Méribel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Méribel

Méribel Moutiers kasabası yakınlarında bulunan, Fransız Alpleri'nde, Tarentaise Vadisi'nde bir kayak merkezidir.

İskoç Albay Peter Lindsay[1] tarafından kurulmuştur. Çünkü Nazi Rejiminin artan gücü karşısında, Avusturya ve Almanya'nın kayak merkezlerinde kış sporları için yeni bir alan arıyordu. 1936 yılında, ilk kez Les Allues kentini ziyaret etti. 1938 yılında, ilk asansör Les Allues'in yukarısına yerleştirildi. Bir yıl sonra, Méribel mezrasında ilk dağ ve otel inşaatına başladı. Üç yıl sonra, savaş sırasında gelişimi durdu ama savaş bittiğinde geliştirme devam etti.

Méribel 1992 Kış Olimpiyatlarına (Albertville) ev sahipliği yapmıştır. Bu buz hokeyi ve kadın alp kayak etkinliklere ev sahipliği yaptı. 2011 yılına kadar, Méribel tesisi çevresinde barlar ve gece kulüpleri, KT Tunstall, Marcus Brigstocke ve Omid Dijalili gibi prestijli eylemleri ile beğeni toplayan Rakım Festivali'ne ev sahipliği yaptı. 2011 için, festival organizatörü Richard Letts, Méribel Turizm Ofisi desteğiyle bir azalma olduğu gerekçesi ile Avusturya'ya taşınacağını açıkladı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ History of Meribel - http://www.skicollection.co.uk/Ski/Meribel.htm 22 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ "Altitude Festival to quit Méribel". 14 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2015.