Kullanıcı mesaj:Pipapo7/2013 Nisan-Mayıs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Şakşakcı, hangi sırada kutladığın hiç mühim değil :). Sağol, sevgilerimle.. --Garbino ileti 20:17, 14 Nisan 2013 (UTC)

Burhan Felek Spor Salonu Karmaşası[kaynağı değiştir]

Garbino selam nasılsın :) kullanıcı sayginer benim yaklaşık bir ay önce taşımış olduğum sayfayı burhan felek spor salonu olan sayfayı burhan felek voleybol salonu yapmıştım geri taşımış tartışmaya açmadığım için şimdide köy çeşmesinde yeni bir tartışma açtım bu konu için ancak bunda çok emin olduğum için ihtiyaç duymadım voleybol maçlarını bizzat yerinde izleyen biri olarak salonun adı spor salonu değil voleybol salonu salonun tabelasında ve voleybol federasyonu resmi sitesinde böyle anılıyor bu karmaşayı ilgili bağlantılarda kaldırmak için en kısa sürede netliğe kazandırmalıyız lütfen yardım edersen ve el atarsan çok sevineceğim :)(Şakşakcı7 (mesaj) 13:46, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Merhaba Şakşakcı, iyiyim sağol sen nasılsın? :).. Öncelikle konuyu maddenin tartışma sayfasında dillendirmen daha doğru olur. İkinci olarak Saygıner'e de bir mesaj atıp, durumu tartışmaya açtığını ya da konu ile ilgili görüşlerini yazmalısın. Bu sayede konu üzerinde fikri/bilgisi olanlar müdahil olarak bir sonuca vardırırız. Değişiklik savaşına girmediğin ve doğru yolu seçtiğin için teşekkürler. Sevgiler. :) --Garbino ileti 13:54, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Burhan Felek Spor Salonu[kaynağı değiştir]

Sayginer Merhaba, Burhan Felek Spor Salonu sayfasını ben yaklaşık geçen ay Burhan Felek Voleybol Salonu olarak değiştirdim. Çünkü spor salonu olarak değil voleybol salonu olarak geçiyor resmi yerlerde zaten salonun girişinde de burhan felek voleybol salonu yazmakta bende bu hatayı düzelttim ancak yaklaşık 1 hafta önce sen tekrar spor salonu olarak değiştirmişsin senden ricam tekrardan sayfayı ve düzeltmiş olduğun ilgili bağlantıları tekrar voleybol salonu olarak düzeltirmisin çünkü hepsini tek tek düzeltim ve sende tekrar tek tek neredeyse spor salonu olarak düzeltmişsin :) iyi vikiler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 12:59, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Ayrıca köy çeşmesinde bu durumu tartışmaya açtım bilgine :) (Şakşakcı7 (mesaj) 14:07, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Merhabalar. Basketbol ligi taşımalarınızın ardından Burhan Felek taşımanızı da geri almıştım. Salonun "Burhan Felek Spor Salonu" olarak anıldığını düşünüyordum. Şimdi baktığımda, muhtemelen yakın dönemde, voleybol salonu adlandırılmasının da kullanıldığını görüyorum. Bunun yanında "Burhan Felek Spor Kompleksi" adlandırması da gayet yaygın durumda; bu adlandırma o bölgedeki GSB'ye ait havuz ve diğer tesisleri de kapsadığından mantıklı olabilir. Yani durum her koşulda bahsettiğiniz kadar net değil ve tartışılması gerekiyor. Köy Çeşmesindeki mesajınızı da maddenin tartışma sayfasına taşıdım. Adlandırma tercihinizin doğru ve yaygın olarak kullanıldığına dair kaynaklar gösterebilirseniz, görüş belirtecek kişilere yol gösterici olur. İyi günler.--Sayginerv-posta 14:32, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Akhisar Belediyespor[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, tartışma sayfasını açmadan sana danışmak istediğim bir konu var bu Akhisar Belediyespor kulübünün vikipedi sayfası ancak şöyle bir durum var ki bu kulüp hem futbol hemde basketbol takımı mevcut yani şuan bu sayfanın içinde basketbol takımı bilgisi de olmalı bana kalırsa bu sayfayı Akhisar Belediyespor Profesyonel Futbol Takımı sayfası olarak taşıyalım bir sayfa da ben memnuniyetle açarım Akhisar Belediyespor Basketbol Takımı açalım ancak bu sayfanın taşınması lazım bu şekilde olmaz sen ne dersin acaba :) ??(Şakşakcı7(mesaj) 17:00, 9 Mayıs 2013 (UTC))

Tamda adamına sordun yani. :) Ben seni bu konudaki bilirkişiye yönlendireyim.Kullanıcı:Rapsar her türlü spor faaliyetiyle ilgili vede bilgili. O benden 900 kat daha doğru bilgi ve yönlendirmede bulunacaktır bu konuda. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 20:22, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Estağfurullah :)--RapsarEfendim? 14:17, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, öncelikle Akhisar Belediyespor sayfası yalnızca futbol takımı içerikli ancak kulübün birde basketbol takımı var hatta yarı finaldeler ve beko basketbol ligine çıkabilirler o zaman şablonlara ekleyince sıkıntı olacak bunun için bu sayfayı Akhisar Belediyespor Profesyonel Futbol Takımı olarak değiştirip birde Akhisar Belediyespor Erkek Basketbol Takımı sayfası açmayız bunu seve seve yapabilirim sana danışmak istedim. Birde bir sorunumuz var Galatasaray Spor Kulübü resmi web sayfasına girine Atatürk Kupasını bir kez kazandıkları yazıyor 1962-1963 sezonunda ancak bakıyorum ki Atatürk Kupası vikipedi sayfasında not edilmemiş yine bir sorun aynı kulübün resmi sitesinin genel kupa klasmanında bu kupayı hiç kazanamadığı yazıyor ama diğer sayfasında bir kez kazandığı yazıyor bunu nasıl çözebiliriz ne yapmalıyız?? Şimdiden Teşekkürler.. (Şakşakcı7 (mesaj) 13:47, 13 Mayıs 2013 (UTC))

Merhaba. Akhisar Belediye'nin bu şubeleri, senin de bildiğin gibi Galatasaray, Fenerbahçe gibi görece büyük kulüplerinki kadar köklü değil. Bu bağlamda, tek bir maddede her şube hakkında bilgi verilebilir diye düşünüyorum. Örnekleri bolca mevcut gerek burada gerek İng. Vikide gerek diğer dillerde, arzu edersen gösterebilirim bunları. Atatürk Kupası ise resmî niteliği olmayan bir kupa, hazırlık turnuvası niteliğinde. Galatasaray bu kupayı hiç kazanmadı, doğrusu bu olmalı. Ek olarak bunun gibi hazırlık turnuvaları (TSYD Kupası, Efes Kupası, hatta Amsterdam Turnuvası gibi) kulüplerin başarıları kısmına eklenmese çok daha iyi olacak. Ben görünce kaldırıyorum, sen de aynısını yapabilirsen çok iyi olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 14:17, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim yardımların için Akhisar Belediyespor sayfasını ben uygun olduğum anda güzel bir şekilde düzenlerim Beko Basketbol Ligine çıkarsa şablonlara eklenmeli hazır hale getirilmeli. Ayrıca resmi olmayan kupaları kaldıracağım söylemiş olduğun gibi zaten bunlar üç büyüklerin futbol branşlarında bulunuyor genelde. Tekrar teşekkür ediyorum. İyi akşamlar(Şakşakcı7 (mesaj) 16:10, 14 Mayıs 2013 (UTC))
Rica ederim. Başka soruların olursa, tartışmak istediğin konular olursa mesaj atman yeterli :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 16:11, 14 Mayıs 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim :) Ancak evet bir sorun var daha sonra paylaşacaktım şimdiden söyleyeyim :) Ben Türkiye Erkekler Voleybol Ligi ve Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi sayfalarını geçtiğimiz yaz komple düzelttim Kullanıcı:Garbino yakinen bilir şablonlardan tutup sayfadaki herşeye kadar büyük emekler verdim sonunda en güncel bilgilere ulaştı sayfa ama bu kışın Aroma ile olan isim sponsorlukları Acıbadem olarak değiştirildi ve de liglerin yeni logolarını herhangi bir yerde bulamadım ve vikipediye yüklemiyorum haliyle sayfalarda logo mevcut değil acaba birde sen el atarsan logoları bulabilirsen yükleyelim diyorum sayfalarda eksik bir tek logolar kaldı aylardır. Şimdiden çok teşekkür ediyorum :) (Şakşakcı7 (mesaj) 16:20, 14 Mayıs 2013 (UTC))
Voleybolu takip etmiyorum maalesef. Belki bir logo kullanılmıyordur? NTVSpor veriyordu sanırım maçları, orada var mıydı logo? Burada bir logo yok mesela. Şu arkada duranlar mı acaba?--RapsarEfendim? 16:25, 14 Mayıs 2013 (UTC)
Ben basketbol ve voleybol ile de yakinen ilgilendiğim için futbol haricinde evet bir logo kullanılıyor. Evet evet Şu arkada duranlar ama gel gör ki ne yazık ki bu logoları bir türlü vikipedi standartlarına uygun şekilde bulamıyorum malesef. (Şakşakcı7 (mesaj) 16:31, 14 Mayıs 2013 (UTC))
Acıbadem logosunu alıp, altına da aynı fontla bu yazıları yazarsan olur :) Commons'a dahi yüklersin, basit logo olduklarından ve özgün bir şekil içermediklerinden.--RapsarEfendim? 16:35, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Galatasaray Tenis Şubesi[kaynağı değiştir]

Rapsar merhaba, Galatasaray Tenis Şubesi sayfası mevcut başkan Ünal Aysal'ın geçen seneki kongrede hentbol ve tenis takımları açılması sonucu açılmış lakin başkan tenis şubesinden vazgeçmiştir. Sayfada açılmamış bir şubenin açılmış sayfası olarak kalmıştır. Bence tamamen silinmeli ? böyle bir şube hiç açılmadı ve kapatılmadı :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:16, 18 Mayıs 2013 (UTC))

Merhaba. "Sanırım" daha önceleri vardı şubesi, yanlış bilmiyorsam. Çok fazla geçmişi yoksa spor kulübü maddesinde bahsedilebilir bence.--RapsarEfendim? 22:18, 18 Mayıs 2013 (UTC)
Şöyle ki ben hiç duymadım tabi 1970-80 veya 90'larda açılmışsa bilgim yok keza vikipedi de ise spor kulübü sayfasında o dönemde açılmış şubeler yer almıyor şuan mecvut faaliyetteki şubeler yer alıyor bu yüzden tenis şubesi 2012 yılında hiç açılmadı ve bence sayfa silinip yanlış bilgiden uzaklaştırmalıyız diye düşünüyorum sanada danışmak istedim. (Şakşakcı7 (mesaj) 22:21, 18 Mayıs 2013 (UTC))
Daha da eskiden açılmış olması lazım diye hatırlıyorum, aklımda öyle kalmış. Bende bir GS tarihi kitabı vardı, yarın ona bakayım bir. Nette bir bilgi bulamadım. Bulsam dahi ayrı bir madde olamayacağı aşikar zaten. Bu yazışmayı göstererek hızlı sille işaretleyebilirsin maddeyi. Hızlı silinemez derlerse, silinmeye aday gösterirsin artık :)--RapsarEfendim? 22:27, 18 Mayıs 2013 (UTC)
Bu arada Habertürk'ü izlemeni öneririm, futbol tarihiyle ilgili güzel bir program var şu an :)--RapsarEfendim? 22:27, 18 Mayıs 2013 (UTC)
Anladım tamamdır GS tarihi kitabına bakıp haber verirsen çok sevinirim o halde sana o kitaptan sormak istediğim sorularda olacak Gs ile ilgili voleybol sayfalarına katkı için :) Tamamdır hızlı silmeye aday gösteririm ben onu yarın senden alacağım haberle ki durumu netliğe kavuşturup yazarız bir gün daha bekleyebilir :) Haber verdiğin için teşekkürler güzel bir program :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:32, 18 Mayıs 2013 (UTC))
Selamlar tekrardan. Az önce baktım kitaba, 1910'da tenis şubesinin kurulduğu; ancak sonraları kapatıldığı yazılı. Masa tenisi şubesinin de 1925'te kurulduğu belirtilmiş. Vedat Abut, Şadi Kavur, Rasih Minkari, Suat Subay, Melih Kutay, Beliğ Beler, Suat Nemli, Celal Uluğ, Behhut Cevanşir, Nejat Balkan, Fazıl Peker ve Ali Hayri Zaimler kulüpten yetişen sporculara örnek olarak verilmiş; ancak bunların hangisi tenisçi hangisi masa tenisi oyuncusu yazmıyor. Görüldüğü gibi ayrı madde olamayacak kadar az bilgi var ve ilgili maddenin de silinmesi yerinde olacaktır.--RapsarEfendim? 11:49, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Tamamdır teşekkür ederim silinmesi için aday göstereceğim artık. Birde o kitaptan voleybol şubesi hakkında sadece kuruluş yılı yazıyor kim ve kimlerin önderliğinde kurulduğu yazmıyor çok az bir tarihçe bilgisi var acaba erkek bayan takımlarına ilaveten ekleyebileceğimiz bir tarihçe var mı kitapta bir boş anında inceler bana da geri dönüş yaparsan çok çok sevinirim :) (Şakşakcı7 (mesaj) 17:52, 19 Mayıs 2013 (UTC))
Rapsar inan bunu genelde Kullanıcı:Garbino'ya sorardım kendisi de görürse çok şaşıracaktır emin olabilirsin ama daha fazla karıştırmadan ya hızlı sil seçeneğine işaretlemeyi hiç yapmamıştım bu yüzden bulamadım :) Yardımcı olursan çok sevineceğim şimdiden çok teşekkür ederim.(Şakşakcı7 (mesaj) 18:43, 19 Mayıs 2013 (UTC))
Tenis olayını hallettim. Voleybol içinse elimdeki kitapta 1930'da, Feridun Şerefzade ve Sezai Türkeş'in voleybol şubesini kurup, bir takım oluşturmasıyla İstanbul Voleybol Ligi'ne girdiği yazıyor. Kadın voleyboluyla alakalı net bir şey ise yok. 1954-55 sezonunda İstanbul Ligi'nin başladığı yazıyor; ancak takımın bu sene mi yoksa öncesinde/sonrasında mı kurulduğu yazmıyor.--RapsarEfendim? 19:50, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Çok çok teşekkür ederim. Anladım ancak Galatasaray Erkek Voleybol ve Galatasaray Bayan Voleybol sayfalarındaki benim bizzat kendim kulübün resmi web sitesinden bakarak düzenlemiş olduğum tüm başarılar kısmını kaldırmışsın ancak bunların hepsi kulübün başarı tarihi içinde bunların hepsini geri almak zorundayım çünkü hepsi kanıtlanmış başarılar bu yüzden bu konuda çok emin ve bilgiliyim bu yüzden geri almamı anlaşıyla karşılayacağını düşünüyorum.(Şakşakcı7 (mesaj) 20:21, 19 Mayıs 2013 (UTC))
Ayrıca geri almamı sakın yanlış anlamanı istemem sana karşı saygısızlık olarak algılama ama bu beşiktaşın, fenerbahçenin ve galatasarayın tüm branşlarında var ve hepsi liglerin eski adlarıyla oynanmış başarıları ve sadece kupaları bu yüzden beni anladın diye umuyorum. Çünkü özellikle galatasaray türk voleyboluna köklü hizmetler vermiş kulüptür. (Şakşakcı7 (mesaj) 20:24, 19 Mayıs 2013 (UTC))
Bu madalya şablonları, sporcu maddelerinde kullanılmak için oluşturulmuştur öncelikle (bkz. Usain Bolt). Diğer taraftan lig şampiyonluğu dışındaki lig dereceleri ile üçüncülüğün de bir başarı olarak kabul edildiği spor etkinlikleri (Olimpiyatlar, FIFA Dünya Kupası gibi) dışındaki diğer kupa organizasyonunda şampiyonluk ve ikincilik dışındaki dereceler başarı olarak "kabul edilmemektedir".--RapsarEfendim? 20:49, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Selamlar. Elinde Ertuğrul Arslan'ın fotoğrafı var mı, varsa yükleyebilir misin? İyi günler... -- Supermæn (mesaj) 18:37, 25 Mayıs 2013 (UTC)