Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Aralık 2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, Dsmurat'a Aralık 2007'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Günün maddesi portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Günün maddeleriyle ilgilenmem sebebiyle olacak, portal teklifinize mesaj yazarak dikkat çektiğiniz için teşekkür ederim. Ancak, bugünden itibaren günün maddesi adayları konusunda fikir belirtmeyi düşünmüyorum, zaman zaman maddeleri aday göstermekle yetineceğim. Beni anlayacağınızı umuyorum. İlginize teşekkür eder, kolaylıklar dilerim. --Yabancı[[Kullanıcı mesaj: r. Bununla birlikte buna ihtiyacımız var mı veya bu açılsa yürüyebilir mi emin değilim. Zira a) günün maddesi kavramı ve olayı aslında yeterince seçkin içerik biriktirebildiğimiz an son bulacak ve günün maddesi işlemi tamamen değişecek (1 seçkin madde, 2 tane geliştirilebilecek kaliteli madde veya güncel madde sistemini kuracağız), b) portallar genel olarak ilgisizlikten ölüyorlar ve bu portalın da (ana sayfayla ilgilenen aktif kullanıcı sayısını düşünürsek) aktif bir şekilde yaşamını sürdürmesi ve faydalı olması cidden çok zor - oysa portalın açılması için harcanacak emek ve zaman ana sayfaya harcanabilir, seçkin içeriklerin tamamlanması (ve böylece de ana sayfa güncelleme ve değişikliğinin gerçekleştirilebilmesi için) harcanabilir...

Size şahsin önerim, portal ve ana sayfa ile ilgili deneyimlerimi göz önünde bulundurarak, portal yerine bir tür takım önerisi getirmenizdir. Nasıl Temizlik Takımı veya Medya İnceleme Takımı varsa bir Ana Sayfa Takımı kurabilirsiniz. Bu takıma üye olanlar ana sayfamızın güncellenmesi, günün maddelerinin ayarlanması, olası ana sayfa tasarımları vs. gibi konularda birbirleriyle iletişim içerisinde, güzel bir takım çalışmasıyla, ana sayfamızı güzelleştirebilirler. Yapısı nasıl olur derseniz Vikipedi:Bilim takımı ve Vikipedi:Temizlik takımı sayfalarına göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz. Bence bu çok daha efektif olur hem de hazırlanmasına çok zaman harcanmaz (ayrıca portal gibi bir süre güncellenmedi diye silinmez de). Tabii bu sadece bir öneri, son söz ve fikir size kalmış. Fikrimi sorma inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:40, 4 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar. İsterseniz ve yapabileceğinizi düşünüyorsanız yapabilirsiniz tabii. Geçmişde vazgeçmeme neden olan özel sebepler halen sürüyor yani yeterince vakit ayıramayacak olmak vs. Bu sebepten ben böyle bir oluşumda yer almak istemem. Ancak halen böyle bir oluşumun kurulması gerektiğini düşünmekteyim. Tabii uygulama konusunda fikirlerim değişti. Şöyle bişi olmalı bence ki sanırım en:wiki de bu böyle; mesela tarihte bugün sayfasını bir yöneticiler kurulu gibi bişi hazırlıyordu. Biz de de böyle şeyler yapılabilir. Bu işlerle ilgilenen yöneticiler var. Onlar bu grubun başında olur ve önerisi olan Vikipedistlerin makul olan önerilerini uygulamaya koyabilir. Fikirlerim böyle. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar.Sağlamcıileti 20:28, 4 Aralık 2007 (UTC) İyi akşamlar; benim yaptığınız değişikliği geri alma nedenlerim şunlar:

Selam. Öncekikle cinayetler kısmını eklemedim. Genel itibariyle somut gerekçeleri gösterilmeksizin yapılan değişiklikleri, mevcut halinin korunması üzere geri alınır. Hele IP'den girildiği zaman. Gösterdiğiniz gerekçeleri doğrultusunda düzeltmenize bir şeyi demiyorum. Ve düzeltmişken düzgün ve sayfanın güzelliği de korunmalı, yani alt başlıksız olan kısmı bırakılmasın. İyi çalışmalar. Saygılarımla. Takabeg 22:29, 13 Aralık 2007 (UTC)

Meşum yöneticilik görevi süresi konusu...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle bu tip mesajları normalde atmam fakat oylamadaki oyunuzu görünce atma ihtiyacı hissettim zira ortada çok ciddi bir yanlış anlamanın olduğu kanaatindeyim. Sağlamcı kullanıcısının ifadesi her şeyden önce kendi düşüncelerinin ötesinde kurallardır. Vikipedi'de yöneticiler, görevlerini kötüye kullanana kadar yönetici kalırlar. Bu İngilizce Vikipedi'de de böyle. Bu bir kural. Bizim yöneticilik sayfamız tam çevrilmediği için sanırım yazmıyor; fakat biraz daha deneyimli Vikipedistler diğer büyük Vikipedilerin politikalarını çok sık okuduğu ve tartıştığı için genellikle biliyor. Zatım ve bazı birkaç arkadaşlar da bunu sıklıkla dile getirdiler. Yani Sağlamcı ne düşünürse düşünsün önemli değil o noktada zira Sağlamcı'nın dediği şey bir kural değil. Ben VP:KSY kuralımızı dile getirdiğimde, sadece diyelim siz bu kuralı sevmiyorsunuz diye, ben bu sözüm ve dolayısıyla fikrimden kötü duruma mı düşeceğim? Hayır, ben sadece bir kuralı alıntılamışım, ondan bahsetmişim niçin kötü duruma düşeyim? Yani lütfen Sağlamcı'yı salt bir kuralı dile getirdi diye bu şekilde yargılamayın...

  • Belki aklınızda soru işareti kalır diye "tamam anladım kural ama niye böyle bir kural var?" olası sorusuna da cevap vermek istiyorum. Bu kuralın en başta konuş sebebi şu: yöneticiler ayrı bir zümre değil, yöneticiler millet vekili gibi kullanıcıları temsil eden bir zümre de değil... yöneticilik gerçekten, İngilizce Vikipedi'dekilerin dediği gibi, çok da önemli olan bir şey değil. Bunu vurgulamak çok önemli. İnsanlar ismi yüzünden yanlış anlıyor oysa size bu görev, sizi topluluk içerisinde yükselten bir şey vermiyor, aksine alçaltan şeyler veriyor: topluluğun pisliği sayılabilecek uygunsuz maddeleri, resimleri silmeye her gün zaman ayırmanız, hiç alâkanız olmayan tartışmalara girip maddeleri kilitleyerek her iki tarafı da karşınıza almanız, zaman zaman çok sevgi ve saygı beslediğiniz kişileri ciddi kural ihlâlleri sebebiyle engellemeniz gerekiyor... yani yöneticilik öyle bir görev ki almaya görün, en azından 3 ay içerisinde sizden hoşlanmayan kitle 3-4 katına çıkıyor, Vikipedi'de belki en çok çalışan insanlardan birisi olmanıza rağmen hiçbir emeğiniz hoş görülmüyor. Bu durumda İngilizce Vikipedidekilerin söylediği şöyle bir şey de var: "Eğer yöneticiler zaman zaman değişseydi, bu uygunsuz olurdu zira görevlerinin doğası sebebiyle kısa zamanda onlardan nefret eden birçok üye oluyor, bu üyelerin bir kısmı bunu ya bilinçsizce ya bilinçli olarak yapıyor". Ayrıca bu durumda hiçbir yönetici kişiler kendisine karşı olumsuz his besleyebilir diye tartışmalı, duygusal durumlara girmekten kaçınırdı. Bunlar bizim düşündüğümüz sebepler değil; büyük Vikipedilerin Vikipedistleri arasında dönen tartışmalardaki argümanların bir bütünü. Sonuçta bu bir kural, değiştirmemiz de pek olası değil. Bu sebeple salt bir kullanıcı bu kuralı dile getirdi diye bu kullanıcıyı yargılamamız doğru olmaz; bu kullanıcı bu fikirde olmasa da kural bu ve bu kullanıcı bu kuralı değiştiremez. Umarım anlatabilmişimdir durumu... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 16:06, 14 Aralık 2007 (UTC)

Merhabalar Dsmurat,

Taslakdsp maddesine bir anlam veremedim. Yazılış amacı nedir acaba? DSP ile aynıysa bu değişikliklerinizi o maddede yapmalısınız.--Machiavelli' msj 01:43, 15 Aralık 2007 (UTC)

Anlıyorum, ancak bu tür çalışmaları Vikipedi üzerinde herkesin her aramada rahatça ulaşabileceği bir sayfada değilde kullanıcı alt sayfanızda yapmanız daha uygun olacaktır. Bunun için Kullanıcı:Dsmurat/Çalışma isminde bir sayfa açabilirsiniz. Zamanı geldiğinde de buradaki bilgileri mevcut maddeye aktarırsınız. Şu anki çalışmanız için "adını değiştir" bölümünden Kullanıcı:Dsmurat/Çalışma yazarsanız aynı yola çıkacaktır, bunun ardından taslakdsp maddeside sadece bir yönlendirme sayfası olacağı için sileceğim. Kullanıcı sayfanıza da Kullanıcı:Dsmurat/Çalışma yazarak bir bağlantı oluşturabilirsiniz böylelikle rahat bir ulaşımda sağlamış olursunuz. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 01:57, 15 Aralık 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:26, 20 Aralık 2007 (UTC)

adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar; Şu [1] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 16:49, 15 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkürler, umarım faydalı olurum. Saygılar.Sağlamcıileti 20:38, 28 Aralık 2007 (UTC)