 1990
K.C. Jones Oyuncu 1989
R. William Jones İştirakçi 1964
Samuel Jones Oyuncu 1984
Alvin F. Julian Koç 1968
Frank W. Keaney Koç 1960
J. Walter Kennedy İştirakçi 1981
Matthew P. Kennedy Hakem 1959
George E. Keogan Koç 1961
Robert M. Knight Koç 1991
Edward W. Krause Oyuncu 1976
Michael W. Krzyzewski Koç 2001
John A. Kundla Koç 1995
Robert A. Kurland Oyuncu 1961
Ward L. Lambert Koç 1960
Robert J. Lanier, Jr. Oyuncu 1992
Joseph B. Lapchick Oyuncu 1966
Lloyd R. Leith Hakem 1983
George Lemon İştirakçi 2003
Nancy I. Lieberman Oyuncu 1996
Emil S. Liston İştirakçi 1975
Harry Litwack Koç 1976
Earl F. Lloyd İştirakçi 2003
Kenneth D. Loeffler Koç 1964
Arthur C. Lonborg Koç 1973
Clyde E. Lovellette Oyuncu 1988
Jerry R. Lucas Oyuncu 1980
Angelo Luisetti Oyuncu 1959
Edward C. Macauley Oyuncu 1960
Moses E. Malone Oyuncu 2001
Peter P. Maravich Oyuncu 1987
Hortência de Fátima Marcari Oyuncu 2005
Slater N. Martin, Jr. Oyuncu 1982
Robert A. McAdoo Oyuncu 2000
Emmett B. McCracken Oyuncu 1960
Jack D. McCracken Oyuncu 1962
Arad A. McCutchan Koç 1981
Robert McDermott Oyuncu 1988
Alfred J. McGuire Koç 1992
Frank J. McGuire Koç 1977
Richard J. McGuire Oyuncu 1993
Kevin E. McHale Oyuncu 1999
John B. McLendon, Jr. Koç 1979
Walter E. Meanwell, M.D. Koç 1959
Dino Meneghin Oyuncu 2003
Raymond J. Meyer Koç 1979
Ann E. Meyers Oyuncu 1993
Zigmund J. Mihalik Hakem 1986
George L. Mikan, Jr. Oyuncu 1959
A. Verner A. Mikkelsen Oyuncu 1995
Cheryl Miller Oyuncu 1995
Ralph H. Miller Koç 1988
William G. Mokray İştirakçi 1965
V. Earl Monroe Oyuncu 1990
Billie J. Moore Koç 1999
Ralph Morgan İştirakçi 1959
Frank Morgenweck İştirakçi 1962
Calvin J. Murphy Oyuncu 1993
Charles C. Murphy Oyuncu 1960
Dr. James A. Naismith İştirakçi 1959
New York Rens Takım 1963
Peter F. Newell Koç 1979
Charles M. Newton İştirakçi 2000
Aleksandar Nikolić Koç 1998
Mirko Novosel Koç 2007
John P. Nucatola Hakem 1978
John J. O'Brien İştirakçi 1961
Lawrence F. O'Brien, Jr. İştirakçi 1991
Hakeem A. Olajuwon Oyuncu 2008
Harold G. Olsen İştirakçi 1959
R. Luther Olson Koç 2002
Harlan O. Page Oyuncu 1962
Robert L. Parish Oyuncu 2003
Dražen Petrović Oyuncu 2002
Robert E. L. Pettit Oyuncu 1971
Andrew M. Phillip Oyuncu 1961
Maurice Podoloff İştirakçi 1974
James C. Pollard Oyuncu 1978
Henry V. Porter İştirakçi 1960
Ernest C. Quigley Hakem 1961
Dr. John T. Ramsay Koç 1992
Frank V. Ramsey, Jr. Oyuncu 1982
Willis Reed, Jr. Oyuncu 1982
William A. Reid İştirakçi 1963
Patrick J. Riley Koç 2008
Elmer H. Ripley İştirakçi 1973
Arnold D. Risen Oyuncu 1998
Oscar P. Robertson Oyuncu 1980
John S. Roosma Oyuncu 1961
Cesare Rubini Koç 1994
Marvin Rudolph Hakem 2007
Adolph F. Rupp Koç 1969
Cathy Rush Koç 2008
John D. Russell Oyuncu 1964
William F. Russell Oyuncu 1975
Leonard D. Sachs Koç 1961
Lynn W. St. John İştirakçi 1962
Abraham M. Saperstein İştirakçi 1971
Arthur A. Schabinger İştirakçi 1961
Adolph Schayes Oyuncu 1973
Ernest J. Schmidt Oyuncu 1974
John J. Schommer Oyuncu 1959
Barney Sedran Oyuncu 1962
Uljana Semjonova Oyuncu 1993
William W. Sharman Oyuncu

Koç

1976

2004

Everett F. Shelton Koç 1980
J. Dallas Shirley Hakem 1980
Dean E. Smith Koç 1983
Amos Alonzo Stagg İştirakçi 1959
Borislav Stanković İştirakçi 1991
Christian Steinmetz Oyuncu 1961
Edward S. Steitz İştirakçi 1984
Maurice Stokes Oyuncu 2004
Earl Strom Hakem 1995
Patricia H. Summitt Koç 2000
Charles H. Taylor İştirakçi 1969
Fred R. Taylor Koç 1986
Bertha F. Teague İştirakçi 1985
Texas Western, 1966 Takım 2007
Isiah L. Thomas III Oyuncu 2000
David O. Thompson Oyuncu 1996
John A. Thompson Oyuncu 1962
John R. Thompson, Jr. Koç 1999
Nathaniel Thurmond Oyuncu 1985
David Tobey Hakem 1961
Oswald Tower İştirakçi 1959
Arthur L. Trester İştirakçi 1961
John K. Twyman Oyuncu 1983
Westley S. Unseld Oyuncu 1988
Robert P. Vandivier Oyuncu 1975
Richard J. Vitale İştirakçi 2008
Edward A. Wachter Oyuncu 1961
L. Margaret Wade Koç 1985
David H. Walsh Hakem 1961
William T. Walton III Oyuncu 1993
Robert F. Wanzer Oyuncu 1987
Stanley H. Watts Koç 1986
W. R. Clifford Wells İştirakçi 1972
Jerry A. West Oyuncu 1980
Nera D. White Oyuncu 1992
Louis G. Wilke İştirakçi 1983
Leonard R. Wilkens Oyuncu

Koç

1989

1998

J. Dominique Wilkins Oyuncu 2006
Roy Williams Koç 2007
Lynette Woodard Oyuncu 2004
John R. Wooden Oyuncu

Koç

1960

1973

Phillip D. Woolpert Koç 1992
Morgan B. Wootten Koç 2000
James A. Worthy Oyuncu 2003
George H. Yardley III Oyuncu 1996
S. Kay Yow Koç 2002
Fred Zollner İştirakçi 1999
Michael J. Jordan Oyuncu 2009

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Hall Of Famers". Basketball Hall of Fame. CBS Interactive. 27 Aralık 2008'de erişildi.