Kullanıcı mesaj:OsmnSmnc

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Merhabalar OsmnSmnc, özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Vikipedi kullanıcılarının katkılarıyla gelişmekte ve sizin de bu gelişmeye katkıda bulunmanıza ihtiyaç duyuyor.
Katkılarınızın, temel ilkelerimizi göz önünde bulundurarak; ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, en önemlisi taraflı ve hakaret barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.
Deneme yapmak istediğinizde, deneme tahtasını kullanabilirsiniz.
Eğer nasıl katkıda bulunacağınızı bilmiyorsanız, yardım sayfamız sizin için oldukça faydalı olacaktır.
Yeni bir madde yaratmak için, madde sihirbazından yararlanabilirsiniz.
Vikipedi'ye herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalden kopyalama yapmanın telif hakları ihlali doğurduğu ve bu içeriklerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmamalısınız.
Takıldığınız her noktada, deneyimli kullanıcılarımızdan yardım isteyebilirsiniz.
Tartışma ve mesaj sayfalarında, iletilerinizin sonuna imza eklemeyi "~~~~" unutmayınız.

Mavi bağlantıları inceleyerek, bizi daha yakından tanımanız ve değişiklik yapmaktan çekinmemeniz dileğiyle.
İyi çalışmalar..
--Théoden ileti 11:48, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Beste Samancı[kaynağı değiştir]

Merhabalar; @Théoden

Oldukça ilgili ve geniş bir yelpazeye sahip olan bu paylaşım yerinde kendimizce bir katkı yapabilmek maksadı ile; Türk Yüzmesinin bugüne kadar yapılamayan bir başarıyı yakalamaya çalışan bir sporcu için bir sayfa paylaşımı düzenlemeye çalışıyorum. Ancak bu sayfa ne yazık ki tarafınızca 2 kez silinme (mazeret olarak düzen denilerek) yoluna gidildi.

Farazi bir bilgi değil. Halen daha yolun başında ve geleceği Olimpiyat olan bir sporcunun daha yolun başında her adımını merak edenlere duyurmak amacı taşınarak bu çaba sarfediliyor. Ne yazık ki geçmişte olan değerlerimiz ne yazık ki değer olmaktan uzaklaşınca haklarında iki satır yazılma yoluna gidiliyor. Bu makus talihi değiştirmek amacı ile burada yani herkese açık bir alanda ve kimseyi de rahatsız etmeyeceğini bildiğim bir yazım dili ile hazırladıklarımı sadece "düzen" denilerek silinmesi bana nedensiz geliyor.

Saygı ile.Bu imzasız yazı OsmnSmnc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, öncelikle iletişime geçmek istediğiniz kullanıcının doğrudan mesaj sayfasına ileti bırakmanızın, mesajınızın farkedilebilmesi açısından daha sağlıklı olduğunu belirtmek isterim. Bunun yanında, Vikipedi'ye eklenen her türden biyografinin kayda değerlik kıstaslarımızı karşılaması şarttır. Bunun için de oluşturulan maddenin ansiklopedik bir görünümünün olması yanında, içerisindeki bilgilerin güvenilir birçok kaynakla doğrulanması gerekmektedir. Bu kıstaslardan herhangi birini dahi sağlamayan maddeler, kısa süre içerisinde silinebilirler. Lütfen ilgili bağlantıları dikkatlice inceleyiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:48, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Öncelikle nezaket sınırlarını aşmamanız için size bu uyarıyı yapıyorum. Tekrarı halinde engelleneceksiniz. İkinci olarak bu sayfada açıkça belirtilmiş kriterleri sağlamayan biyografiler Vikipedi'de yer almazlar. --Eldarion 08:33, 19 Mayıs 2014 (UTC)

Biyografinin kayda değer olduğunu iddia ediyorsanız, bunu güvenilir kaynaklar ile ortaya koymak sizin görevinizdir. Kayda değerliği ortaya koyan herhangi bir kaynağınız olmadığına göre tartışmaya gerek yok. --Eldarion 09:22, 19 Mayıs 2014 (UTC)
Google aramasında çıkan sonuçlar güvenilir kaynaklar değildir her zaman. Bu sayfada ksyda değerliği desteklemek için gereken kaynakların güvenilirliği ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Biyografi burada yer almaya yetecek kadar kayda değer değildir --Eldarion 10:06, 19 Mayıs 2014 (UTC)

Beste Samancı[kaynağı değiştir]

Yeniden merhaba;

Daha önceden "Beste SAMANCI" ismi ile bir paylaşımda bulunmuş ve bunun imsasız olması sebebi ike yayından kaldırılmıştı. Daha sonra ise aynı isim hakkındna yeniden bu kez imza ile sayfa açtım. Ancak bu kez de maalesef "kayda değer olmayan kişi" olarak adlandırılarak!!! sayfa silinmiş (Biyografinin kayda değer olduğunu iddia ediyorsanız, bunu güvenilir kaynaklar ile ortaya koymak sizin görevinizdir. Kayda değerliği ortaya koyan herhangi bir kaynağınız olmadığına göre tartışmaya gerek yok. --Eldarion 09:22, 19 Mayıs 2014 (UTC)" Sanırım bu değeri olmayan kişi konusuna arkadaşımız hakim. Fakat bu arkadaşımız türkiye gündemine hakim olmamdığı kesin. Öyleki şu ana dek kendisine bir kaç mesaj attım son iki mesajım cevapsız kaldı. İlk mesajım belki biraz haddini aşmış olabilir ve bu yüzden de haklı olarak uyarı aldım (Kayda değer olmayan kişi aynen tarafınıza iade ediyorum) sözü ile.

Şimdi Beste SAMANCI ile ilgili günümüzde yüzmenin bayanların Derya Büyükuncusu diye adlandırılırken ve RİO olimpiyatlarında çok farklı başarı beklenilen bir sporcunun kayde değer olması için yaşının geçmiş emeklimi olması gerekiyor. Yada magazin basınına düşmesimi gerekiyor. Müspet yada menfii bir cevap alırsam sevinirim... İyi günler dilerim--OsmnSmnc (mesaj) 16:09, 19 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar, kullanıcı adınızdan anladığım kadarıyla kişinin bir yakınısınız. Bu yüzden tarafsız yaklaşamadığınızı düşünmek durumundayım. Daha önceki mesajımda, güvenilir kaynaklardan bahsetmiştim. Google aramalarında çıkan her sonuç, Vikipedi için güvenilir değildir. Bu yüzden güvenilirlik ve kayda değerlik (kişi) politikalarımıza tekrar göz gezdirmenizi rica eder, kayda değer nitelemesinin politikanın adından ileri geldiğini, kabul edemediğimiz biyografilere sahip kişilerin değersiz olduğu sonucuna varmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:24, 19 Mayıs 2014 (UTC)
İlgili kişinin yakını olmam bir konuyu abartarak haber yapacak olmam anlamına gelmior. ve konuda bahsettiklerimin hepsinin kaydı gerek Türkiye Yüzme Federasyonunun ilgili kaynak gözterdiğim web sitesinde sabittir. Gerekse yüzme sporu ile ilgili ciddi web sitelerinde de mevcuttur. Bunların hepsini de tek tek kaynak olarak gösterdim. Googledan çıkan her sonuç gerçek olmadığı kadar, gerçeklerinde yer aldığı ve dünyanın bilgi almak için kullandığı bir arama morotu lduğu da sabitti.
Şimdi Beste SAMANCI'nın güvenilir kaynak olarak Türkiye de yayın apan Ulusal medya (Hürriyet, Sabah, Milliyet) gazeteleri güvenilir kaynakmıdır. Olimpik sporlar konusunda yayın yapan Sports TV güvenilir kynakmıdır. Yada bir İHA, DHA güvenilir kaynakmıdır. Zira viki güvenilir kaynak açıklaması pek muğlak geldi. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz. Kaynak olarak ne göstermeliyim. Bir senede kırdığı 72 Türkiye Rekor belgesni taratıp koysam bu Güvenilir kaynak olacak mı ?--OsmnSmnc (mesaj) 05:41, 20 Mayıs 2014 (UTC)
Bakın sporcular için gerekli olan kayda değerlik standartı; "Sporcular: Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular. Amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış sporcular." budur. Eğer bu kıstasları kişi sağlıyorsa, bahsettiğiniz kaynaklar dahil olmak üzere, kaynaklandırılması gerekir ama bu haberler doğrudan kişinin mesleği/görevi ve kişi üzerine hazırlanmış olmalıdır. Ayrıca şuna da bakmanızda fayda var. Biliyorum çok bağlantı yığıyoruz, fazla zorluyoruz ama bu kıstaslar sağlanmadan bugün kabul edersek, yarın madde devriyelerin ya da etkin kullanıcılarımızın rutin kontrollerinde silinmeye aday gösterilebilir. Kayda değerliği ispatlanmamış maddelerde bulunması zorunlu {{kayda değerlik}} şablonunun gereği bir süre sonra budur. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:52, 20 Mayıs 2014 (UTC)