Light Phone

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Light Phone Inc.
TipÖzel
EndüstriElektronik
Kuruluş15 Eylül 2014 (9 yıl önce) (2014-09-15)
Kurucu
  • Joe Hollier
  • Kaiwei Tang
Genel merkeziBrooklyn, New York
Önemli kişiler
Ürün
Çalışan sayısı
  • 12 (2024)
  • 4 (2018)
Web sitesithelightphone.com

Light Phone, Brooklyn, New York'ta Joe Hollier ve Kaiwei Tang tarafından kurulan ve “mümkün olduğunca az kullanılmak üzere tasarlanmış”[1] olarak tanıtılan teknoloji ürünleri üreten bir startup şirketi olan Light'ın bir cep telefonu markasıdır. Light Phone, sorunlu ve dikkat dağıtıcı akıllı telefon kullanımına karşı bir tepki olarak tasarlandı.

Light Phone[değiştir | kaynağı değiştir]

Light Phone 13 Mayıs 2015 tarihinde Kickstarter üzerinden duyuruldu ve Nisan 2017'de piyasaya sürüldü. Light Phone, kampanyası sırasında 3.187 destekçiden 415.127 dolar toplayarak başlangıç hedefi olan 200.000 doların iki katından fazlasını elde etti. Light Phone, temel metin ve arama işlevleri ve alarm kurmak için basit bir araç dışında hiçbir uygulama ile birlikte gelmiyor. Light Phone'da iki tonlu küçük bir analog-dijital ekran ve telefon görüşmelerine yardımcı olmak için bir kulaklık girişi bulunmaktadır. Telefondaki düğmeler, telefon kasasının içindeki ışık armatürleri ile görünür hale getirilmiştir.

Light Phone II[değiştir | kaynağı değiştir]

Light Phone II (2023)

Light Phone II, açık gri ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği ile satışa sunuldu ve 2,84 inç iki renkli e-mürekkep ekrana sahiptir. Bluetooth, kulaklık girişi, hücresel bağlantı veya mikro USB ile bağlanılabiliyor. 2G artık yaygın olarak desteklenmediği için 4G'yi desteklemektedir. Light Phone II metin ve çağrı gönderip alabilir, daha fazla kişiyi kaydedebilir, alarm kurabilir, müzik ve podcast oynatabilir ve bir Wi-Fi hotspot olarak çalışabilir. Telefonun yazılımı Light tarafından sürekli olarak geliştirilmektedir. Telefonun araçları çevrimiçi bir gösterge paneli (dashboard) aracılığıyla yönetilmektedir.

Light OS[değiştir | kaynağı değiştir]

Light Phone II, Light tarafından geliştirilen Light OS adlı Android tabanlı bir işletim sistemi çalıştırmaktadır. Light OS'nin gelecekteki güncellemelerinde, müzik akışı, WhatsApp ve araç paylaşımı dahil olmak üzere daha fazla özellik ve hizmet eklenmesi planlanmaktadır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Light Phone". www.thelightphone.com (İngilizce). 5 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2022. 
  2. ^ "Tool Availability Status". The Light Phone. 16 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2021.