Mam talent!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mam talent!
YönetmenWojciech Iwański
JüriMałgorzata Foremniak
Jan Kliment
Agnieszka Chylińska
Agustin Egurrola
Robert Kozyra
Kuba Wojewódzki
Ülke Polonya
Sezon sayısı13
Bölüm sayısı154
Yapım
YapımcıKatarzyna Szałańska
Yapım şirketiFremantleMedia
SYCOtv
Dağıtımcı firmaFremantleMedia Enterprises
Yayın bilgileri
KanalTVN
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi13 Eylül 2008 - günümüz
Dış bağlantılar

Mam talent! (Türkçe: Yeteneğim var!) Got Talent serisinin Lehçe versiyonudur. Programın amacı, yeteneklerini gösteren kişilerden en yetenekli kişiyi seçmektir. İlk seride şovun kazananı 100.000 € aldı, ikinci ve üçüncü seride - 300.000 złotys. İkinci ve üçüncülükten insanlar için ödüller gösterilerin yapımcıları tarafından seçilir. Marcin Prokop ve Michał Kempa'nınsunuculuğunu üstlendiği gösterinin jüri üyeleri Agnieszka Chylińska, Małgorzata Foremniak ve Jan Kliment.

Nitelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

İlkbaharda, jüri, izleyici ve kameralarla olağan sunumlar için uygun katılımcıları seçen ön seçmeler (TV'de yayınlanmadı) vardı. Beş Polonya kasabasında(Katowice, Gdańsk, Poznań, Wrocław ve Varşova)düzenlenen elemelerin ikinci aşamasında 4000 kişi /grup ortaya çıktı. Jüri bir sonraki aşamaya 130 gönderdi. Jüri tarafından olumlu veya olumsuz oy kullanarak kararlar verildi. Yarışmaya devam etmek için katılımcının iki olumlu oy alması gerekiyordu. Jüri üyelerinden herhangi biri bir performansı beğenmezse, kırmızı çarpıda açılan bir düğmeye basabilir; 3 kırmızı haç performansı sona erdiriyor. 130 eleme maçından jüri yarı finale çıkmak için 40'ı seçti. Sezon 7'den başlayarak, her jüri üyesinin yanı sıra iki ev sahibinden her biri tüm performanslarda bir kez "altın zil" kullanabilir; bu buzzer'ı alan her hareket jüri seçimini atlar ve doğrudan yarı finallere geçer.

Yarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş yarı finale katılanlar, jüri önünde (niteliklerde olduğu gibi), kameralarda ve izleyiciler önünde canlı programlarda yeteneklerini gösterirler. Her yarı finalde 40 kişi/grup 8 kişi görünür. Jüri daha önce olduğu gibi oy kullanır, ancak bir sonraki aşamaya geçen katılımcılarla ilgili karar, bir katılımcıya oy vermek için SMS arayabilen veya gönderebilen izleyiciler tarafından yapılır. En çok oyu alan katılımcı son aşamaya geçiyor ve izleyicilerin oylamasında ikinci ve üçüncülük elde eden iki kişiden finale giden bir kişi jüri tarafından seçiliyor. Gösterinin ikinci sezonundan itibaren eksik oylamaların sonuçları dizinin web sitesinde gösterilir. Sonuçların tamamı programın yayını sona erdikten sonra gösterilir.

Son aşama[değiştir | kaynağı değiştir]

Her yarı finalden ikiş erk olmak üzere 10 katılımcı final etabına katılır. Oylama yarı finallerdekiyle aynıdır, ancak kazananı seçmenin başka bir yolu vardır. İlk başta, üç ilk sırayı alan insanlar rastgele bir şekilde okunur. Sonra üçüncülüğün adını alan kişi okunur. Sonunda, kazananın adı ev sahipleri tarafından okunur ve ona 300.000 zloty için bir çek verirler (ikincilik alan kişi için 100.000 zloty programdan sonra verilir). Kazananın tekrar ödüllendirme töreninden sonra gösterilir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]