Mireille Enos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mireille Enos
Enos in 2012
DoğumMarie Mireille Enos
22 Eylül 1975 (48 yaşında)
Kansas City, Missouri, U.S.
Mezun olduğu okul(lar)Brigham Young University (BA)
MeslekAktris
Etkin yıllar1994–ɡünümüz
Evlilik
Alan Ruck (e. 2008)
Çocuk(lar)2

Mireille Enos (22 Eylül 1975) Amerikalı aktris. Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa ilgi duyan Brigham Young Üniversitesi'nden sahne sanatları bölümünden mezun oldu ve burada Irene Ryan Oyunculuk Bursu aldı Oyunculuğa ilk çıkışını 1994 televizyon filmi Without Consent'te yaptıktan sonra Tony Ödülü, Altın Küre Ödülü ve Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.

Enos, kariyerinin başlarında Sex and the City ve The Education of Max Bickford gibi televizyon programlarında çeşitli şekillerde konuk yıldız olarak yer aldı İlk uzun metrajlı filmini 2001 romantik komedisi Somebody Like You'da küçük bir rolle yaptı, ancak 2005 Broadway yapımı Who's Afraid of Virginia Woolf'taki Honey rolüyle daha geniş ilgi topladı. İkinci filmdeki performansı ona Tony Ödülleri'nde En İyi Öne Çıkan Kadın Oyuncu adaylığını kazandırdı. Yine televizyon rollerine girişti ve HBO drama dizisi Big Love'da ikizler Kathy ve JoDean Marquart rolünü üstlendi.

Enos'un çıkış yapan rolü, AMC suç dizisi The Killing'deydi; gösterinin 2011'den 2014'e kadar dört sezonu için Seattle merkezli bir polis memuru olan Sarah Linden'i canlandırdı Performansı eleştirel beğeni topladı ve Primetime Emmy Ödülü ve Altın Küre Ödülü'nde Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu adaylığını kazandı. Enos, 2013 yapımı felaket filmi World War Z'de Karin Lane ve 2014 romantik draması If I Stay'de Kathleen Hall olarak rol aldı; her iki film de gişe rekorları kıran yapımlardı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]