MediaWiki tartışma:Deletereason-dropdown

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kayda değerlik ifadeleri[kaynağı değiştir]

Az önce, gerekçelerdeki "kayda değer olmayan" ifadelerini "kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan" olarak güncelledim.

KAT:SS'nin temizlenmesiyle en yoğun olarak uğraşan hizmetlilerimizin mesaj sayfalarına baktığımızda "Maddemi neden sildin?", "X'i, Y'yi, Z'yi yapan nasıl kayda değer olmaz?" gibi şikâyet ve itirazların yağmur gibi yağdığını görüyoruz. Bu mesajların içeriklerine baktığımda, insanların önemsediği, değer verdiği "şey"lere "bu kayda değer değil" diyor oluşumuzun (ya da en azından bunun bu şekilde algılanıyor oluşunun) ciddi anlamda rahatsızlık yarattığını görüyorum. Yer yer insanlar bunu hakaret gibi algılıyor, böyle algılamasa bile en iyi olasılıkla hevesi kırılıyor.

Bu yüzden, her şeyi kafasına göre silen tükaka hizmetli algısını biraz da olsa yıpratabilmek için, varsayılan silme gerekçelerinde gerçek nedenin KD yönergeleri olduğunun daha net bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden de şu değişikliği yaptım. Bu değişiklikte sorun görüyorsanız geri almaktan çekinmeyin, konuşalım, en iyisini bulalım.

Vito Genovese 21:30, 2 Şubat 2017 (UTC)

Sorun olup olmadığı zamanla ortaya çıkar sanırım. Algıda bir değişiklik, iyi bir fikir. Bu da tutmazsa dozu daha da düşük anlatım tarzı bulunabilir. Yerinde bir müdahale olmuş. Vikiçizer (mesaj) 17:44, 3 Şubat 2017 (UTC)