Komşum Bir Katil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Komşum Bir Katil
Komşum Bir Katil
Dosya:Whole nine yards.jpg
YönetmenJonathan Lynn
YapımcıAllan Kaufman
David Willis
YazarMitchell Kapner
Oyuncular
MüzikRandy Edelman
Görüntü yönetmeniDavid Franco
KurguTom Lewis
StüdyoMorgan Creek Productions
Franchise Pictures
Rational Packaging
Lansdown Films
DağıtıcıWarner Bros.
Çıkış tarih(ler)i18 Şubat 2000 (2000-02-18)
Süre98 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$41.3 milyon[1]
Hasılat$106.4 milyon[1]

Komşum Bir Katil (İngilizce: The Whole Nine Yards) Jonathan Lynn tarafından yönetilen ve Warner Bros. tarafından dağıtılan 2000 yapımı Amerikan suç komedi filmidir. Mitchell Kapner tarafından yazılan filmin başrollerinde Bruce Willis, Matthew Perry, Amanda Peet, Michael Clarke Duncan ve Natasha Henstridge yer almaktadır. Nazik bir diş hekiminin, eski bir tetikçi olan yeni komşusunun yerini söylemek için Chicago'ya, bir mafya patronunun yanına seyahat etmesini anlatır.

Film Morgan Creek Productions, Franchise Pictures, Rational Packaging ve Lansdown Films tarafından yapıldı ve 18 Şubat 2000'de gösterime girdi. Film eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı ve 106 milyon dolar hasılat elde etti. Devam filmi Katil Komşum Geri Döndü (The Whole Ten Yards) 2004 yılında piyasaya sürüldü.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 1999'da Matthew Perry'nin Franchise Pictures yapımı bir filmde Bruce Willis ile birlikte oynayacağı açıklandı.[2] Matthew Perry, filmde Friends dizisinin altıncı sezon tatilini sırasında oynadı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; bom isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ a b "Perry goes 'Whole 9 Yards' with Willis in hitman laffer". Variety. 14 Nisan 1999. 10 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2022.  Birden fazla yazar-name-list parameters kullanıldı (yardım); Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)