İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Ereny5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar, benim Vikipedi'de görevim devriye yani hizmetli değilim. Heyecanınızı anlıyorum isterseniz maddeyi bu haliyle hemen açabilirsiniz bunda bir kısıtlama yok. Fazla zamanım olmadığı için çok yardımcı olamıyorum, kusura bakmayın lütfen. Bora_msj 11:42, 23 Eylül 2014 (UTC)

  • Maalesef mobil sürümde madde açamıyorum, ama yine de denerim. Bora_msj 16:26, 23 Eylül 2014 (UTC)
    • Şimdi maddeyi oluşturdum, artık ilgilenmek size ait. Kolay gelsin. Bora_msj 16:51, 23 Eylül 2014 (UTC)
      • Rica ederim. Katkılarınızın artarak sürmesini dilerim. İyi çalışmalar. Bora_msj 17:03, 23 Eylül 2014 (UTC)

Hoşgeldiniz Ereny5![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Ahzaryamed 19:32, 5 Aralık 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Fakat! alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına GÖBL-GNU lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar.
Bora_msj 11:54, 23 Ekim 2009 (UTC)


Başlık Silinmesi Hakkında[kaynağı değiştir]

  • Selamlar, bahsettiğiniz konu ile ilgili benzer sıkıntıları ben dahil bir çok kullanıcı yaşadı. Size tavsiyem silinen maddenizi vikipedi topluluğunun oylamasına sunmanız olur. Topluluk yazdığınız kişiyi kayda değer bulursa madde kalabilir. Öncelikle maddenizi silen kullanıcıya ulaşın ve maddeyi vikipedi:silinmeye aday maddeler de aday göstermesini isteyin. İyi çalışmalar. Bora_msj 18:38, 19 Eylül 2014 (UTC)

Feyyaz Kuruş[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Théoden , Feyyaz Kuruş isimli sayfayı "kayda değer olmayan kişi " gerekçesiyle ikinci kez sildiniz. Buradaki amacım çok özür diliyerek argo tabirle " inatlaşmak " değil ,Vikipedi'nin politikalarına uygun hareket etmektir. Feyyaz Kuruş , ne yazık ki sadece göz önünde olanlara itibar edildiği Türk Müzik Piyasasında 150'den fazla besteye imza atmış ve bir çok starı star yapan çok değerli bir müzik adamıdır. Ne yazık ki hiçbir vasfı olmayan ve toplumun ti'ye aldığı Ajdar isimli şahsın bile Vikipedi'de sayfasını görüp ,Feyyaz Kuruş gibi çok önemi bir müzik adamının sayfasının silinmesi konusunda şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Buradaki amacım bir Vikipedi gönüllüsü ve hizmetlisi olan sizi eleştirmek ,suçlamak ya da sitem etmek değildir. Ben , Feyyaz Kuruş Bey'in Türk Müzik Piyasasındaki önemli bestecilerden olmasına istinaden ( öznel bir kavram olsa da onun bugüne kadar ki yaptığı bestelerin kamuoyunca bilinmesi ve sevilmesini örnek gösteriyorum ) sayfayı tekrardan yazıp onayınıza sunacağımı ve onaylamanız konusunda da sizden ricacı olacağımı belirtmek istiyorum.Bu imzasız yazı Ereny5 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi'nin amacı ansiklopedik değer taşıyan her türlü bilginin depolanmasıdır. Bahsini ettiğiniz Ajdar da, nasıl birisi olursa olsun ansiklopedik değerdedir. Söz konusu sayfanın silinmesinin en büyük nedeni, hiç bir kaynakla bilgilerin doğrulanmamış olmasıdır. Vikipedi en çok vandalizme uğrayan Wikipedia projelerinin başında gelmektedir ve bizim için oluşturulan maddelerde, oluşturan kişilerin o isimler hakkında ne düşündüğü değil; güvenilir birçok kaynakla anlatılanların doğrulanması önemlidir. Ayrıca, başka bir web sitesi ya da yazılı materyalden de kopyalama yapılmaması gerekir. Bu şartların sağlanmadığı maddeler, kısa sürede silinirler. İlgili bağlantıları dikkatlice incelemenizi rica eder, söz konusu maddenin aynı şekilde açılması durumunda tekrar silinmesinin söz konusu olduğunu hatırlatırım. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:11, 20 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Sayın Bora ,

Feyyaz Kuruş isimli sayfa 5 kez gerekli düzenlemeleri yapmama rağmen silindi.
 Tekrardan düzenleyip yazdığım vakit sanırım bir inatlaşma olduğunu düşünülüyor olsa gerek tekrardan siliniyor.
Ben bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.
 Yazdıklarımı size göndersem ve sizin onayınızdan sonra sayfayı kaydetsem ?
 Çok rica ediyorum bu konuda.Bu imzasız yazı Ereny5 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 
  • İnatlaşma olduğunu düşünmüyorum, zira sayfayı silen hizmetli bunu size belirtmiş. Bir Vikipedi gönüllüsü olarak size yardımcı olmak isterim. Dilerseniz önce kullanıcı adınıza bir taslak maddesi sayfası açalım ve siz yazdıklarınızı buraya ekleyin, beraberce gerekli düzenlemeleri yapalım. Sayfanız, isim konusu sıkıntı olmazsa eğer Kullanıcı:Ereny5/çalışmasayfam olsun. Bora_msj 22:20, 21 Eylül 2014 (UTC)

Çok teşekkür ediyorum. İnanın soğmak üzeredeydim buradan ..

Ben çalışma sayfasına tekrardan girdim. Sizin önerileriniz doğrultusunda ne gerekiyorsa yapalım lütfen.
Çok teşekkürler...Bu imzasız yazı Ereny5 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 
    • Rica ederim, öncelikle maddenizde bulunan bilgileri kaynaklandırma kurallarına uygun kaynak/kaynaklar gösterilmesi gerekiyor. Bu arada mesajlarınızın sonuna 4 adet ~~~~ işareti koyarak imza atarsanız daha iyi olur.Bora_msj 18:46, 22 Eylül 2014 (UTC)

Kaynaklandırma[kaynağı değiştir]

 Sayın Bora ,
Öneriniz üzerine gerekli kaynaklandırmaları yaptım.Diğer önerilerinizi de bekliyorum.
 Ereny5 (mesaj) 18:55, 22 Eylül 2014 (UTC)
  • Biraz makyajladım ve kategori ekledim, kaynaklarınızı şuan kontrol edemiyorum ama umarım kurallara uygundur.Bora_msj 19:10, 22 Eylül 2014 (UTC)

Feyyaz Kuruş maddesi olarak ne zaman açacağız peki ?

Ereny5 (mesaj) 19:14, 22 Eylül 2014 (UTC)
Kaynakları kontrol edebilirseniz çok iyi olur. Silinebilir falan...
  • Silinme ihtimali varsa daha sağlam kaynaklar bulunması gerekiyor. Maddenizi silen hizmetli arkadaşa bu halini sorarak onunda görüşlerini alın isterseniz.Bora_msj 19:19, 22 Eylül 2014 (UTC)