Kuzey Güney karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kuzey Güney adlı Türk drama ve komedi televizyon dizisinde yer alan tüm kurgusal karakterler.

Tüm karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Kıvanç Tatlıtuğ Kuzey Tekinoğlu 1-80 Güney Tekinoğlu'nun kardeşidir. Dizinin baş karakteridir. Ağabeyinin yaptığı kazayı üstlendiği için 4 sene hapiste yatmıştır. Normalde hapis cezası 1 sene iken hapiste kendini Ferhat ve diğerlerinie ezdirmediği için 4 sene yatmıştır. Hapisten çıkınca bir süre sokak dövüşü yapmıştır. Hapse girmeden önce şımarık ve eğlenceli biriyken hapisten çıkınca sert ve kaba birine dönüşmüştür. Sert tavrının altında da çok duygusal ve iyi niyetli bir kişiliğe sahiptir. Ağabeyi Güney'in eski sözlüsü Cemre'ye ilk gördüğü andan beri aşıktır, ancak bu duygusunu uzun süre bastırmıştır. Birden fazla kadınla ilişkileri olmuştur.
Buğra Gülsoy Güney Tekinoğlu Kuzey Tekinoğlu'nun ağabeyidir. İTÜ mezunudur. Başarılı bir kariyere sahiptir. Kardeşi Kuzey'in aksine daha çalışkan ve hırslıdır. Banu Sinaner'in eşidir. Kuzey ile arasında hep sorun olmuştur.
Öykü Karayel Cemre Çayak Tekinoğlu Kuzey ve Güney kardeşlerin arasındaki ebedi düşmanlığa neden olan, iki kardeşin ezeli aşkıdır. Kuaför Gülten'in kızıdır. Önceleri Güney ile nişanlanmıştır. Daha sonra da Barış ile evlenmiştir. Ama gönlü her zaman Kuzey'dedir. Hapisten çıktıktan sonra Barış ile boşanmıştır. En son Kuzey ile evlenmişitr.
Bade İşcil Banu Sinaner Sinaner ailesinin genç kızıdır. Güney ile üniversiteden sınıf arkadaşıdır. Güney'e takıntılı bir şekilde aşıktır ve onunla birlikte olmak istemektedir. Ruhsal problemleri vardır. Küçük yaşta Burak'a saplantılı şekilde aşık olması nedeniyle yaşadığı konakta bir yangına neden olmuştur. Güney'in aldatılığını öğrenmiş ve en son intihar etmişitr.
Kaan Taşaner Komiser Şeref Kuzey'in Ferhat ile olan savaşında Kuzey ile bir hareket eden polistir. Başlarda Kuzey ile arası pek iyi değildir. Ali öldükten sonra Kuzey'in en yakın dostu olmuştur. Ali'nin sevgilisi Demet ile bir birliktelik yaşamıştır.
Zerrin Tekindor Gülten Çayak Cemre'nin annesidir. Kendisinin tek varlığı kızıdır ve onu her zaman koruyup kollar. Tekinoğlu ailesi ile arası başta iyi olmasa da sonrasında Kuzey ve babası Sami ile güçlü bağlar kurmuştur. Güney ve Handan'ı hiçbir zaman sevmemiştir.
Mustafa Avkıran Sami Tekinoğlu Kuzey ve Güney kardeşlerin babasıdır. Oğulları ve eşi Handan ile birlikte soğuk bir ilişkiye sahiptir. Geçmişte eşi ve çocuklarına şiddet uygulamıştır. Babasından kalan fırıncı dükkânı işletir. Mal ve mülkte çok fazla gözü yoktur. Genellikte kaba, asabi ve öfkeli bir yapısı vardır. Kuzey'i, Güney'den daha çok sevmektedir.
Semra Dinçer Handan Tekinoğlu Kuzey ve Güney kardeşlerin annesidir. Sami'nin eşidir. Kocasının aksine zenginliğe düşkündür. Geçmişte kocasından fiziksel ve psikolojik şiddet görmüştür. Şatafatlı ve lüks bir hayat yaşamak hayalidir. Güney'in kendisini hayallerine kavuşturacağı düşüncesindedir. Bu sebep dolayısıyla Güney'e çok düşkündür. Kuzey ile arası iyi değildir. Oğlu Güney'i, Kuzey'e karşı her zaman dolduruşa getirir.
Abdurrahman Yunusoğlu Yunus Taksicidir.
Hazar Ergüçlü Simay Canay Kuzey'in eşidir. Kuzey ile bir partide karşılaşmıştır. Bu karşılaşma sonrasında Kuzey ile yaşadığı birliktelik sonucu hamile kalmıştır. Simay'ın hamile olması nedeniyle Kuzey, Simay ile evlenmiştir. Simay'ın babası haberi alınca Kuzey'e ateş etmiştir ve mermi Simay'ın koluna isabet etmiştir. Ancak Simay çocuğu, Kuzey'den habersiz aldırmıştır. Kuzey bebeğin aldırıldığını öğrenince Simay ile arası bozulmuştur. Daha sonra da boşanmışlardır.
Çağdaş Onur Öztürk Barış Hakmen (Cilalı) Banu'nun kardeşidir. Sinaner Holding'in önde gelen isimlerinden biridir. Başlarda Venüs ile nişanlanmıştır ama daha sonraları Cemre ile saplantılı bir ilişkisi olmuştur, Cemre'ye zorluk çıkarmıştır. Kuzey ile aralarında sürekli gerginlik yaşanmıştır. Kuzey ondan nefret eder. Kuzey ona "Cilalı" der.
Merve Boluğur Zeynep Çiçek Mahallenin fotoğrafçısı Hüseyin'in kızıdır. İtalya'da yetişmiş, kültürlü ve akıllı bir kızdır. Kuzey'e aşıktır ve bir dönem Kuzey ile birliktelikleri olmuştur. Cemre ile başlarda iyi dost olmalarına rağmen daha sonra Kuzey yüzünden arkadaşlıkları zedelenir. İlerleyen zamanlarda Kuzey ile de araları bozulmuştur.
Hale Soygazi Ebru Sinaner Atilla Sinaner'in eski eşidir. Eski kocasının vefatından sonra çocuklarının yanına yerleşmiştir. İnsanlara tepeden bakan bir yapısı vardır. Güney ve ailesi ile arası pek iyi değildir. Oğlu Barış'ı, Banu'dan biraz daha fazla önemsemektedir.
Gökşen Ateş Venüs Tezerel Barış'ın eski nişanlısıdır. Barış'ın annesi ve üvey kardeşi ile arasında hep bir soğukluk olmuştur. Daha sonraları Burak ile ilişkisi olmuştur.
Serhat Teoman Burak Çatalcalı 34-80 Sinaner ailesinin gayrimeşru oğludur. Banu ile Barış'ın üvey kardeşidir. Banu ile kardeş olduklarını bilmediği dönemde ilişkileri olmuştur. Daha sonra da İstanbul'dan, Londra'ya gitmiştir. Kendisinin seneler sonra ortaya çıkması Sinaner ailesinde dengeleri altüst etmiştir. Kuzey ile kısa süreli bir işbirliği içinde bulunmuştur. Venüs ile ilişkisi olmuştur.
Neslihan Yeldan Aynur 57-80 Sami'nin ikinci eşidir.
Nihan Okutucu Deniz 43-80 Ferhat'ın kızıdır.
Kubilay Karslıoğlu Hüseyin Çiçek 4-80 Zeynep'in babası. Fotoğrafçıdır.
Ali Yörenç Can Katmanoğlu 3-80 Katmanoğlu Holding'in patronu.
Serkan Çayoğlu Rafael 40 Zeynep'in Brezilyalı manken arkadaşıdır.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Hakkında
Gökşen Ateş Venüs Tezerel 1-78 Barış Hakmen ve Burak Çatalcalı ile ilişkisi olmuştur.
Ozan Akbaba Sümer Tezkan 20-76 Simay ile bir süre ilişki yaşamıştır. Simay'ın evli olduğunu bilmemektedir. Bütün yaşananların ortaya çıkması sonucu Kuzey ve Ali ile sorun yaşamıştır. Barış tarafından öldürülmüştür.
Şebnem Dönmez Melda Yalgın 52-69 Güney ile birlikte olmuştur.
Turgay Kantürk Ferhat Nezih Coşkun 1-47 Kuzey ondan nefret eder. Kuzey ile hapiste ve dışarıda sürekli sorun yaşamıştır ve dalga geçmiştir. Kuzey hapiste kendini ezdirmediği için hapiste ve dışarıda, Kuzey ve sevdikleri ile hep uğraşmıştır. Kuzey'i rezil edip dalga geçmeye çalışırken birçok kez kendisi rezil olmuştur. Güney tarafından öldürülmüştür.
Rıza Kocaoğlu Ali Güntan 1-40 Kuzey'e kardeşi Güney'den daha yakındır. Her zaman Kuzey'in yanında olmuştur. Demet ile ilişkisi olmuştur. Ferhat'ın kurduğu bir kumpas ile ölmüştür.
Ünal Silver Atilla Sinaner 1-11 Barış ve Banu'nun babasıdır. Sinaner Holding'in lideridir. Geçirdiği ani rahatsızlık sonrası ölmüştür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]