Kupa Üçlüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İtalyan kart destesinden Kupa Üçlüsü

Kupa Üçlüsü, Kupa takımındaki üçüncü karttır. Tarot'ta, Minor Arcana'nın bir parçasıdır. Bazı destelerde takım bunun yerine Chalices olarak adlandırılır. Bu kart oyun oynamanın yanı sıra falcılıkta da kullanılır.

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kart genellikle neşeli sosyal temasın anlamını taşır,[1] daha kişisel olarak kabul edilen Kupa İkilisi'nden farklı olarak oldukça yüzeysel olarak kabul edilebilir. Anlaşma, genel uyum, uçarılık vardır ve bazen doğumla ilişkilendirilir,[2][3] özellikle de İmparatoriçe gibi doğumla ilgili diğer kartlarla gelirse.

Rider-Waite sembolizmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rider–Waite tarot destesinden Kupa Üçlüsü

Kupa Üçlüsü, ortak bir duygusal hedefe odaklanmak için bir araya gelen grupları temsil eder. İnsanlar birbirlerine duygusal olarak ulaşırlar.[kaynak belirtilmeli] Bir topluluk duygusundan bahseder ve yardım ederek daha fazla dahil olma zamanını gösterebilir. Bakım için içsel bir tutku keşfedilebilir ve bir amaca yönelik ortaya konan enerji olumlu ve besleyici olacaktır. Aynı zamanda, geçmişte işler özellikle zorsa, bunun ulaşma zamanının geldiğinin de sinyalini verebilir. Bu kart, danışmanlık veya diğer sosyal hizmetler gibi resmi organizasyonlar da dahil olmak üzere her türlü desteği temsil eder. Desteğe ihtiyaç duyulduğu fark edildiğinde harekete geçilmesi önemlidir. Bunu yapmak için en iyi zaman budur. Ters Kupa Üçlüsü, başkalarından izolasyonun meydana geldiğini öne sürer. Durumun sorumluluğunu üstlenme ve topluluğa çıkma zamanıdır. Bir grup veya kuruluşa katılmayı düşünün ve desteğe ihtiyaç varsa gerekli kaynakları arayın.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "3 of Cups Psychic Event Entertainment". 16 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2023. 
  2. ^ Sharman Burke, "Understanding The Tarot: A Personal Teaching Guide", page 66. St. Martin's Press, 1998. 0-312-17913-8
  3. ^ "Paranormality.com". 22 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2023.