Kullanıcı mesaj:Kıdemli/Arşiv/1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

5 Mart 2009 - 17 Haziran 2009

  • Merhaba; çevrimiçi değildim, iletinizi geç görüp geç yanıtlıyorum, kusura bakmayın. Açtığınız Snow bros maddesine, interwiki dediğimiz diğer dil bağlantıları (ro)botlar tarafından otomatik olarak eklenmiş. Mikumi Ulusal Parkı başlığını ise diğerine yönlendirdim, sorun kalmadı. İngilizce sayfalarla ilgili fazla bilgim yok, bir bakayı yine de. Vikipedi işleyişini tanımıyorsanız, bol bol sayfalar arasında gezmenizi öneririm. Aklınıza takılan herşeyi çekinmeden sorabilir, yardım talep edebilirsiniz. Elbet herkes her konuyu bilemez ama en azından yardım araştırır, yönlendiririz. Bana yazmak istedikleriniz için imzamın yanındaki ileti yazısına tıklarsanız doğru yere yazmış olursunuz; ben ilk yazdığınızı oraya taşıdım.. Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:02, 5 Mart 2009 (UTC)
  • Tekrar merhaba; botların eklemesi bazen zaman alabiliyor. Bu kez ben elle ekledim. Telif hakları konusunda ayrıntlı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Ancak kaynak göstermek çart, bu nedenle indirdiğiniz siteyi bulmak durumundasınız. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   18:41, 6 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba; çok kısaca bir bakabildim emin olmamakla birlikte sanırım yüklediğiniz resimler silinecek.. Çünkü o sitede (c) Copyright uyarısı var.. Bence bu konuda kullanıcı:Homonihilis'e danışmadan önce tekrar o siteden resim yüklemeyin.  Levent İleti Katkılar   20:18, 8 Mart 2009 (UTC)

Kozyndan ve Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Söz konusu resimleri aldığınız web sitesinde, içeriğin her türlü hakkının saklı olduğu belirtilmiş. Telif hakkı saklı resimler adil kullanım kuralları çerçevesinde vikipediye yüklenebilir. Orada detaylı açıklama mevcut ama ben kısaca özetleyeyim: Bu tür durumlarda, ressamın eserleri hakkında genel kanı verebilecek kısıtlı sayıda resim kullanılabilir. Ayrıca telif hakkı saklı resimlerin, ilgili maddenin boyutuna göre aşırı sayıda olmamaları, çok kısıtlı olarak kullanılmaları gereklidir. Kozyndan sayfası henüz taslak sayılabilecek kısa bir sayfa. Bu sayfada genel uygulama gereği bir tane telifli resim kullanabilirsiniz. Ancak 9 resimden oluşan bir telifli galeri oluşturmanız, adil kullanımın genel mantığını zorlar. O sebeple, sizden bir tane resim seçerek diğerlerini maddeden kaldırmanızı rica edeceğim. Kullanılmayan 8 resmin ise silinmesi gerekiyor. Bunun için;
{{subst:Kullanılmıyor}}
satırını kopyalayıp, kullanmadığınız resimlere yapıştırırsanız, hizmetlilerden biri bu resimleri silecektir.
Bunun dışında, maddede kullanmaya karar verdiğiniz resim için VP:AKGY'ye uygun şekilde, {{telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak, bir adil kullanım gerekçesi belirtmeniz gerekir (örnek uygulama için Dosya:Christinasworld.jpg resminde, lisans etiketinin hemen altındaki şablonu inceleyebilirsiniz).
Telif kuralları ve adil kullanıma ilişkin olarak, size yukarıda bağlantısını verdiğim sayfaları incelemeniz faydalı olacaktır. Sorularınız için bana yine mesaj bırakabilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 22:57, 8 Mart 2009 (UTC)

Tamam, bekliyorum . Kullanılan resmi değiştirecekseniz, adil kullanım şablonunu da diğer resme aktarmayı unutmayın. İyivikiler... ho? ni! 19:36, 9 Mart 2009 (UTC)

İç bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Birkaç örnek vereyim:

  • [[zambak]] yazarsanız ==> zambak
  • [[zambak|zambağın]] yazarsanız ==> zambağın
  • [[Adolf Hitler|Hitler]]'e yazarsanız ==> Hitler'e

İlk başta karışık görünebilir, ama alışınca müthiş kolay geliyor. İyivikiler... ho? ni! 20:08, 9 Mart 2009 (UTC)

Sanırım şimdi oldu. Bu arada, kullanıcılara yazdığınız mesajları imzalamanız gerekiyor. Nasıl yapılacağı aşağıda anlatılmıştır.
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --İyivikiler... ho? ni! 20:22, 9 Mart 2009 (UTC)
  • Sevgili Cromartie; kısa madde eklememelisiniz. "Tavşanların düşüşü" başlığınızı silmek zorundayım. Bu konuda ayrıntılı açıklamayı Vikipedi:Taslak sayfasında bulabilirsiniz. Yine de sormak istedğiniz bir konu olursa lütfen çekinmeyin. Teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   22:25, 9 Mart 2009 (UTC)

Merhaba,
Mesajlarınıza ilişkin olarak:

  1. Şapka ve Kıyafet Kanunu hakkında size bir cevap yazmıştım ama her nasılsa kaydetmeden kapatmışım sanırım. O maddenin içeriğinin bir kısmı Vikikaynak'ta mevcuttu, o yüzden çıkardım. Bir de giriş paragrafı ekledim. Sanırım şimdi daha düzenli gözüküyor.
  2. "sağ taraftaki resmin orada fazladan Dosya:Ve yazıyor. bunu nasıl silebiliriz?" demişsiniz. Hangi maddeden bahsettiğinizi söylerseniz yardımcı olabilirim.
  3. en:Template:Rammstein'ı Türkçede kullanabilmek için Şablon:Rammstein'ı açmanız gerekir, ama o şablon zaten mevcut. Yapmanız gereken, tüm maddelere {{Rammstein}} yazmak.
  4. "yabancı tabloların edit diyip türkçeye aktarınca şablon:bilmemne diye görünmesi": Buna cevap verebilmek için de bir örnek görmem gerek.
  5. Lüksemburg maddesindeki bilgi kutusunda "nüfus" kısmı 442.972 olarak görünüyor şu anda. Sanırım sorun ortadan kalkmış.

İyivikiler... ho? ni! 15:51, 5 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba,
Cevap veriyorum:

  1. Snow Bros maddesinde, İngilizceden aldığınız içerikte Şablon:Infobox VG kullanılıyor. Bu şablonun Türkçe karşılığı Şablon:Bilgisayar Oyunu Künyesi. İngilizcedeki şablon yerine Türkçedeki bu şablonu kullanırsanız sorun kalmaz.
  2. Mein Teil maddesindeki sorun ise {{Single}} şablonunun hatalı kullanılmasından kaynaklanıyordu. Bu değişikliği yapınca sorun çözüldü.

İyivikiler... ho? ni! 20:15, 5 Nisan 2009 (UTC)

Şablonu tabii ki değiştirebilirsiniz. İsterseniz şablon sayfasının en üstündeki "değiştir" tuşuna basarak istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. Ya da değişiklik önerinizi Şablon tartışma:Rammstein sayfasında tartışmaya açabilir, veya daha önce bu şablonla ilgilenmiş kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 21:59, 5 Nisan 2009 (UTC)
O dosya İngilizce vikipediye yerel olarak yüklenmiş. Bu sebeple önce bilgisayarınıza kaydetmeniz, ardından da Türkçe vikipediye yüklemeniz gerekiyor. Tabii yüklerken, kaynak ve lisans bilgisini belirtmeli, VP:AKGY'ye uygun şekilde ve {{telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak bir adil kullanım gerekçesi vermeyi unutmamalısınız. Kurallara uygun olarak yüklenmiş bir albüm kapağı örneği için buraya bakabilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 22:07, 5 Nisan 2009 (UTC)

hatalı sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba,
İlk iki sayfayı düzelttim. Siz de bu tür sayfaların geçmişine bakıp, son birkaç sürümü karşılaştırarak hatalı değişikliği bulup geri alabilirsiniz. Üçüncü konuda net olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Sayfanın o bölümündeki "değiştir" tuşuna basıp;
[[Dosya:AnkaraRapidTransitNetwork.svg|thumb|[[Ankara metro ağı]]]]
kısmında en sondaki ]] çift parantezinden önce istediğiniz açıklamayı ekleyebilirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 15:37, 6 Mayıs 2009 (UTC)

  • Talebiniz üzerine maddeyi geri getirdim, içindeki notunuz altta kaldığı için görünmüyordu. Kolay gelsin. NOT:Ayrıca "imla kuralı" konusu da dikkatimden kaçmış; bir yerden kopyalamıştım.  Levent İleti Katkılar   18:44, 26 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şu andaki haliyle iyi görünüyor, tabii geliştirmeniz gerek. Ne yazık ki fazla inceleyemeceğim; ben de çıkıyorum.  Levent İleti Katkılar   19:55, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 18:30, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Katkılarınız[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; sözünü ettiğiniz hatayı düzeltmeyi bırakın, en azından anlamam için bile o konuda bilgi sahibi olmam gerekir. Oysa buna pek zamanım yok. Gerekli doğru bilgileri geçerli bilgi kaynaklarına dayanarak siz de düzeltebilirsiniz. Ben yarından itibaren birkaç gün uğrayamayabilirim; eğer yine de yardıma gereksiniminiz olursa başka bir hizmetli arkadaşa başvurmanızı rica edeceğim. Hoşgörünüz ve katkılarınız için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   19:27, 8 Haziran 2009 (UTC)

"konu başlıkları" şablonu[kaynağı değiştir]

Eğer bir sayfada 4 ve üzeri sayıda başlık varsa, "konu başlıkları" listesi otomatik olarak gösterilir. Daha az sayıda başlık varsa gösterilmez. Yani sizin özellikle bir şey eklemenize gerek kalmıyor. İyivikiler... [ho? ni!] 19:38, 14 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:17, 14 Haziran 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 18:58, 15 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesine göre {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak gerekçelendirme yapmanız ve uygun bir lisans şablonu ile lisans durumunu belirtmeniz gerekiyor. İşte sadece bu kadar :) İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 19:48, 15 Haziran 2009 (UTC)

Pekala. Sizin için örnek oluşturması amacıyla gerekçelendirmeyi yaptım. Herhangi bir dosya yüklediğinizde bunu örnek alabilirsiniz. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 20:09, 15 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba,
İki şablonu birleştirdim. Şu anda sizin yaptığınız hâliyle ama eski isimle maddelerde görünüyor. Yine de bir kontrol etseniz iyi olur. İyivikiler... [ho? ni!] 19:13, 16 Haziran 2009 (UTC)

  • Alt kategoriyi üst kategori altında listelemek için,
  1. Alt kategori sayfasını açıp değiştir sekmesine basın
  2. tıpkı maddelerde yaptığınız gibi üst kategoriyi [[Kategori:abcd]] şeklinde ekleyin.

Böylece alt kategoriler de üst kategorinin içinde yer alacaktır. Kategorilendirme konusunda yapılması gerekek çok işi var. İngilizce viki bu konuda örnek olabilir. Kolay gelsin. İyivikiler... [ho? ni!] 21:58, 17 Haziran 2009 (UTC)