Kullanıcı mesaj:Pankiye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Pankiye!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 229 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Özgür 02:32, 24 Eylül 2006 (UTC)


  • Merhaba, tartışma sayfalarına ya da kullanıcı sayfalarına yazdığın mesajların sonuna ~~~~ yazarak imzanı atabilirsin. İyi çalışmalar. --Mskyrider 17:09, 29 Aralık 2006 (UTC)

Çok benzer değilse buraya, GÖBL lisansıyla yüklerseniz sizin yerinze kullanıcı adınızı vererek yükleyebilirim.Vikide Ankara mitingi ile 15-20 tane fotoğraf var ama İstanbul mitingiyle maalesef 2 tane.--Machiavelli' msj 17:17, 30 Nisan 2007 (UTC)

Bende katkı da bulunduğunuz için teşekkür ederim.Resimlerde İst mitingi hiç olmamasından iyidir, zaten yeterince güzel çıkmış. http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Republic_Protest_%C4%B0st.JPG

--Machiavelli' msj 17:28, 30 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba, bu isteğinizi ana sayfanın tartışma bölümüne yazabilir misiniz rica etsem. çünkü bu isim tamlamalarındaki küçük harfler konusunda kendimi biraz yalnız hissediyorum ve ısrarcı olan kişi -en azından bu seferlik- ben olmayayım. :) teşekkürler.. --kibelemesaj 17:31, 8 Eylül 2007 (UTC)

Büyük Londra Yangını[kaynağı değiştir]

Selamlar.Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Yükselme Devri, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi, Tanzimat Dönemi.Evet doğrusu şu anda yazanmış.TDK yazım kuralları Madde 16'da görebilirsiniz.Teşekkürler.Sağlamcıileti 18:36, 8 Eylül 2007 (UTC)

Türk Dil Kurumu'nun ilgili sayfasında tarihî dönemlerin yanı sıra tarihî olayları da içine alacak bir ifade geçmekte. Oradaki ifadeyi buraya aktarırsak:
"Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar:..."
Yani doğrudan olay ibaresi kural metninde geçmektedir. Buradan da tarihî olayların ki Büyük Londra Yangını kesinlikle tarihî bir olaydır isimlerine ait tüm sözcüklerin büyük harfle başlaması gerektiği anlamını çıkarıyorum. Nitekim Türk Dil Kurumu'nun ilgili kuralına verdiği örnekler sadece dönemlerle sınırlı değildir, ve her ne kadar da belirli bir afeti örnek olarak göstermeseler de başka olayları örnek göstermişlerdir: "Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele" gibi.
Bu durumda şu anki hâli daha uygun gözüküyor. Ayrıca her olayı bir diğeriyle birebir karşılaştırabileceğimizi sanmıyorum. Örneğin "Katrina kasırgası" lafzında kasırgası ibaresi ismin bir parçası mıdır değil midir? Aslında kasırganın ismi sadece Katrina, buradan hareketle oradaki kasırgası ifadesi sadece bir ek, ilave. Aynen Konya ili lafzındaki ili gibi. Bu sebeple de kanaatimce ve TDK kurallarına göre küçük harfle yazılmalı. Gölcük depremine gelince... açıkçası o isimlendirmeyi halen anlayabilmiş değilim; ismin başındaki tarih, tarih olarak mı vardır yoksa ismin kendisini mi oluşturmaktadır? Bu sebeple şimdilik daha uygun olduğu kanısıyla geçen lafzın bütününün isim olduğunu ve bu sebeple de deprem sözcüğünün ilk harfinin de büyük yazılması gerektiğini düşünüyorum.
İsterseniz konuyu Köy Çeşmesi'nde tartışmaya açabilirsiniz... fakat benim TDK kurallarından anladığım bunlar. Ayrıca isterseniz Türk Dil Kurumu'na konu ile ilgili bir e-posta yollayabiliriz, böylece doğru yanıtı alabiliriz. İlginiz ve kaygınız için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 21:42, 8 Eylül 2007 (UTC)
Hrant Dink suikastı maddesine hemen göz atıyorum. Türkçe çok zengin bir dil olduğu için bir tarafı bir tarafını tutmayabiliyor işte birçok farklı kural var ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar.. - Noumenon mesajkatkılar 22:25, 8 Eylül 2007 (UTC)

Uzman yardımı mı alsak?[kaynağı değiştir]

Selamlar.Maalesef benim bilgim bu kadarla sınırlı.Yukarıda linkli bulunan ki geçtiğimiz günlerde Pinar'ın verdiğiyle aynı sayfada madde 16 Tarihi olayların büyük harfle yazılacağını söylüyor.Ancak dediğim gibi ben uzman değilim.Belki bir uzman yardımı alsak iyi olacak.TDK'da bu konuda tam açık değil.Bir de tarihi olay tanımına neler girer o soru geliyor benim aklıma.Büyük Londra Yangını'nın girdiği kesin.Katrina kasırgası ise girer mi bilmiyorum.Uzman yardımı gerekli herhalde.Sağlamcıileti 08:05, 9 Eylül 2007 (UTC)

Selam, Sanırım bu http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma%3ABe%C5%9Fikta%C5%9F_Jimnastik_Kul%C3%BCb%C3%BC&diff=2381724&oldid=2381667 değişikliği yapan sizsiniz. Bu bilgiyi neden kendiniz girmiyorsunuz?--Pankiye 07:47, 7 Kasım 2007 (UTC)

Sayfa yarı koruma altında idi. Neden sordunuz ve neden girdiğim kısmı kaldırdınız?----Ddenkelmesaj 07:48, 7 Kasım 2007 (UTC)
Hayır, kullanıcı adınız varsa kendinizde değişitirebilirdiniz. Tartışma sayfasında talepte bulunmanız dalga geçme havası veriyor sanki. --Pankiye 07:51, 7 Kasım 2007 (UTC)
Böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum:) fakat istersem kullanıcı adımla, istersem anonim olarak bana bu hakkın (değiştirme) verildiğini biliyorum. Bir daha lütfen tartışma sayfalarını silmeyiniz. VP:V ihlaline sebebiyet verebilir.----Ddenkelmesaj 07:53, 7 Kasım 2007 (UTC)
Estafurullah ne demek. Kolay gelsin:)----Ddenkelmesaj 07:58, 7 Kasım 2007 (UTC)
  • Dostum bak Beşiktaş'ın sayfasına girdiklerimi de geri almışsın. Bu tutumunu sonlandırmanı istiyorum. İlk değil mi? İlk.. Eee ne Liverpool'u. Tamam iyi hatırlattın ona da yazalım... Uefa'nın sitesi hala güncellenmedi, güncellense kaynakta gösterecem. Bir daha kaldırman durumunda VP:Ş'ye havale.----Ddenkelmesaj 08:03, 7 Kasım 2007 (UTC)
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum. Lehine veya aleyhine bir durum söz konusu ise tarafsızlık ihlali vardır.----Ddenkelmesaj 08:17, 7 Kasım 2007 (UTC)