Kullanıcı mesaj:Akceislam

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dr. Coal tarafından 3 yıl önce Engel açıklaması başlığına
Dur ikonu
Engelinizin kaldırılması için geçerli nedenlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, lütfen engel itiraz rehberini okuyun ve ardından aşağıdaki metni mesaj sayfanızdaki engelleme bildiriminin altına ekleyin: {{Engel kaldır|gerekçe=buraya gerekçenizi yazın ~~~~}}.  Dr. Coalmesaj 21.30, 11 Mart 2021 (UTC)Yanıtla

Engel açıklaması[kaynağı değiştir]

Merhaba İslam Bey, e-posta mesajınıza verdiğim yanıttaki gibi konunun burada konuşulması, açıklanması ve çözüme kavuşturulması daha doğru. Öncelikle ben sizin kullanıcı adınızdan ötürü size isminizle hitap ediyorum ancak Vikipedi'de kullanılmayan, açıkça beyan edilmeyen kişisel bilgileri burada paylaşmıyoruz. O nedenle siz bana "Dr. Coal" olarak hitap edebilirsiniz. Engellenmenizle ilgili açıklamaya gelecek olursak;

  1. Shuhuseyin kullanıcısı 16 Ocak 2020 tarihinde bu değişikliği yapmak istemiş ve bundan 45 dakika sonra değişiklik, "kayda değer olmayan kişi" notuyla burada görülebileceği gibi reddedilmiş. (Detaylı bilgi için bkz. Kayda değerlik yönergesi, kişiler için kayda değerlik ölçütleri, akademisyenler için kayda değerlik ölçütleri)
  2. Aradan bir yıldan fazla zaman geçmiş ve kullanıcı aynı değişikliği burada görebileceğiniz gibi tekrar etmiş, sonrasında ayrıca "Hüseyin Doğan (yazar, 1993)" maddesini oluşturmuş.
  3. Yaptığı değişiklik 42 dakika sonra burada geri alınmış, oluşturduğu madde ise 17 dakika sonra "M6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan kişi" notuyla silinmiştir. Oluşturduğu maddenin silinmek üzere işaretlendiği, gerekçesiyle birlikte kendisine burada bildirilmiş, daha sonra kendisine burada görebileceğiniz gibi "özgeçmiş uyarısı" gönderilmiştir.
  4. Kullanıcı, kendisine yapılan uyarıdan 10 dakika sonra aynı maddeyi yeniden oluşturmuştur. Böylece, bir yıldan uzun süre önce oluşturduğu hesapta başka hiçbir değişikliğinin de olmaması göz önünde bulundurularak kendisinin bir ansiklopedi oluşturma amacı taşımadığı ve tek hedefinin de kendi maddesini oluşturmak olduğu görülerek süresiz engel uygulanmış, bu durum kendisine yine burada bildirilmiştir.
  5. Kullanıcının engellenmesinden 30 dakika sonra tarafınızca bu değişiklik yapılmış, yine aynı dakikada "Hüseyin Doğan (yazar, 1993)" maddesi yeniden ve tamamen aynı içerikle oluşturulmuştur.
  6. İlgili kullanıcının hesabı buradan görebileceğiniz gibi 16 Ocak 2020 tarihinde, sizin hesabınız ise buradaki kayda göre 19 Ocak 2020 tarihinde oluşturulmuştur. Tüm değişiklik ve oluşturmalar birlikte değerlendirildiğinde hesabınız, anılan kullanıcı hesabının canlı kuklası olarak görülmüş ve kukla politikası gereği bu hesaba da süresiz engel uygulanmıştır.

Engellemeye gelinen noktadaki süreç ve gerekçeler bu şekildedir. "Süresiz" engelin "sonsuz" engel olmadığını, engel gerekçesini anladığınız ve benzer durumların tekrar edilmeyeceği beyanınızla bu engellemelerin yeniden değerlendirilebileceğini ayrıca belirtmek isterim. Yukarıdaki engel bildiriminde bunu nasıl yapabileceğinizle ilgili bilgi bulunuyor. Bu sözlerim sizin gibi Shuhuseyin kullanıcısı için de geçerlidir. Dr. Coalmesaj 00.02, 12 Mart 2021 (UTC)Yanıtla