Kullanıcı mesaj:Kırmızı zambak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Halid Ziyaeddin Takma Adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Başak.

Eğer yanlış takip etmediysem Halid Ziya Uşaklıgil başlığına 12 Haziran 2010 tarihinde ilk defa Mehmed Halid Ziyaeddin takma adı bilgisini siz eklemişsiniz. Acaba bu bilginin kaynağı nedir? Başka yerde ulaşamadığımız bir bilgi. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

--Kırmızı zambak (mesaj) 02:36, 5 Eylül 2016 (UTC)zambak

Merhaba Kırmızı Zambak!

Halid Ziya'ya doğduğunda Mehmet Halit Ziyaeddin adının konduğu, Sevda Altunbaş'ın, Halit Ziya Uşaklıgil ile ilgili tezinde bölüm IV, Sayfa 6'da yazıyor. Tezi şuradan indirebilirsiniz. --Başak (mesaj) 08:00, 5 Eylül 2016 (UTC)


Cevabınız için çok teşekkür ederim. Tezi indirdim. Peki Haziran 2010 tarihinde de Mehmed Halid adıyla Hazine-i Evrak'ta yazdığı bilgisini eklemişsiniz. Bu bilginin kaynağı nedir acaba?--Kırmızı zambak (mesaj) 14:10, 5 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba, 2010'da kaynak olarak sadece bu tezi eklemişim; orada 9. sayfada Hazine-i Evrak'ta "Uşakîzâde Mehmet Halit” imzasıyla yazılarının çıktığı bilgisi var. Ancak bunların fen alanındaki yazıları olduğu belirtilmiş. Maddede ise Mehmet Halid imzalı "edebi yazılar"dan bahsediyor. Başka bir kaynaktan almış olmalıyım. O kaynağı yazmamış olmam benim eksikliğim. Emin değilim ama Kimdirnerelidirhayati.com sitesinden almış olabilirim. --Başak (mesaj) 15:29, 5 Eylül 2016 (UTC)

Halid Ziyaeddin Takma Adı- Hazine-i Evrak Dergisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın İnsanperver,

Halid Ziya Uşaklıgil başlığına Hazine-i Evrak dergisinde Halid Ziyaeddin takma adıyla yazılar yazdığı bilgisini siz eklemişsiniz. Bu bilginin kaynağı nedir acaba? Hazine-i Evrak'ın sayılarını taradığımızda bu takma adla yazıya denk gelemedik. Kaynağı belirtebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

--Kırmızı zambak (mesaj) 02:39, 5 Eylül 2016 (UTC)

Söz konusu düzenleme, makalenin içinde halihazırda yer alan bilgiden derlenerek yapılmıştır. Yani ekstradan bir bilgi ekleme söz konusu değil. Yalnızca Vikipedi standardı gereği, yazarın adını ilk cümlede, diğer takma ad vs. bilgilerini ise sonraki ifadelerde yer almasını sağlamak adına yaptığım bir düzenlemeydi. Bilgi makalenin kendisinde yer alıyordu.insan|perver 08:55, 5 Eylül 2016 (UTC)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım o bilgiyi ilk yazan yazarı buldum, dün yanılmışım. Tekrar teşekkürler.--Kırmızı zambak (mesaj) 14:12, 5 Eylül 2016 (UTC)