Kullanıcı mesaj:Nedim Kerem Türkel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nedim Kerem Türkel (d. 25 Ocak 1995, İnegöl, Bursa), Türk fotoğrafçı, öğrenci.


1995'te İnegöl, Bursa'da doğdu. Çocukken analog fotoğraf makinelerinden çok etkilendi. 5 - 6 yaşlarında evlerinde bulunan analog fotoğraf makinesiyle Ahmet Türkel'in tarihi konağını ve evlerindeki bibloları çekerek fotoğraf merakı uyanmaya başladı. 2010 yılında güzel sözler ve şiirler yazması sonucu arkadaşları ona 'NeKaTe' demeye başladı ve yaşamında NeKaTe nicki onun artık bir parçası oldu.

Bursa Anadolu Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken okul gazetesinin foto muhabiri olarak çalıştı. Yaptıkları röportajlarda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den, gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz'a kadar bir çok ünlü ismin fotoğraflarını çekti. Amacı en iyi fotoğraf sanatçısı olmaktı.

2011 yılında "Uluslararası IMAGES – Kültürel Kesişmeler Fotoğraf Yarışması"nda sergileme ödülü aldı ve bu süreçte onun için asıl fotoğraf macerası başladı. Fotoğraf çekmek onun için vazgeçilemez bir tutku haline geldi.

Birçok karma sergide fotoğrafları sergilendi. Ulusal yarışmalarda dereceler aldı. Uluslararası ve ulusal yarışmalarda birçok sergileme ödülü bulunmaktadır.


Fotoğraf Kariyeri[kaynağı değiştir]

  1. Nedim Kerem Türkel resmi sitesi
  2. Nedim Kerem Türkel (blog)


Dış bağlantılar[kaynağı değiştir]