Kyōkai no Rinne

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kyōkai no Rinne
Kyōkai no Rinne logosu
境界のRINNE
(Kyōkai no Rinne)
TürRomantik komedi, yaşam dilimi, doğaüstü[1]
Manga
YazarRumiko Takahashi
YayımcıShogakukan
Diğer yayımcı
BaskıShōnen Sunday Comics
DergiWeekly Shōnen Sunday
DemografikShōnen
Yayın tarihi22 Nisan 200913 Aralık 2017
Cilt sayısı40
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Seiki Sugawara (#1-50)
  • Hiroshi Ishiodori (#51-75)
Yapımcı
  • Yusuke Fujita
  • Kaori Ito
SenaristMichiko Yokote
MüzikAkimitsu Honma
StüdyoBrain's Base
Lisans
KanalNHK E
Diğer kanallar
Yayın tarihi 4 Nisan 2015 23 Eylül 2017
Bölüm sayısı75

Kyōkai no Rinne (Japonca境界のRINNE; "Sınırın Rinnesi"), Rumiko Takahashi tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Nisan 2009-Aralık 2017 tarihleri arasında Shogakukan'ın Weekly Shōnen Sunday dergisinde yayınlandı. Seri, çocukken bir olaydan sonra hayalet görme gücünü kazanan bir kız olan Sakura Mamiya'yı ve kalan ruhların nihayet reenkarne olmalarına yardımcı olan karışık insan ve shinigami mirasına sahip bir çocuk olan sınıf arkadaşı Rinne Rokudo'yu takip etmektedir.

Brain's Base tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Nisan 2015-Eylül 2017 tarihleri arasında üç sezon halinde yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakura Mamiya isimli bir çocuk babaannesinin evinin arkasında yer alan bir ormanda kaybolur. Daha sonra sağ salim geri döner ancak artık ruhları görebilme yeteneği kazanmıştır. Ergenliğe erince ruhların onu rahat bırakmasını ister. Okulda sınıfında oturduğu yerin yanındaki sıra okul başladığından beri boştur. Bir gün uzun zamandır okula gelmeyen o sıranın sahibi Rinne Rokudō okula gelir. Ancak Rinne normal biri değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "アニメ「境界のRINNE」に沢城みゆき&林原めぐみ!喜びのコメントも". Natalie (Japonca). Natasha, Inc. 15 Şubat 2017. 15 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]