Kullanıcı:Bangleyy/John Corbett

Vikipedi, özgür ansiklopedi
John Corbett
Mart 2019'da Corbett
DoğumJohn Joseph Corbett
9 Mayıs 1961 (59 Yaşında)
Wheeling, West Virginia, ABD
MeslekAktör, Şarkıcı, Gitarist
Etkin yıllar1987–günümüz
Partner(ler)Bo Derek (2002–günümüz)

John Joseph Corbett (9 Mayıs 1961) Amerikalı bir aktör ve country music şarkıcısıdır. Kendisi CBS adlı kanalın Kuzeyde Bir Yer adlı dizisindeki Chris Stevens ve HBO'daki Sex and the City'de Aidan Shaw olarak tanınır. 2010'da dizinin devam filmi olan Sex and the City 2'de aynı rolü tekrar canlandırmıştır. Corbett ayrıca Kalbinin Sesini Dinle (2002) ve onun 2016'daki devam filminde Ian Miller rolüyle başrollüğü üstlenmiştir.

Corbett Showtime'ın United States of Tara dizisinde Max Gregson rolünde, sonrasında NBC'nin Parenthood dizisinde Seth Holt olarak, FX'te Sex & Drugs & Rock & Roll Josiah ''Flash'' Bacon rolüyle ekran karşısına çıktı. Aktörlük dışında Corbett 2 tane de country müzik albümü de çıkardı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Corbett Batı Virjinya, Wheeling'de Sandra ''Sandy'' ve John Marshall Corbett'in tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ebeveynleri 1963'te Corbett daha 2 yaşındayken evlendiler. Amcası Phillip'in müzik kulübünde çalışan annesi ve üvey babası ile birlikte Ohio nehrinin yakınında bir apartman dairesinde büyüdü. Corbett Katolik olarak yetiştirildi ve Aziz Joseph'in Katedralinde yedi yıl papaz yardımcılığı yaptı. Yarı İrlanda asıllı olan babası, Ohio, Bellaire'de doğup büyümüş ve Yehova'nın Şahitleri'nin bir üyesidir. Corbett'in annesi Yahudi'ydi (Yahudi Rus asıllı).

Corbett yedi yaşında gitar çalmaya başladı ve 16 yaşında Capital Music Hall'da güvenlik görevlisi olarak işe başladı. 1979'da Mezun olduğu Wheeling Merkezi Katolik Lisesi'ne katıldı.

Liseden mezuniyetinden sonra Corbett babası ve üvey annesi ile birlikte yaşamak için Kaliforniya, Bellflower'a taşındı ve altı yıl Fontana'da Kaiser Steel için çalıştı. [[Kategori:Batı Virginia doğumlu şarkıcılar]] [[Kategori:Batı Virginia doğumlu erkek oyuncular]] [[Kategori:Yaşayan insanlar]] [[Kategori:Rusya Yahudisi asıllı Amerikalılar]] [[Kategori:Litvan asıllı Amerikalılar]] [[Kategori:İngiliz asıllı Amerikalılar]] [[Kategori:Amerikalı erkek dizi oyuncuları]] [[Kategori:Amerikalı erkek şarkıcı-şarkı yazarları]] [[Kategori:Amerikalı erkek sinema oyuncuları]] [[Kategori:Amerikalı country şarkıcı-söz yazarları]] [[Kategori:21. yüzyılda Amerikalı erkek oyuncular]] [[Kategori:20. yüzyılda Amerikalı erkek oyuncular]] [[Kategori:1961 doğumlular]]