Kullanıcı:Degomego/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Mücadele Organizasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mücadele Organizasyonu ya da eski adıyla Beypazarı Mücadele Ligi amatör/yarı-profesyonel bir League of Legends ligidir. Toplamda 3 sezon boyunca düzenlenmiş, 4. sezon için ise organizatörlerin çalıştığı düşünülmektedir. Lig çevrimiçi formatta düzenlenmekle birlikte Türkiye‘de bulunan amatör/yarı profesyonel takımların katılımı ile gerçekleşir.

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Mücadele’nin ilk sezonu “Beypazarı Mücadele Ligi” adıyla Eylül 2020 - Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Toplamda 7 takımın katılımı ile düzenlenmiştir. Ligin “Lig Aşaması” YouTube, play-off aşaması ise Twitch üzerinden canlı yayınlanmıştır. Ligin asıl organizatörleri Arda “Oktarist” Oktar ve Gencer “Wot” Yıldırımgeç olmakla birlikte ekip içinde yaşanan sorunlardan dolayı Wot’dan boşalan organizatörlük koltuğuna Deniz Eren “Degomego007” Gündüz oturmuştur.

Ligin sunum ekibini Deniz Eren “Degomego007” Gündüz, Arda “Oktarist” Oktar ve Mustafa Samet “Nukandri” Cennetoğlu oluşturmuştur. Ayrıca özel final şovunda Egecan “Legocan” Kırtaş yorumcu olarak kadroya dahil edilmiştir. Final sonucunda ise Virtual Paradise ligi şampiyon tamamlamıştır.

Lige katılan 7 takım sırası ile: NearSense, Virtual Paradise, Team Samsara, Chill Academy, Phoenix, LeBron James ve Fury Dragons olmuştur.

2. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Mücadele’nin ikinci sezonu yine “Beypazarı Mücadele Ligi” adıyla Ocak 2021 - Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Lig yeniden Arda “Oktarist” Oktar ve Deniz Eren “Degomego007” Gündüz tarafından organize edilmiştir. Ligin moderatör kadrosuna ise Mustafa Samet “Nukandri” Cennetoğlu dahil olmuştur.

Lige katılacak takım sayısı 8’e çıkmış, bunların 7 tanesi başvuru yolu ile lige alınmıştır.

Chill Academy Turnuvası[değiştir | kaynağı değiştir]

Lige katılacak son takım ise Chill Acadmey ile yapılan ortaklık sonucunda ortaya çıkan Chill Academy Turnuvası sonucu belirlenmiştir. Turnuvanın şampiyonu Şekerler olmuş ve lige katılacak son takım olma hakkını elde etmişlerdir.


Ligin sunucu kadrosu genişlemiştir, Deniz Eren “Degomego007” Gündüz’ün yanına Erdem “Eagle” Özkan dahil olmuştur. Final özel yayınında ise Berk “Pensax” Gün yorumcu olarak kadroya dahil edilmiştir. 1. sezonun aksine tüm maçlar Twitch üzerinden canlı yayınlanmıştır. Ligin şampiyonu ise Long Way Back takımı olmuş, finalin ardından ligin en değerli destek oyuncusu seçilen Emre “Arshavin” Göçer; Türkiye profesyonel League of Legends liginde mücadele veren 1907 Fenerbahçe takımına transfer olmuştur. Bu transfer ile Mücadele, ilk kez bir oyuncusunu profesyonel düzeye yollamayı başarmıştır.

Lige katılan 8 takım sırası ile: NearSense, Ruling Team, Team Samsara, Long Way Back, White Line, Horus, Şekerler ve Technical Espor olmuştur.

3. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Mücadele’nin üçüncü sezonu yine “Beypazarı Mücadele Ligi” adıyla başlamış ancak daha sonradan yasal süreçler nedeni ile markalaşma sürecinde “Mücadele Organizasyonu” olarak güncellenmiştir. Haziran 2021 - Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Lig Arda “Oktarist” Oktar, Deniz Eren “Degomego007” Gündüz ve Mustafa Samet “Nukandri” Cennetoğlu tarafından organize edilmiştir. Ligin moderatör kadrosuna ise Kaan “Flaxi” Uzunçınar dahil olmuştur.

Lige yeniden 8 takım katılmış ancak lig sürecinde kural ihlali gerekçesi ise Mamba Gaming takımı diskalifiye edilmiş, bu nedenle takım sayısı 7’ye inmiştir.

Sponsorluklar ve Sosyal Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Mücadele ilk sponsorluklarını 3. sezon sürecinde almıştır. Ligin ödül havuzunu oluşturan sponsorluklar şunlardır: Digitale Gaming, Kanaken Esports, Rüya Manga, UnivsGG.

Bununla birlikte sosyal medya tarafını geliştirmek adına Kaan Kılıç ve Altan Fırtına ile anlaşma sağlanmış, tahmin yarışması organize edilmiştir.


Ligin sunucu kadrosunda yeniden genişlemeye gidilmiştir, Deniz Eren “Degomego007” Gündüz ve Erdem “Eagle” Özkan’ın yanına Egecan “Legocan” Kırtaş ve ligin reji görevini de üstlenecek olan Engincan “Killerfire10” Avcı dahil olmuştur. Final özel yayınında ise Laniste yorumcu olarak kadroya dahil edilmiştir. Tıpkı 2. sezonda olduğu gibi tüm maçlar Twitch üzerinden canlı yayınlanmıştır. Ligin şampiyonu Cordelia Gaming takımı olmuştur. Lig sürecinde ve lig sonrası süreçte 10’dan fazla oyuncu ve koç Türkiye profesyonel League of Legends ligine gönderilmiştir.

Lige katılan 8 takım sırası ile: NearSense, Ruling Team, Cordelia Gaming, Mamba Gaming, Scorpion Riders, Vikings, Bad Chick ve The Invencibles’dır.