Michael Job

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Michael Job

Michael Job (d. 4 Ocak 1948, Göttingen) Alman dilbilimcidir. Kafkas dilleri ve Hint-Avrupa dilleri üzerinde çalışmıştır.

Michael Job, Ruhr Üniversitesi karşılaştırmalı dilbilim bölümünden mezun oldu. Doktasını 1974'te filoloji üzerine yaptı. Kafkasya'da İber Kafkas ve Hint-Avrupa Fonem Sistemlerinin Tipolojik Karşılaştırmasındaki Sorunlar (Probleme eines typologischen Vergleichs iberokaukasischer und indogermanischer Phonemsysteme im Kaukasus) adlı tezini 1977'de sundu. 1977'den 1985'e kadar Ruhr Üniversitesi Dilbilim Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1984'te habilitasyonunu tamamlayan Job, 1985'te C2 profesör olarak atandı. 1988'de Hans-Jürgen Sasse'nin halefisi olarak Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde Genel ve Hint-Avrupa Dilbilimi için C3 profesör olarak atandı. 1991'de Marburg Üniversitesi'ne ve 1999'da Göttingen Üniversitesi'ne Genel ve Hint-Avrupa Dilbilimi bölümünde çalıştı. 1'de Nisan 2016'da emekli oldu.

Job'un ana araştırma alanları arasında Kafkas dilleri ile Hint-Avrupa dillerinin anlambilim, sözdizim, biçimbilim, fonetik ve fonolojik özellikleri yer almaktaydı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]