Margaret G. Kivelson

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2007 yılında Kivelson

Margaret Galland Kivelson (21 Ekim 1928) Amerikalı bir uzay fizikçisi, gezegen bilimcisi ve Los Angeles, California Üniversitesi'nde Uzay Fiziği Fahri Profesörüdür.

2010'dan günümüze, UCLA'daki atanmasıyla eş zamanlı olarak Kivelson, Michigan Üniversitesi'nde araştırma bilimcisi ve akademisyen olarak çalıştı. Başlıca araştırma ilgi alanları Dünya, Jüpiter ve Satürn'ün manyetosferleridir. Son araştırmalar ayrıca Jüpiter'in Galile uydularına da odaklandı. için Baş Araştırmacıydı.Jüpiter'in manyetosferinde sekiz yıl boyunca veri toplayan Galileo Orbiter'deki manyetometre ve dünya yörüngesindeki NASA-ESA Küme görevinin FGM'sinde (manyetometre) Ortak Araştırmacı. NASA'nın Themis misyonunda Yardımcı Araştırmacı olarak, NASA'nın Europa Clipper Misyonu için manyetometre Ekip Lideri olarak, Cassini manyetometre ekibinin bir üyesi olarak ve Jüpiter'e Avrupa JUICE görevi için manyetometre ekibinin bir katılımcısı olarak aktif olarak yer almaktadır. Kivelson 350'den fazla araştırma makalesi yayınladı ve uzay fiziği üzerine yaygın olarak kullanılan bir ders kitabının (Uzay Fiziğine Giriş) eş editörüdür.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Margaret G. Kivelson". clasp.engin.umich.edu. 29 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2023.