Kullanıcı mesaj:Mavrikant/Arşiv/2014 Kasım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Selam Mavrikant, yaptığınız işlere büyük saygı duyuyorum ve karşılıksız olarak gösterdiğiniz bu özgür ansiklopedi hizmetlerinizi takdir ediyorum. Sizden ricam https://tr.wikipedia.org/wiki/SQL_Injection adresinde oluşturmuş olduğum başlığı kontrol eder misiniz? Saygılarımla, kolay gelsin. Emresevinc1 (mesaj) 12:47, 2 Kasım 2014 (UTC)

Duygu Canbaşın silinmesi[kaynağı değiştir]

Sayın Mavrikant merhabalar bu sunucu hanım kayda değer olmakla brilikte burada benim yaptığım katkıları silen bişr takım yetkili kullanıcılar bu sunucuyu tarafsızca asdece kendi düşünceleriyle silmek üzereler lütfen kalması gerekli Duygu Canbaşa bakın kayda değer göerceksiniz çokta kaynakta var çokta eski bir sunucu bilinen birisi popüler ama Eldairon Eğitmen Mahmut ve E024 isimli kullanıcılar tarafıdan yok yere silinmek üzere lüyfen kalması silinmemesi için yardımcı olun SAS ta saygıalr berhüdar olurum... --212.253.148.45 21:40, 2 Kasım 2014 (UTC)

Selam. Bu değişikliyin [1] neresi vanadlizm ?--samral mesaj 20:42, 12 Kasım 2014 (UTC)

Soruma neden cevap vermiyorsunuz ?--samral mesaj 08:56, 16 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba, Sorunuza daha önce cevap veremediğim için üzgünüm. Geçmiş değişliklere baktığımda aynı değişikliğin benden 3 gün önce Caglarctr'nin geri alındığını gördüm. Aranızdaki tartışma bitmediği içinde onaylamam mümkün değildi. Eklenen bağlantıların reklam amaçlı olduğunu, makaleye herhangi bir şey kazandırmayacağını düşünürsek geri almam bence yerinde. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 10:31, 16 Kasım 2014 (UTC)
Mesele benimle belli bir yetkisi olan bir kullanıcı arasında olan tartışma değildir. Mesele bu değişikliğin doğru olup olmadığıdır. Tüm vikilerde ve TrVikide neredeyse resmi sitesi, facebook, twitter, instagram sayfası, youtube kanalı olan tüm şahısların, kurum ve kuruluşların belirtdiğim sayfaları makalelerinde Dış bağlantılar bölümünde gösterilmişdir. Ve de hiç bir kullanıcı kalkıp da ne yetkili arkadaşınız Caglarctr gibi alakasız [2] sebep gösterip silmişdir, ne de sizin gibi reklam değip silmişdir !--samral mesaj 22:01, 16 Kasım 2014 (UTC)

2014 Rusya'nın Ukrayna'ya askerî müdahalesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Mavrikant, şu revizyonu sizin kontrol ettiğinizi gördüm. Fakat yazıyı okuyunca hemen geri almak gerektiğini fark ettim. Yazı tamamen taraflı ve hiçbir kaynağa dayandırılmayan iddialarla dolu. Ayrıca eski kaynak ve bilgilerinde hepsi silinmiş. Sizide bu konuda bilgilendirmek istedim. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:07, 20 Kasım 2014 (UTC)

Bariz taraflı bir yazı. Bunu okuduğumu çok iyi hatırlıyorum. Daha sonrada kullanıcıyı incelemiştim. Putin huylo! sayfasını oluşturanlar gibi Türkçe bilen bir Ukrayna milliyetçisi olduğuna karar vermişti. Fakat yazıyı onayladığımı hatırlamıyorum. Bir yanlışlık yapmış olmalıyım. Dikkatin ve uyarın için teşekkürler Fenerli1978. --Mavrikantmsj 03:22, 20 Kasım 2014 (UTC)

Yeni marşın tercümesini internetten buldum. Eski marşı ise kendim çevirdim. Fakat Türkiye'de kullanılmayan birkaç kelimeni çevirisinden emin değilim. Mesela "bizim həyat növrağımız " cümlesini "bizim hayat ışığımız" olarak çevirdim. Kontrol edebilir misin? --Mavrikantmsj 13:21, 23 Kasım 2014 (UTC)

Azerbaycan'la ilgili konularda katkı yapmış olduğun için teşekkürler! Çevirmiş olduğun cümle aslında böyle olmalı: "bizim yaşam kaynağımız". Marşın Türkçe metni için bu dış bağlantıya bakabilirsin: Azerbaycan SSC’nin Devlet Marşı. Saygılarımla, --►Cekli829 17:42, 23 Kasım 2014 (UTC)

soL dergi hangi tarihte kapandı? Bu değişiklikte 2006 yazıyor ama aynı zamanda 2008 yılında ait derginin resmi de var. Sol gazete kapandıktan sonra yayına 15 Haziran 2014'te yayına başlayan ve halan devam eden soL Dergi için yeni madde açmalı mıyız? Ayrıca soL ile alakalı maddelerin adlandırmaları hakkında ne düşünüyorsun?

--Mavrikantmsj 16:55, 22 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba, sadık bir sol dergi okuru olarak dergiyi uzunca bir süredir takip ediyorum. Bir müddet yayınına ara verdi, format ve sıklığı değişti. Günlük gazete oldu. Gazete sonrasında yeniden haftalık oldu. Bu bilgileri maddeye yazmak istiyorum ancak kesin tarih ve sayı numaralarını araştırayım o şekilde güncelleyelim isterseniz. Bana sorarsanız günlük gazete sonrası solu ayrı madde yapmaya gerek yok. Diğer portal ve günlük gazete maddelerine de bakıyorum. İyi vikiler...эртлй ილეტი იაზ 07:07, 24 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba Mavrikant. Sait Faik'in hikâye kitapları kategorisinin ismini Sait Faik öyküleri olarak değiştirip altındaki maddeleri bu kategoriye taşımışsınız. Yazarın aynı isimde hikâyeleri olduğu doğru, ancak maddeler bu hikâyelerin değil hikâye kitaplarının maddeleri. Bir gün hikâyelerin maddeleri açılırsa oluşturduğunuz kategori kullanılacaktır ama şu anki haliyle okuyucuları yanlış yönlendiriyoruz. Eğer bir itirazınız yoksa isimlendirmeyi eski haline döndürüyorum. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 14:02, 25 Kasım 2014 (UTC)

O değişiklikleri Kategori:Yazarlarına göre öyküler kategorisindeki diğer alt kategoriler ile uyumlu olması için yaptım. (İlk defa Katalitik kullanmaya çalıştım birazda zahmetli bir çalışma oldu.) 15 alt kategoriden sadece 1'inde hikaye kitabı yazıyordu. Sonuçta Hikaye ve öykü aynı anlama geliyor. Kategorideki diğer maddelere de bakarsanız onlarında kitap olduğunu görürsünüz. Hikayelerin ve kitaplarının ayrı maddeler olması gerektiğini düşünmüyorum. Sizce? --Mavrikantmsj 14:38, 25 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba tekrar. O kategorinin (Sait Faik'in öyküleri olarak geçen kategori) altındaki bütün maddeler hikâye kitaplarının maddeleri, hikâyelerin değil. Kaydadeğer olarak düşünülen ve hakkında yeterli kaynak bulunan hikâyelerin ayrıca maddeleri açılabilir. Nitekim Sait Faik öykülerinden bahsediyoruz, bir gün bir vikipedist böyle bir işe girişebilir. Öyküler altında örneğin Salinger'ın öyküleri var ki bu maddelerde gerçekten o öyküler anlatılıyor. Bu yüzden hakkında konuştuğumuz kategorinin adı Sait Faik'in hikâye kitapları olmalı ve Sait Faik kitapları kategorisinin alt kategorisi olmalı diye düşünüyorum ben. Hikâye ya da öykü diye yazmak ise tabi ki fark etmez. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 15:26, 25 Kasım 2014 (UTC)
"Hikayelerin ve kitaplarının ayrı maddeler olması gerektiğini düşünmüyorum." sözünü Salinger'a bakınca geri alıyorum. "Yazarlarına göre öyküler" kategorisi altında öyküler de var öykü kitapları da var. Hatta önce bir dergide/gazetede yayınlanmış sonra kitap haline getirilmiş öyküler de var. Bunları birbirinden ayırmak gerçekten zor ve gereksiz kategorilendirme gibi geliyor bana. Zaten "Yazarlarına göre öyküler" kategorisi "Öykü kitapları" ve "Öyküler" kategorisi altında yer alıyor. Hadi diyelim "Sait Faik Abasıyanık öyküleri" altında yer alan 12 maddeyi kitap olarak tanımladık. Diğer yazarların öyküleri altında yer alan maddeleri ne yapıcaz? Onlar kitap ve öykü karışık şekilde duruyorlar. Gerçekten aklım karışmış durumda. Keşke hiç karışmasaydım bu işe :) --Mavrikantmsj 16:26, 25 Kasım 2014 (UTC)
:) Anladığım kadarıyla kategorinin altı çok karışmış. Az sayıda olan maddeler için kategori fazlalığı da yaratmadan inceleyip düzenlemek lazım. Ben vakit ayırmaya çalışacağım. -- Güzelonlu (mesaj) 12:06, 26 Kasım 2014 (UTC)

Tatile çıkıcak arakaşlar[kaynağı değiştir]

--Mavrikantmsj 15:42, 26 Kasım 2014 (UTC)

Tamamdır. Bildirim için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:59, 26 Kasım 2014 (UTC)

Fotoğraf Silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Ahmet Cemal sayfasına eklenmiş olan fotoğrafı "telif" açıklaması ile sildiniz sanırım. Telifin kime ait olduğunu açıklarsınız diye umuyorum, telif sorunu olduğunu iddia ediyorsanız. Saygılar.

Sayfa doğrudan değişikliğe kapanmış olduğundan, bekleyen değişiklikleri onaylamanızı da talep edeceğim: https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahmet_Cemal&stable=1

--Avonrepus

İlk nerede yayınlanmış ise oraya aittir. Mesela şurada yayınlanmış. Daha başka birçok yerde de yayınlanmış. Demek istediğim size ait olmadığı kesin. O yüzden Vikipedi'ye ekleyemeyiz. Eğer size aitse ve buralarda da sizin izniniz ile yayınlamışsa bunu ispat edip resmi tekrar ekleyebilirsiz. VP:Telif sayfasınız okumanızı tavsiye ederim. Saygılarımla. --Mavrikantmsj 16:36, 26 Kasım 2014 (UTC)

Özür Dilerim[kaynağı değiştir]

Yaptığım için özür dilerim.Ancak arkadaşım ile bir iddaya girdim :) Yapma nedenim sadece budur :)

Kullanıcı engelleme talepleri?[kaynağı değiştir]

Evet, oluşturduğunuz sayfa çok yararlı olacaktır. Teşekkürler. --Superyetkinileti 20:22, 28 Kasım 2014 (UTC)

Yanlışlıkla MADDE olarak açtığım MucOnur sayfasını KULLANICI olarak dEeğiştirdim. Kontrol eder misinizBu imzasız yazı MucOnur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bende öyle düşünmüştüm. MucOnur sayfasını silmek için sayfanın başına şunu ekleyebilirsiniz: {{sil|G6: Kullanıcı talebi}} Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 17:00, 29 Kasım 2014 (UTC)