Kullanıcı mesaj:Onurnenk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Okul projesi ve Kaliteli Madde adaylıkları hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Öncelikle hoşgeldiniz. :) Kendi adıma, Vikipedi'ye kattığınız artı için teşekkür ederim. Adaylığa sunduğunuz madde ile ilgili yorumları takip ettiğinizi tahmin ediyorum, müsadenizle size kaliteli maddeler hakkında kısa bir bilgi vermek isterim.
Kaliteli Maddeler Vikipedi'nin en iyi yada en iyiye yakın maddeleri olarak kabul edilirler, kapsam ve içerik açısından geniş, açıklayıcı ve kaynaklarla desteklenmiş olmaları gerekmektedir. Madde ile ilgili gelen yorumlar bu nedenle, "taslak aşamasında, başlangıç aşamasında, henüz standartlara ulaşamamış" ve benzeri ifadeler taşımakta. Yazmış olduğunuz madde tabii ki geliştirilebilir ve kaliteli madde olarak seçilebilir. Ancak seçilebilmesi için üzerinde çalışılması ve bazı kriterlere uyması gerekiyor. Bu kriterlere buradan ulaşabilir, daha önce seçilmiş kaliteli maddelere ise şu listeden göz atabilirsiniz. Madde bu doğrultuda geliştirilirse geçen seneki okul projesinden seçilen Kalite maliyetleri maddesi gibi sizin maddenizin de seçilmemesi için hiçbir sebep bulunmuyor.
Herhangi bir sorunuz olursa bana yazmaktan çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olurum. --anerka'ya söyleyin 08:50, 4 Ocak 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 15:27, 9 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba, yukarıdaki resmin lisansını da düzeltir misiniz? -- Güzelonlu (mesaj) 15:27, 9 Ocak 2013 (UTC)

Selam, okul projeleri kapsamında yüklediğim resmin lisanslandırılması ve gerekçelendirilmesi ile ilgili bir mesaj aldım ancak tam olarak bunu nasıl yapmam gerektiğini bilemiyorum. Resmin silinmemesi için gerekli düzenlemeleri yapmamda yardımcı olabilir misiniz? Bu imzasız yazı Onurnenk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Onurenk merhaba, bahsettiğiniz resme baktım. Resmin lisansını {{KM-Kişisel}} olarak bildirmişsiniz, ancak bu lisanslama biçimi sadece kendi çektiğiniz/çizdiğiniz/yarattığınız resimlere konulmak için doğru bir biçim. Resmin üzerindeki tüm hakların size ait olması ve bu haklardan feragat ettiğiniz anlamına geliyor. Resim başka bir internet sitesinden alınmış, dolayısıyla bu biçimi kullanamıyorsunuz.
Resimlere eklemek için kullanabileceğiniz başka lisanslar mevcut, ancak bunlar da resim size ait olmadığı için uygun olmayacaktır.
Size ait olmayan ve lisansı uygun olmayan bir resmi Vikipedi'ye eklemeniz ancak resim adil kullanım kapsamında ise mümkündür. Resmin adil kullanım kapsamında olduğunu savunabilirsiniz ancak bu kapsamda değerlendirebilmesi için aşağıdaki koşulları sağlaması gereklidir.

Vikipedi resim veya içeriğin 'adil kullanım'ına, sadece söz konusu materyallerin adil kullanım için yasal kriterleri karşıladığı ve ayrıca tekrarlanamaz (örneğin adil kullanım ile kullanılacak resmin özgür lisanslı bir resimle değiştirilemeyeceği durumlarda) olduğu durumlarda izin verir. Bu durum, örneğin tarihi bir olayda geçerlidir, ancak bir aracın, binanın veya yaşayan kişinin tanıtım resminin alternatifi kolaylıkla bulunabilir.

Eklemek istediğiniz resim bir süreç grafiği olduğu için benim tavsiyem herhangi bir programda basitçe çizip kendi çizdiğiniz versiyonu eklemenizdir. Bu şekilde süreç adımlarını da sade bir biçimde yazabilirsiniz.--anerka'ya söyleyin 09:34, 10 Ocak 2013 (UTC)