Kullanıcı mesaj:Cemil Yaşar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Telif uyarısı!
Merhaba, Basri Bağcı sayfasındaki değişikliğinizde telif hakkı sahibinin izni olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkıyla korunan materyal eklediğiniz için değişikliğiniz tamamen veya kısmen kaldırıldı. Yasal nedenlerden dolayı Vikipedi, uygun ve doğrulanabilir bir lisans olmadan, basılı yayınlardan veya diğer web sitelerinden metin ve resimler dahil olmak üzere telif hakkıyla korunan materyalleri kabul edemez. Bu tür tüm değişiklikler silinecektir. Harici web sitelerini veya yayınları bilgi kaynağı olarak kullanabilirsiniz, ancak cümleler veya resimler gibi içerikleri direkt olarak kullanamazsınız; kendi kelimelerinizi kullanarak yazmalısınız. Vikipedi'de telif hakkı çok ciddiye alınmaktadır ve telif hakkı politikamızı sürekli ihlal eden kullanıcıların değişiklik yapması engellenecektir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kopyala-yapıştır sayfasına göz atın.

Oluşturduğunuz İhbar maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa gerekçesiyle sayfanın hızlı silinmesi talep ediliyor." kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 23.11, 6 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

@Dr. Coal, kullanıcıyı beyaz listeye ekleyen hizmetli olarak sana sesleniyorum. Wooze 23.13, 6 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Madde silindiği için kontrol edemedim. Ancak ilk cümledeki tanım için Adalet Bakanlığı sayfasını kaynak gösterdiğimi hatırlıyorum (https://magdurbilgi.adalet.gov.tr/230/sikayet---ihbar-Nedir#:~:text=%C4%B0hbar%3A%20Bir%20ki%C5%9Finin%20su%C3%A7un%20%C5%9F%C3%BCphelisini,g%C3%B6ren%20ki%C5%9Filere%20tan%C4%B1nm%C4%B1%C5%9F%20bir%20hakt%C4%B1r.)
Tanım cümlesinden sonraki kısım ise, orada yazdığım gibi Ceza Muhakemesi Kanununun 158. maddesinden birebir alıntıdır. Resmi Gazete'de yayımlanmış kanunlardan alıntı yapılmasında telif hakkı söz konusu mudur? Kaldı ki paragraf girişinde "Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 158. maddesine göre; ..." diye söze başlayarak kaynağın kanun maddesi olduğunu belirtmiştim.
Teşekkür ederim. Cemil Yaşar (mesaj) 23.24, 7 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Merhaba,
Mevzuat metninden bağımsız olarak ilgili internet sitesinden yer verdiğiniz tanım kopyala/yapıştır ile aktarılmıştı diye hatırlıyorum. Diğer yandan, VP:MİLLİ başlığına da bir göz atmanızı tavsiye ederim. "İhbar", sadece Türkiye ile, Türkiye'deki kurumlar ile ilgili bir kavram değil. Dolayısıyla konuyu sadece veya ağırlıklı olarak Türkiye çerçevesinde, Türkiye'deki mevzuat bağlamında ele almak bir taraflılık sorunu doğurur. Daha önce bu değişikliğinizi geri almamın nedeni de budur.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 23.28, 7 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Kaynaktaki tanım şudur: İhbar: Bir kişinin suçun şüphelisini veya suç olan olayı yetkili makama bildirmesidir.
İhbar maddesinde yazdığım tanım ise şöyle idi: İhbar, suç oluşturan bir eylemin veya suç şüphesi altında bulunan bir kişinin yetkili makamlara bildirilmesidir.
Bu cümlenin sonuna söz konusu linki eklemiştim.
İyi çalışmalar. Cemil Yaşar (mesaj) 23.35, 7 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]
Tekrar merhaba,
Silinen içeriği kontrol ettim, haklısınız, benim gözümden kaçmış. (Bilgi: Wooze)
Maddeyi geri getiriyor ve aşağıdaki uyarı mesajını kaldırıyorum. Bununla beraber hem VP:MİLLİ hatırlatmam geçerliliğini koruyor hem de kavrama dair ansiklopedik içerik oluşturma sürecinizi merak ediyorum, zira ihbar tazminatı gibi daha genel bir "haber verme, bildirimde bulunma" anlamında veya "ihbarname" (en:Notice) ya da davanın ihbarı gibi kullanımları da mevcut hukukta.
İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 23.48, 7 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]