İçeriğe atla

Kullanıcı:Mnohut/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablon:Use dmy dates Şablon:Infobox election

Mnohut/deneme tahtası
Arjantin

Arjantin'de cumhurbaşkanının, başkan yardımcısının, ulusal kongre üyelerinin ve il valilerinin seçileceği genel seçimler 23 Ekim 2023'te yapılacak. [1]

Görevdeki başkan Alberto Fernández ve görevdeki başkan yardımcısı ve eski başkan Cristina Fernández de Kirchner, her ikisi de art arda ikinci bir dönem için seçilme hakkına sahip olmalarına rağmen yeniden aday olmayacaklar. [2] [3]

Hür İlerleme (La Libertad Avanza) partisi lideri Javier Milei 13 Ağustos 2023 günü yapılan ön seçimlerde yüzde 30'dan fazla oy alarak seçimi önde bitirdi. Javier Milei coşkulu konuşmaları ile hem gençlerden hem de kırsal kesimlerden yoğun ilgi gördü.

  1. ^ "Argentina's opposition wins legislative polls ahead of 2023 election". www.efe.com (İngilizce). Erişim tarihi: 2022-02-12. 
  2. ^ "El presidente Alberto Fernández bajó su candidatura y no irá por la reelección" [Alberto Fernández drops out of re-election and will not be a candidate for president]. Infobae (Spanish). April 21, 2023. Erişim tarihi: April 21, 2023.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  3. ^ "Cristina Kirchner: "No voy a ser candidata a nada, mi nombre no va a estar en ninguna boleta". El fuerte mensaje de la vicepresidente contra el lawfare" [Cristina Kirchner: "I will not be a candidate for anything, my name will not be on any ballot". The strong message of the vice president against lawfare]. Pagina 12 (İspanyolca). April 29, 2023. Erişim tarihi: August 21, 2023.