İçeriğe atla

Kullanıcı:Minerva 811/madde adı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tülay Palaz (18 Ağustos 1983, Bursa) Türk grafik tasarımcı, illüstratör ve akademisyen. Aslen göçmen bir ailenin ikinci çocuğudur, aile kökeni Bulgaristan Plovdiv'dir.

Bulgaristanlı şair Recep Küpçü'nün yeğenidir. Küçük yaşlardan itibaren resim ve edebiyata büyük ilgi duymuştur. Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ni derece ile bitirmiş ardından öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, grafik bölümünde tamamlamıştır.

Palaz kariyerine Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Teknik Bilimler Yüksek Okulu Grafik bölümlerinde öğretim görevliliği yaparak devam etmiştir. Bu süre zarfında ortakları ile kurduğu Markabanka reklam ajansında tasarım ve illüstrasyon çalışmalarını sürdürmüştür.

2015 yılında Kafkaokur dergisi kapaklarını çizmeye başlamış, derginin 6 yıl boyunca 60'dan fazla kapak illüstrasyon tasarlamıştır. Sabitfikir, Yumuşah G, Egoistokur gibi dergiler için de illüstrasyonlar çizmiştir. Halen Milliyet Sanat dergisinde "Onlar" köşesini çizmektedir.


2015 yılında "Editorya" adındaki ilk kişisel sergisini Kuzguncuk Nail Kitabevi sergi salonunda açmıştır. Ardından 2022 yılında Milliyet Sanat dergisi için çizdiği illüstrasyonlardan oluşan "Onlar" sergisini Artweeks Akaretler'de, serginin devamı niteliğindeki ikinci sergisini de Contemporary İstanbul'da açmıştır.


2022 yılında Time dergisi NFT sanatçısı olarak seçilmiştir. Timepieces NFT sanatçısı olarak Deepak Chopra'nın "Başarının 7 Spiritüel Yasası" kitabını dünya çapında yorumlayan 73 sanatçıdan biri olmuştur.