Midstream

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Midstream, petrol ve doğal gaz endüstrisinin upstream (yukarı akış veya kaynak) ve downstream (aşağı akış) şeklinde bölünmüş üç bileşeninden birisidir. Midstream sektörü, petrol endüstrisinde depolama, taşıma (boru hattı, demir yolu, mavna, petrol tankeri veya kamyon ile) ve ham ya da rafine edilmiş petrol ile petrol ürünlerinin toptan pazarlanması bölümleri ile ilgilenir.

Boru hatları ve diğer ulaşım sistemleri rafinerilere ham petrol taşımak için kullanılabileceği gibi alt dağıtım şirketlerine çeşitli rafine ürünleri sunulması maksadıyla da kullanılabilir.[1][2][3] Doğal gaz için kullanılan boru hatları ile doğal gaz arıtma tesislerinde elde edilen doğal gaz, yerel kamu hizmetleri vasıtasıyla müşterilere teslim edilir.

Midstream faaliyetlerini genellikle upstream ile downstream sektörlerinin bazı ögelerini içine alacak şekilde yürütür. Örneğin, midstream sektöründe çalışanlar, doğal gaz çıkarma faaliyetlerinin yanı sıra doğal gazın işlenmesi sürecine de katkıda bulunabilirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel;
  1. ^ "Petroleum industry". 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2016. 
  2. ^ "Upstream, midstream & downstream". 7 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2016. 
  3. ^ Industry Overview 8 Mayıs 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. from the website of the Petroleum Services Association of Canada (PSAC)
Genel;
  • Wikipedia'daki Midstream makalesinin 19 Şubat 2016 tarihli sürümü.