Louise Kramer

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Louise Kramer (5 Aralık 1923, New York - 7 Nisan 2020), Amerikalı sanatçı. Baskı resim, heykel ve mekâna özel sanata kadar çeşitli medyalarda çalışmalarıyla bilinir.[1]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hunter College'da, Mark Rothko ve Robert Morris ile birlikte çalıştı. Aynı zamanda Cooper Union'da Max Beckmann ile de çalışmaları oldu. 1927'de A.I.R Gallery'de New York'un tüm kadın kooperatiflerinin kurucu üyelerinden biriydi.

Kramer, CUNY Yüksek Lisans Merkezi, Mary Müzesi, A.I.R Gallery, B.J Spoke Gallery, Central Hall Gallery ve Nassau Devlet Güzel Sanatlar Müzesi'nde kişisel gösteriler yapmıştır. Çeşitli grup gösterilerini içeren eseri, Whitney Müzesi, Brooklyn Müzesi, S.F. MOMA ve Musevi Müzesi de dâhil olmak üzere sayısız müzede bulunmaktadır.

Eserleri, Smithsonian American Sanat Müzesi, Ward Mintz, Ann Sutherland Harris, David Stone, Maurine Rothschild, Jim Long, Eric Lowen Adler (Karlaplan Gallery, Stockholm, Sweden), Nassau Community College, Nassau Güzel Sanatlar Müzesi, Oberlin College Gallery, CUNY Graduate Center, University of Lowa Museum of Art, Marian Orton, Samuel Bass, Lutz & Carr ve R.S Kwang da dâhil olmak üzere özel ve halka açık koleksiyonlarda muhafaza edilmektedir.

Kramer "The New York Times", "New York Times Magazine", New York "Maganize", Art Forum, Art News, The Village Voice, Newsday, Bridge Magazine ve "Art Magazine'de detaylı yönden değerlendirilmiştir.

The National Endowment for the Arts and the New York State Council on the Arts'dan burslar ve ödüller almıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Louise Kramer". 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023.