Kullanıcı:Basak/Çalışma4

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ders projeleri öğrencilerin Türkçe Vikipedi için madde oluşturma ödevleri kapsamında oluşturulur. Öğrencilerin yazdığı maddeler vikipedi biçem kurallarına veya başka kuralları uymadıkları için hemen silinebilir, çalışmalarını bitirme fırsatı bulamayabilirler. Öğretmenler öğrencinin çalışmasını görüp düzeltme fırsatı bulamadan maddeler silinebilir ve öğretmenler açısından sıkıntı doğabilir. Bunlara engel olmak için ders projesi oluşturulması önerilir.

Proje oluşturma[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Ders projesi sayfası oluşturun: Projeye bir ad verin, kısaca tanımlayın, bitiş tarihini belirtin. Projede oluşturulacak maddeler, iletişim kurulacak vikipedi editörü ve/veya dersin hocasını belirtilmelidir.
  2. Oluşturulan maddeleri etiketleyin: Öğrencilerin oluşturduğu maddelere şu şablonu ekleyin: {{Okul projeleri}}
  3. Değişiklik özeti yazın: vikipedi'de metin kutularının atlında değişiklik özeti bulunur. Burası aptığınız değişikliğin ne olduğunu kısaca belirtmek içindir. "Yazım hatası düzeltildi" veya "yeni bir alt başlık eklendi" gibi. Bu şekilde özet girilmesi halinde diğer editörler sayfada yapılan değişiklikleri daha kolay anlayacaktır.

Ders projelerinde yardımcı olabilecek vikipedistler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ders projesi sırasında düzenleme konusudna bir sıkıntı yaşarsanız deneyimli vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz. Aşağıda yardımcı olabilecek vikipedistler listelenmiştir.

Ders projelerine yardım etmek istiyorsanız adınızı listeye ekleyiniz.

Projenizi bu sayfanın altına ekleyiniz.[değiştir | kaynağı değiştir]