Kullanıcı mesaj:Manco Capac/Arşiv13

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

Merhabalar Manco Capac. Bir kez daha söyledim ama, herhalde unuttun. Rica etsem şu paragrafı çevirebilir misiniz?

In 1814, the Treaty of Fort Jackson opened the territory to American settlers, which in turn led to a more rapid rate of county creation. Alabama was admitted to the Union as the 22nd state in 1819.

The Alabama state legislature formed additional counties from former Indian lands as the Indian Removal Act took effect and settlers populated different areas of Alabama.

In 1820, Alabama had 29 counties.

By 1830 there were 36 and Native Americans still occupied large areas of land in northeast and far western Alabama. By 1840, 49 counties had been created; 52 by 1850; 65 by 1870; and the present 67 counties by 1903. Houston County was the last county created in the state, on February 9, 1903.

Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 11:45, 2 Kasım 2009 (UTC)

1814 yılında, Fort Jackson Antlaşması ile Amerikan yerleşimcilerine bölgeler açıldı ve bunun neticesiyle yeni ilçelerin oluşturulmasına yeni ve daha hızlı bir ivme verilmiş oldu. Alabama, 1819'da 22inci eyalet olarak birliğe katıldı. Alabama'nın değişik bölgelerindeki yerleşimcilerin sayısı arttıkça ve Yerli İskân Yasası uygulandıkça, Alabama eyalet meclisi, eski yerli topraklarından daha fazla alanları yeni ilçelere dönüştürdü. 1820 yılında Alabama'nın 29 ilçesi bulunmataydı. 1830 yılına gelindiğinde, ilçe sayısı 36 olmuş ve hala Alabama'nın kuzeydoğusundaki ve uzak batı bölgelerindeki geniş torkalar yerlilere aitti. 1840'ta 49 ilçeye ulaşılmış, 1850'de sayı 52 olmuş, 1870'de 65'e ulaşılmış ve 1903 yılında en son hali olan 67 ilçeye ulaşılmıştı. Eyalette oluşturulmuş son ilçe olan Houston ilçesi 9 Şubat 1903 tarihinde oluşturulmuştu.

yukardaki gibi yapabiliriz sanırım. Kolay gelsin,--Manco Capac 12:11, 2 Kasım 2009 (UTC)

  • .. ve özür: Farkettim ki aslında sorunun yanıtını bekleyip şablonu öyle çıkarsam daha doğru olurdu. Minik bir hata, ama sanırım durumu bilmeyen başka bir hizmetlinin silmesi korkusundan.. Neyse, şu lavanta taşıyan minik peri kızını bir özür ve uzun süreden beri kopuk olan iletişim tazeleme çabası olarak kabul edin. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   20:15, 2 Kasım 2009 (UTC)
Dosya:CMB-memorial-pl-mod-lavender.jpg

Lazım Olan Kaynak Neden Silindi[kaynağı değiştir]

Sevgili Manco Capac,

Geçen gün gördüm ki Şahin Bey kanağını silmişsiniz.Buna üzüldüm ve sinirlendim.Ancak bu sitede saygıya başvurarak sizden ricam bu sayfayı yerine geri alabilir misin?
 --Apachigamer (Mesaj | Katkılar) 22:52, 4 Kasım 2009 (UTC)


--CrackD Dante 20:52, 4 Kasım 2009 (UTC)

Selam Manco,

Takabeg bana bir e-posta gönderdi az önce. Nevruz maddesinden az önce taşıdığın içeriğin büyük bir bölümünün şu PDF dosyasından alınma olduğunu yazmış. İnceleme şansın olur mu?

Sevgiler

Vito Genovese 10:38, 5 Kasım 2009 (UTC)

  • Haklısın valla. Ben hiç incelemeden koydum. Şimdi sildim ama uyarı için teşekkürler. --Manco Capac 12:08, 5 Kasım 2009 (UTC)

Lütfen durur musunuz?[kaynağı değiştir]

Zaten ilgili sayfaya koyduğunuz konuyla iligli mesajları başka başka yerlere yapıştırmayınız lütfen. Bu şekilde bir tartışma usulu size hiç bir şey kazandırmayacaktır. Saygılarımla, --Manco Capac 13:08, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • bu ne üstünde tartıştığımızı görelelim diye belki unutulabilir. --DLT (Son Kahraman) 13:10, 6 Kasım 2009 (UTC)

Çakışa çakışa bir hal oldum TB sayfasında seninle yahu :)

Olaylar kısmının kotası 10 girdi, şimdi aşmış olduk, beğenmediklerini eleyip 10'a düşür istersen.

Sevgiler

Vito Genovese 13:15, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Ben hiç çakışmadım valla. Rahat rahat kaydettim.  :)) Yazık olmuş sana... N eyse öyle bir sınır mı vardı? Bak bunu da öğrenmiş oldum... Hadi rastgele.... --Manco Capac 13:18, 6 Kasım 2009 (UTC)

Bir kısa rica: Acaba imzana mesaj sayfana direkt gidebilmek için bir bağlantı koysan, karizman çizilmiş olur mu? Heder ettin beni tıklama manyağı ettin.. zaten şu pop up olayı yeterince tıklatıyor bir de senin için tıklamasam diyom. sonuıçta her tık 0,001 kalori götürse her 1000 tıkta bir kalori her 100.000 tıkta 100 kalori derken zayıflayacağım valla... --Manco Capac 13:21, 6 Kasım 2009 (UTC)

Valla seni kırmayı kesinlikle istemiyorum, lakin taaa şu değişiklikten bu yana kullandığım ilk ve tek imzam bu, velinimetimkaragülümçatalkaramçingenemvay hatta! Pek bir seviyorum o nedenle orijinal halini. Sana mesaj atarken ekstradan mesaj sayfası linki şeetsem sana, bir de piskrem versem?
Vito Genovese 13:37, 6 Kasım 2009 (UTC)

  • Selam Manco. Vikihaber'de inceleme yaparken birşey dikkatimi çekti. Şurada kısa sayfalar bölümünde Vikihaber:Köy çeşmesi görünüyor. Aslında bunların farklı alan adlarından olduğu için görünmemesi gerekmez miydi? Eğer öyle ise Vikihaber alan adı yok bizde. Sende bir incele ona göre birşeyler yaparız.--Reality006 16:17, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Geçmiş birleştirmeyi bilmiyorum o zaman şimdilik kalsın.--Reality006 12:47, 8 Kasım 2009 (UTC)

Hoşgeldin tekrar[kaynağı değiştir]

Bir rica: Acaba şu seçkin resim adaylıklarına biraz ara versen nasıl olur? Cunku bu kadar çok resim olması verilen oyları da azaltıyor. Örneğin ben kişisel olarak sayfayı açtığımda sagdaki scroll barin yer imlecinin yukarı doğru küçülerek yaptıgi hareketi görünce oy vermekten vaz geçiyorum. Çünkü seçkin resimlere ezbere oy vermek gibi bir alışkanlığım yok, hepsini incelemem gerek. ama bu kadar çok olunca da onlara ayıracak vaktim yok. Nasıl olsa resimler bir yere kaçmıyor, aday göstereceklerini bir yere not etsen sonra da SRA sayfası rahatladıkça 2şer 3er tane koysan daha iyi olmaz mı? Sonuçta teklif var ama ısrar yok. unutma ki bir şeyin bu kadar çok ve ısrarla yapılması o şeyin değerini de azaltmakta ve onu spam haline çevirmekte. kolay gelsin, --Manco Capac 10:10, 10 Kasım 2009 (UTC)

Öğle diyenler de vardı. Ama şu anki mesele oylamaların kapatılmamasından kaynaklanıyor. Yine de bakaız. Takabeg ileti 10:13, 10 Kasım 2009 (UTC)
Birde oylamaları kapatacak olan arkadaşlara da derdini anlatırsan faydalı olacaktır. Takabeg ileti 10:19, 10 Kasım 2009 (UTC)

Lütfen yardımcı ol.Ben wikipedide ilk üye olduğumda başka bir ismim vardı sonra commons a uygun olmayan resimler yükledim.Birisi beni engelledi.Bende beklemek istemedim ve başka bir isim ile kullanıcı açtım.Yine aynı hatayı yaptım ve beni commons ta süresiz engelledi.Acaba bu engel kalkamaz mı? ileti 13:49, 10 Kasım 2009 (UTC)

  • Ne yazık ki bu konuda bir şey yapamam. Politikalar ve kurallar uyulmak için vardır. Eğer politikalar dikkat etmeyip telifli resimleri yüklemeye devam ederseniz burada da aynı durum başınıza gelebilir. Lütfen öncelikle ilgili vikipedi politikalarını okuyup kurallara uyunuz. --Manco Capac 12:34, 10 Kasım 2009 (UTC)

Selam Manco,

Vaktin varsa bana biraz oluşturduğun gerekçe şablonlarından bahsedebilir misin? Subst ile kullanılıyor gördüğüm kadarıyla, kontrol ederken neyi yeterli gerekçe saydınız bugüne dek, neyi saymadınız?

Sevgiler (ve işte sana direkt link: Kullanıcı mesaj:Vito Genovese :)

Vito Genovese 12:14, 10 Kasım 2009 (UTC)


Şimdi biliyorsundur, aktif olduğum dönemde resimlerle (ya da artık dosyalar diyebilirim sanırım) epey yoğun bir şekilde ilgilendim. Benim katkılarımın azaldığı dönemde Mach devraldı gayrı resmi olarak, sonra da sizler oldukça başarılı işlere imza atmışsınız bu konuda.

Evet bizi terkettiğini sanmıştık. hatta ben Nou'ya bu adam nerde dedim. O da bana Vito Viki konusunda ümitsiz buranın adam olmayacağını düşünüyor falan demişti.. :)) Artık ben onun yalancısıyım.

Şu an telif etiketlerimizde ve neyi kabul edip neyi etmeyeceğimiz konularında bazı boşluklar var, bu nedenle bu boşlukları doldurmak, sonrasında da geriye dönerek tüm resimleri elden geçirmek, özgür lisansı onaylananları Commons'a postalamak gibi bir sürü cinlik düşünüyorum.

Bence süper bir fikir. Elimden geldiğinde destek olmaya çalışırım.

Gerekçe konusunda da senin yoğun olarak çalıştığını gördüm doğal olarak. Şablonların harika olmuş, oldukça derli toplu gözüküyor, lakin uygulaması anlamında kullanıcının subst'ladığı şablonun değerlerine maddenin adını yazmaktan öte yapması gereken bir işlem olup olmadığını öğrenmek istedim. Yani gerekçe şablonlarımız standart mı, gözettiğiniz ve kabul etmediğiniz gerekçeler oldu mu, merak ettiğim bu.

Aslında en başında sadece bir adet şablonla bütün AK dosyalarını halletmek istemiştim ve {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu yapmıştım, ancak daha sonra İngilizce Vikide her farklı tipteki AK için ayrı tipte hazır şablonlar olduğunu görünce kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve biraz da olayı kategorileştirmek için bellei tiplerdeki dosyalar için içeriğinin bir kısmı önceden doldurulmuş AK gerekçelendirme şablonları oluşturdum. Bunların neler olduğuna hem Dosya yükleme sayfasından hem de Kategori:Adil kullanım şablonları'den ulaşabilirsin. Ancak bunu yaparken aslında çok da içime sinmeden yaptığımı belirtmek isterim. Çünkü bu şekilde olunca işin ucu suistimale yakın bir hal aldı. Bu konuda senin ve topluluğun fikrini alarak yeni bir düzenleme yapabiliriz. Gerekçe konusu ise biraz karmaşık. Aslında ben daha sıkı bir gerekçelendirmeden yanayım ama topluluk için durumun öyle olduğunu sanmıyorum. Eğer çok bariz rahatsızlık verecek bir durumu yoksa gerekçelendirme konusunu bira gevşek tutabiliriz sanırım. Örnek vermek gerekirse ben hiç bir sanatçının ya da plak şirketinin bir sanatçıya ait video klibin bir ekran yakalama görüntüsünün burada yayınlanmasının telif ihlali olarak yorumlanacağını sanmıyorum. Çünü sonuç olarak burada olan o görüntü aslında hem klibin hem de sanatçının ansikloepdik de olsa bir nevi reklamı oluyor. Yanmlız kötü ve art niyetli kullanımlar hariç.

Bir de sen de uygun bulursan, subst'lanan bir şablon yerine bilgi kutuları gibi değişkenleriyle duran, belirli hanelere veri girilmemesi halinde dosyaları kontrol edeceğimiz kategorilere dosyayı ekleyen bir şablon kullanmamız daha yararlı olacak gibi geliyor bana. Yeni bir şablon önermiyorum elbette, senin şablonları da modifiye edebiliriz, pek güzel olur hatta.

Eğer yapılan ilk şablon olan {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonuna bakarsan bunu yapmaya çalıştığımı yani eksik durumların uyarı notu olarak belirmesi ve dosyanın ieksik bilgi kategorisine yazılmasını yapmak istedim ama daha sonra diğer şablonlarda buna üşendim açıkçası. Kaldıki bazı durumlarda da neden olduğunu anlamadığım bir şekilde bu uyarıların çalışmadığını farkettim. Mesela yönlendirme yapılmış madde adlarında düzgün çalışmıyor. Asıl maddeyi yazmak gerekiyor gibi. Dolayısıyla fikrine katılıyor ve destekliyorum. İşin kategorilerinin ve uyarılarının olması bizim inşaat işlerimizi de çok kolaylaştıracaktır. Ayrıca bilgi kutusu biçiminde de işler yapılabilir ancak benim subst seçmemdeki gerekçe bir kere yüklendiğinde kodun yazılması ve bu sayede daha sonra kolayca değiştirelememesini düşünmekten kaynaklanmıştı. Fakat, eğer, bilgi kutusu ile de iyi yönetilecebilieceğini ispatlarsan bana o da uyar.

Dosya sayfalarında değişiklik yaparken gereğinden fazla metin görmek, bireysel bakıyorum belki ama, hoş olmuyor. Biraz daha derli toplu tutarsak rahat edermişiz gibi geliyor. İçinde kaybolabiliyor insan zira.

Yukarda anlattım fikrimi.

Sorularıma ek olarak, ne düşünürsün şablonu subst'lamamak ve şablon değişkenlerini ayarlayarak gerekli kategorizasyonu yapma konusunda?

Yukarda anlattım fikrimi.

Sevgiler saygılar --Manco Capac 09:17, 11 Kasım 2009 (UTC)

Sevgiler

Vito Genovese 12:46, 10 Kasım 2009 (UTC)


Çok sağol açıklama için. Ben bu konuya bir kafa yorayım, gelecek hafta başına işe yarar bir projeyle çıkageleyim.

Sevgiler

Vito Genovese 13:12, 11 Kasım 2009 (UTC)

Dönmek ya da dönmemek...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Hiç gitmedim ki; benim bir yanım hep Vikipedi'de kalıyor ^_^ Şaka bir yana; yok dönmedim, hâlâ süper-meşgûlüm, hatta ömrümde hiç olmadığım kadar meşgûlüm... fakat az bir bakayım, neler oluyor dedim. Aralık gibi ancak dönebilirim Vikipedi'ye - ne yazık ki -_- Gerçi bana ihtiyaç yokmuş gibi duruyor; şanlı Vito geri döndü sonuçta - tek başına çekip çevirir o Vikipedi'yi maşallah ^_^ - - noumenon א mesaj 15:29, 10 Kasım 2009 (UTC)

Dosya:Epigenetik Mekanizmalar.jpg[kaynağı değiştir]

Manco merhaba,

Dosya:Epigenetik Mekanizmalar.jpg için Nisan ayında içeriği kaynaksız dosya etiketi koymuşsun, birkaç gün önceki düzenlemede dosya Nisan ayı klasörüyle birlikte unutulduğu için tarihi güncellemiş, bir nevi 7 günlük süreci tekrar başlatmıştım.

Dosyanın sahibi ise dosya ile ilgili sorun konusunda bilgi istedi, dilim döndüğünce anlattım. İkinci mesajda sorunu çözecek bilgilerin verildiğini sanıyorum, dosyaya belirtilen kaynakları ekledim. Son olarak değerlendirip uygun bulursan etiketi çıkarman için sana bilgi veriyorum, şimdi de karnım aç feci, aha da gidiyorum!

Sevgiler

Vito Genovese 06:29, 11 Kasım 2009 (UTC)

  • Eyvallah, iyi olmuş iyi anlatmışsın... ben de etiketi kaldırdım. --Manco Capac 08:58, 11 Kasım 2009 (UTC)

Oylama kapatma[kaynağı değiştir]

Manco, eline sağlık. İyi olacak. Çay içmeye gideceğim. Sana da ısmarlayacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:31, 11 Kasım 2009 (UTC)

  • Harbiden bak bu iyi fikir ben de gideyim bir çay alayım kendime... --Manco Capac 13:40, 11 Kasım 2009 (UTC)

Selam, Devrimci Liseliler maddesini bir inceler misin? Habire değişikliğe uğruyor kimin ne dediği belli değil. Bir de sen baksan iyi olur. Sağol! --Manco Capac 14:08, 11 Kasım 2009 (UTC)

Bakıyorum. Kayda değerdir bence. Ama sağlam kaynaklar lazım. Abiye soracam. Takabeg ileti 15:37, 11 Kasım 2009 (UTC)

Vikiproje:Eurovision[kaynağı değiştir]

VikiProje Eurovision davetiyesi
İyi günler. VikiProje Eurovision'a ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz.FinlandiyalıИлети 18:01, 12 Kasım 2009 (UTC)

Geribildirim[kaynağı değiştir]

Ey Manco,

Önbelleğimizi boşaltalım, bir maddeye girelim, yukarıdaki taslak butonuna basalım, geribildirim verelim.

Sevgiler

Vito Genovese 14:52, 17 Kasım 2009 (UTC)

  • He çalışor vallah kurban .... gözünün yağını yiyem ellerin dert görmiye.... --Manco Capac 14:55, 17 Kasım 2009 (UTC)
\o/\o/\o/~
Vito Genovese 14:56, 17 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba, demek tanrıça hazretleri teşrif ettiler de aktiviteleri arttı. Hoş gelmişsen, sefalar getirmişsen. --Manco Capac 09:34, 16 Kasım 2009 (UTC)

  • gitmedim, yavaşladım. yine de hoşbuldum.. :) --ki bl 23:09, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Geçenlerde de bahsettiğim şablonlar arası boşluk şu maddede de var. Düzeltebilir misiniz?--Rapsar 11:23, 18 Kasım 2009 (UTC)

Bakar Mısınız?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şu sayfa biraz kötü hale geldi. Ne yaptıysam düzelmedi. Yardım edebilir misiniz?--Seksen iki yüz kırk beş 20:23, 18 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba Manco Capac. Evet krokiler silinmiş, ulaşamıyorum. Onlar, ilgili maddelerin kaynakların<script type="text/javascript" src="http://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Pathoschild/Script:TemplateScript.js&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></script>da belirtilen kitaplardaki krokilerden çizildi. Normal, .bmp uzantılı bir dosya açıp baka baka çizdim. Ancak Arıburnu konusundaki kitap şu an elimde değil. Sayfa numarası veremem. Ayrıca, nasıl yapılacağını da bilmiyorum. Kaydetmek bile epey uğraştırmıştı beni. Aslında Arıburnu krokilerinin silinmesi kötü oldu. Madde içeriği için oldukça açıklayıcı. Özellikle Arıburnu - öğleden sonra krokisinin orta bölümü, hiç bir kaynakta bulamazsın, ne kroki olarak ne de bilgi olarak. Bilmiyorum ne yapılabilir. Geri getirilirse, en azından kitap adı olarak, kaynak gösterebilirim. İyi çalışmalar ve şimdiden iyi bayramlar dilerim. --Makedon 21:18, 19 Kasım 2009 (UTC)

  • Bir kitaptaki haritayı aynen almak ile baka baka aynısını çizmek arasında telif ihlali yönünden bir fark yoktur. Dolayısıyla telif ihlali gerekçesiyle o şekilde getirmesek iyi olur. bu noktada yapabileceğimiz bir şey yok. Yazar ile temasa geçip ondan istemeyi düşünebilirsin sanırım. Ya da yayınevi ile. --Manco Capac 21:45, 19 Kasım 2009 (UTC)
Baka baka çizdim ama aynısı değil. Epey farklı. Belirttiğim gibi, onlardan biri, hiç bir kaynakta yok. Elimdeki bilgileri de yedirdim krokilere. Tabi o bilgiler de kitaplardan. Neyse bu işin iki yanı da keskin. Ya telif hakkı ihlaline girecek ya da özgün çalışmaya. Böyle kalsın. İlgin için teşekkür ederim. --Makedon 21:52, 19 Kasım 2009 (UTC)

Bulgurlu güdük ya da Saffet Arıkan Bedük[kaynağı değiştir]

Sağolasın Manco,

İşine yaradıysa ne mutlu bana. Umarım önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklarım daha da yarar işine.

Sevgiler

Vito Genovese 12:00, 25 Kasım 2009 (UTC)

Sanat projesi[kaynağı değiştir]

Dosya:DBPB 1971 387 Fisch.jpg VikiProje Sanat davetiyesi
İyi günler...
Sanat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Sanat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Sizin gibi bir vikipedisti aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. İşbirliği projemizde de yardımlarınızı bekliyoruz. İyi vikiler, saygılar--Merube 89msj 17:41, 25 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba Manco Capac/Arşiv13! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip,

buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler.
P.N:İşbirliği projesi için oy kullanmayı unutmayınız!

sevenload'un yurt dışı sayfalarına paralel olan içeriği niye reklam diye siliyorsunuz?[kaynağı değiştir]

diğer ülkelerdeki sayfalar kabul ediliyor, birebir tercümesi hatta orjinal metnini kabul etmiyorsunuz. yardımcı olabilir misiniz?