Mother, Couch

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mother, Couch
YönetmenNiclas Larsson
Yapımcı
YazarNiclas Larsson
Oyuncular
MüzikChristopher Bear
Görüntü yönetmeniChayse Irvin
KurguCarla Luffe
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i9 Eylül 2023 (2023-09-09) (TIFF)
5 Temmuz 2024 (2024-07-05) (ABD)
Süre96 dakika[1]
Ülke
  • ABD
  • Danimarka
  • İsveç
Dilİngilizce

Mother, Couch Niclas Larsson tarafından yazılan ve yönetilen 2023 yapımı komedi drama filmidir. Jerker Virdborg'un 2020 tarihli İsveç romanı Mamma i soffaya dayanmaktadır. Başrollerinde Ewan McGregor, Rhys Ifans, Taylor Russell, Ellen Burstyn, Lara Flynn Boyle, F. Murray Abraham ve Lake Bell yer almaktadır. Filmin prömiyeri 9 Eylül 2023'te 2023 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı ve 5 Temmuz 2024'te Film Movement ve Memory tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girmesi planlanıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birbirinden çok farklı üç kardeş, anneleri (Ellen Burstyn) mağazadaki bir kanepeden kalkmayı reddedince ıssız bir yerdeki bir mobilya mağazasında bir araya gelir. David (Ewan McGregor) durumla diplomatik bir şekilde başa çıkmaya çalışır, ancak kardeşleri Gruffudd (Rhys Ifans) ve Linda'dan (Lara Flynn Boyle) hiçbir destek göremez. Eski aile çatışmaları yeniden su yüzüne çıkmaya ve gizli gerçekler ortaya dökülmeye başladıkça, David umutsuzca giderek kabusa dönüşen durumu kontrol altına almaya çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mother, Couch". Toronto International Film Festival. 6 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]