Motive (Ariana Grande şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Motive"

“Motive" Amerikalı şarkıcı Ariana Grande ve Amerikalı şarkıcı ve rapçi Doja Cat'in bir şarkısıdır. İkili şarkıyı Victoria Monét, Nija Charles, Jeremy McIntyre, Steven Franks ve yapımcıları Murda Beatz ve Tommy Brown ile yazdı. Republic Records tarafından 30 Ekim 2020'de Grande'nin altıncı stüdyo albümü Positions'ın üçüncü parçası olarak yayınlandı.

Grande ilk olarak 13 Mayıs 2020 tarihli bir röportajında Doja Cat ile olan işbirliği ile ilgili dalga geçti. O sırada "Motive" adlı şarkı üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

2019'un sonlarına doğru Grande: "Onu ilk yazıp ona gönderdiğim zamanı hatırlıyorum, duştaydı ve 'Kaltak, buna bayılıyorum. Duştayım' dedi. Ben de 'Duş. Tamam, acelem yok. Yakın zamanda bir proje çıkarmayacağım, ne olursa olsun beni geri arayabilirsin.' Ertesi sabah onu Doja Cat onu aradı.

Grande, Apple Music 1'de Zane Lowe ile röportaj sırasında Doja Cat'in kişiliğini övdü, Yeteneğine ve "müzikal olarak masaya getirdiklerine" minnettarlığını da ifade etti. Dedi ki: "Onunla bu yılın başlarında saklamak istediğim bu şarkı üzerinde çalışabildim, tekrar zamanı geldiğinde çalışmak istiyorum.

"Motive", 24 Ekim 2020'de Grande, sosyal medyada Positions'ın parça listesini yayınladığında ortaya çıktı. Bu, Grande ve Doja Cat arasındaki ilk işbirliği ve her iki sanatçı da Kanadalı hip hop yapımcısı Murda Beatz ile ilk kez çalıştığını gösteriyor.