Kristina Wayborn

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kristina Wayborn
DoğumBritt-Inger Johansson
24 Eylül 1950 (73 yaşında)
Nybro, Småland, İsveç
MeslekAktris
Etkin yıllar1976 –2010

Profesyonel olarak Kristina Wayborn olarak bilinen Britt-Inger Johansson (24 Eylül 1950), çoğunlukla Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmış İsveçli bir aktris.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Wayborn, Britt-Inger Johansson'da Nybro, Småland, İsveç'te doğdu. 1970 yılında İsveç Güzeli oldu ve aynı yıl Kainat Güzeli yarışmasında yarı finalist oldu. Ayrıca 1971 İskandinavya Güzeli seçildi.

Wayborn, onu James Bond filmlerinin yapımcılarının dikkatini çeken Moviola mini dizisinin bir bölümü olan The Silent Lovers (1980) adlı televizyon filminde ekran efsanesi Greta Garbo'yu canlandırdı.

Daha sonra, dövüş sanatlarında şaşırtıcı bir çeviklik ve zeka sergileyerek, oynadığı Magda karakterinin birkaç kötü adam Kamal Khan'ın korumasını dövdüğü unutulmaz bir sahnenin yer aldığı Octopussy'de (1983) muhtemelen en iyi bilindiği rolde yer aldı. Bu sahnenin çekimleri sırasında bir kaza meydana geldi ve Wayborn'un birkaç parmağı kırıldı.[1] Wayborn'un filmdeki performansı, gişenin büyük kadın aksiyon kahramanlarından önce gelen bir çağda geldi.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "30 Bond Women Then And Now". Businessinsider.com. 3 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2017.