Kullanıcı:Hakan Atabaş/XML-RPC (1)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

XML-RPC bir uzaktan yordam çağrısı (RPC) protokolünü kullanır XML kodlama için çağırır ve HTTP gibi bir taşıma mekanizması içerir.[1] "XML-RPC" genel kullanım XML için bir uzaktan yordam çağrısı ifade eder, bağımsız olan belirli bir iletişim kuralı üzerinden çalışır. Bu makale hakkında protokol "XML-RPC" adındadır.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

XML-RPC protokolünü uygulayan bir sunucu için bir HTTP isteği göndererek çalışır. İstemci bu durumda genellikle yazılım isteyen bir tek yöntem bir uzaktan kumanda sistemi görevi görür. Birden çok giriş parametreleri olabilir, uzaktan kumanda yöntemi, bir dönüş değeri döndürdü. Parametre türlerine izin vermek yerleştirme parametreleri içine haritalar ve listeler, böylece daha geniş yapılar olabilir. Bu nedenle, XML-RPC kullanılabilir ulaşım nesneleri veya yapıları içerisinde hem giriş hemde çıkış parametreleri oluşturabilir. 

Müşteri kimlikleri için yetkilendirme amaçlı olarak kullanılabilir, XML kullanarak popüler HTTP güvenlik yöntemleri için varyasyon oluşturulabilir. Tanımlama amaçlı Temel erişim kimlik doğrulaması için kullanılır , HTTPS kullanıldığında kimlik (sertifika ile) ve şifreli mesajlar gerektirir. Her iki yöntem de kullanılabilir, her iki protokolde de aynı şekilde çalışır.

Kaynak gösterimleri ile için (Kodlama Belgeleri) kullanılarak çağrıları gönderilebilir. Herhangi bir REST (Yeniden Başlatma) işlemi ile karşılaştığında. Yöntemleri çağırmak için tasarlanmıştır.

XML-RPC SOAP daha basit amaçlar içinde kullanılabilir, çünkü

References[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Simon St. Laurent, Joe Johnston, Edd Dumbill.

[[Kategori:İnternet protokolleri]] [[Kategori:Ağ hizmetleri]] [[Kategori:XML tabanlı standartlar]]