Makine yolu, Louveciennes

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Makine yolu, Louveciennes veya Louveciennes yakınlarındaki Sèvres yolu, Alfred Sisley tarafından yapılan 1873 tarihli bir tablodur.

1900 Exposition Universelle'de sergilendi. 1918'de tablo Joanny Peytel koleksiyonundan Louvre'a girdi ve 1986'dan beri Orsay Müzesi'nin halen[1] 2.katındaki (Monet- Renoir-Pissarro-Sisley) 32. bölümündedir. Tablo Louveciennes'de yapılmıştır.[2]

Açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tablo, 54x73 cm ölçülerinde ve tuval üzerine yapılmış[3] yağlı boya bir tablodur. Tabloda soğuk izlenimini vurgulayan gökyüzünün berraklığı, ışıkla güçlendirilen zeminin kahverengi tonlarıyla tezat oluşturur.[3] Resmin yüzeyine dik uzanan yol, üç boyutlu bir temsil yanılsaması verir. Derinlik izlenimi, gövdeleri ve gölgelerini dikey ve yatay çizgilerle noktalayan ağaç sırası ile pekiştirilir. Yükseliş, güneşli arka planın kuşbakışı görünümüne doğru, merkezden uzakta bir ufuk noktası yaratır. Johan Barthold Jongkind gibi Sisley de manzarayı insanlaştırarak küçük silüetler[1] sunar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Şablon:Lien web
  2. ^ "Le circuit Pissarro" (PDF). 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2022. 
  3. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Anthony Lacoudre isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)