M4Tel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
M4Tel, S.A. de C.V.
EndüstriTüketici elektroniği
Kuruluş2012
Genel merkeziMeksiko, Meksika
Ürün
  • Akıllı telefonlar
  • Modem
  • Tabletler[1]
Web sitesim4tel.com

M4Tel (eski adıyla: MFOURTEL, S.A. de C.V.) Meksika'nın Meksiko şehri merkezli çok uluslu bir şirkettir. Bilgisayar ve cep telefonu donanımları üretip satmaktadır. Şirket, ürünlerini Çin'de üretip 8 Latin Amerika ülkesinde pazarlamaktadır.[2]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2012'de bir yıldır ortaya çıkan fikir hayata geçirildi ve M4Tel olarak kuruldu. İlk başta, herkesin normal fiyatlarla orta yeteneklere sahip bir telefon satın alabilmesi için sadece düşük ve orta telefonlar üretildi.[1] Ancak kurucuları için hızlı büyümek o kadar önemli değildi. Asıl hedefleri, güvenilir bir şirket olarak kendini sağlamlaştırmak ve Qualcomm ile yaptığı ittifak sayesinde ürünlerin kalitesini garanti altına almaktı. 2017 yılında, aynı anda 10 kullanıcıya kadar bağlantı kurabilen, çok yönlü boyutta taşınabilir bir modem olan M4 MiFi Freedom ile elektronik pazarına girdiler.

Şu anda 8'den fazla Latin Amerika ülkesinde pazarlama yapmaktadır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "M4, la empresa que cambió los smartphones por dispositivos de loT e Internet Inalámbrico" (İspanyolca). El Ceo. 11 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 
  2. ^ "M4, la compañía mexicana que no teme enfrentar a los grandes". Xataka México (İspanyolca). 9 Kasım 2014. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]