Kiranides

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Cyranides (ayrıca Kyranides veya Kiranides), Greek ilk kez 4. yüzyılda bir araya getirildi.[1] Latince ve Arapça çevirileri de mevcuttur. Bir "farrago" ve bir texte vivant,[2] aktarım karmaşıklığı nedeniyle: kısaltılmış, yeniden düzenlenmiş ve eklemeler yapılmıştır. Ortaya çıkan derleme değerli taşların, bitkilerin ve hayvanların sihirli özelliklerini ve pratik kullanımlarını kapsar ve muskaların sanal bir ansiklopedisidir;[3] ayrıca batı simya,[4] ve Yeni Ahit çalışmalarına, özellikle kelimelerin ve büyüsel-dini uygulamaların aydınlatıcı anlamlarına.[5] Tıbbi bir metin olarak Cyranides, antik çağda ve Orta Çağ'da bile yerel dili kullanması nedeniyle nispeten düşük itibar gördü ve Hipokrat veya Galenik tıp teorisi yerine lore'a güvenme.[6] [[Pseudodoxia Epidemica]'da ], Thomas Browne, Cyranidesi "Yunanca Harpocration ve muhtelif Arap yazarlarından oluşan bir koleksiyon olarak tanımladı; şeylerin uygunluğu."[7] Cyranides Orta Çağ'da "tehlikeli ve itibarsız" olarak kabul edilse de, tıbbi uzmanlığa sahip bir din adamı olan Pascalis Romanus tarafından Latinceye çevrildi. İmparator Manuel I Komnenos'un Latince tercümanıydı. 14. yüzyıl din adamı Demetrios Chloros, Coeranis olarak anılanlar da dahil olmak üzere büyülü metinleri yazıya döktüğü için yargılandı.[8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ David Bain, "περιγίνεσθαι As a Medical Term and a Conjecture in the Cyranides", "Ethics and Retoric: Classical Essays for Donald Russell on Yetmiş Beşinci Doğum Günü (Oxford: Clarendon Press, 1995), s. 283 çevrimiçi. 18 Mart 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Christopher A. Faraone, Ancient Greek Love Magic s. 121, eseri 1. yüzyıla tarihlendirmektedir.
  2. ^ Fransızca, "yaşayan metin" olarak tanımlanmıştır; yani, birden fazla kişi tarafından sürekli olarak gözden geçirilen ve hiçbir yetkili biçimde mevcut olmayan "açık" bir belge veya metin; bkz. Wikipedia.
  3. ^ Faraone, Ancient Greek Love Magic, s. 11 ve 121 .
  4. ^ David Bain, "Μελανῖτις γῆ in the Cyranides ve İlgili Metinler: New Evidence for the Origins and Etymology of Alchemy tarihiyle ilgili materyal içerir. ," "İncil Dünyasında Sihir: Harun'un Asası'ndan Süleyman'ın Yüzüğüne" (T&T Clark International, 2003), s. 209– 210, özellikle not 64.
  5. ^ Jeffrey B. Gibson, Temptations of Jesus in Early Christian (Continuum International Publishing, 2004), s. 246 çevrimiçi; kaynak olarak James A. Kelhoffer tarafından kullanılmıştır, Vaftizci Yahya'nın Diyeti: "Çekirgeler ve Yabani Bal" in Synoptic and Patristic Interpretation (Mohr Siebeck, 2005), passim.
  6. ^ Maria Mavroudi, "Occult Science and Society in Byzantium: Reasonations for Future Research," University of California, Berkeley, s. 84, tam metin indirilebilir.Şablon:Dl
  7. ^ Bain'in aktardığı gibi, "Μελανῖτις γῆ," s. 208.
  8. ^ Bain, "Μελανῖτις γῆ," s. 208, not 61; Mavroudi, "Bizans'ta Okült Bilim ve Toplum", s. 84.