Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş/HS m6

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Seksen iki yüz kırk beş/HS m6.

Üzülerek açtığınız [[{{{1}}}]] adlı maddenin silinmesi için işaretlendiğini bildiriyorum. Vikipedi'de açılan maddelerden kayda değerlik adlı bir dizi kriteri karşılaması beklenir. Bu kriterler, kısaca konu hakkında birden fazla, güvenilir ve konudan bağımsız kaynak olması anlamına gelir.

Durumu daha iyi anlatabilmek için bir karşılaştırma yapayım. Vikipedi bildiğiniz gibi bir ansiklopedidir. Basılı ansiklopedilerden daha geniş bir alanı kapsasa da - spor, internet gibi - ansiklopedide yer alabilecek konuların belli bir sınırı vardır. Rafta duran 30 ciltlik bir ansiklopedi düşünün. Onun içinde neler görmeyi beklersiniz? {{{1}}} maddesi o ansiklopedide de yer alabilir mi sizce? Eğer yer alamayacağını düşünüyorsanız Vikipedi'de de bunu anlayışla karşılayabilirsiniz. İşte ansiklopedikliğin bu sınırını belirlemek için de yukarıda belirttiğim kurallar konmuştur.

Eğer maddenin Vikipedi'de yer almasının uygun olduğunu düşünüyorsanız, veya Vikipedi ile ilgili herhangi bir konuda bir sorunuz ya da sorununuz varsa, buraya tıklayarak mesaj sayfamdan benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Yardım etmekten mutluluk duyarım.

Vikipedi'ye yapacağınız katkıları dört gözle bekliyoruz, iyi çalışmalar...

~~~~